Με εντελώς άλλη εμφάνιση το νέο Suzuki Swift

Η Suzuki αποκαλύπτει το νέο Swift στην έκθεση του Τόκυο 2023, το οποίο έχει πολύ διαφορετικό σχεδιαστικό προσανατολισμό.

Με εντελώς άλλη εμφάνιση το νέο Suzuki Swift

Η Suzuki αποκαλύπτει το νέο Swift στην έκθεση του Τόκυο 2023, το οποίο έχει πολύ διαφορετικό σχεδιαστικό προσανατολισμό.

Με τη μορφή πρωτοτύπου σκοπεύει να αποκαλύψει η Suzuki τη νέα γενιά Swift στην έκθεση του Τόκυο (Japan Mobility Show 2023) που θα ανοίξει τις πύλες της στις 25 Οκτωβρίου. Το αειθαλές ιαπωνικό σουπερμίνι αλλάζει εντελώς σχεδίαση, με το μόνο στοιχείο που θυμίζει το τωρινό μοντέλο να είναι η διχρωμία του αμαξώματος με τη μαύρη οροφή.

Αν και η Suzuki έδωσε επίσημα στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του νέου Swift Concept, εντούτοις διέρρευσαν επιπλέον εικόνες του μοντέλου που μα δίνουν μια πρώτη ιδέα τόσο από την εξωτερική του εμφάνιση όσο και από το εσωτερικό.

Αν και χαρακτηρίζεται ως πρωτότυπο, είναι άμεσα αντιληπτό πως το μοντέλο είναι πολύ κοντά στην τελική του μορφή και έτοιμο σχεδόν να μπει στην παραγωγή.

Αισθητικά, το εμπρός μέρος ακολουθεί νέα λογική με μικρότερη μάσκα και προβολείς σε σχήμα ρόμβου, ενώ το καπό φαίνεται σαν να έχει φουσκώσει προς τα πάνω.

Στο πλαϊνό μέρος ξεχωρίζει η γραμμή που ξεκινά από τα εμπρός φτερά και διατρέχει τις πόρτες ακριβώς κάτω από τα παράθυρα, ενώ πίσω το μάτι πέφτει στα φωτιστικά φώτα. Μια ακόμη αλλαγή είναι οι χειρολαβές των πίσω θυρών που πλέον βρίσκονται στο σύνηθες σημείο και όχι στην πίσω κολώνα.

Το εσωτερικό έχει περισσότερες αναφορές στο τωρινό Swift, όπως το τιμόνι, ο λεβιές του (αυτόματου) κιβωτίου και κάποιοι διακόπτες. Ξεχωρίζει βέβαια η μεγαλύτερη οθόνη αφής 9’’ που γνωρίζουμε από το νέο S-Cross και η οποία αιωρείται πάνω από το ταμπλό. Ο δε πίνακας οργάνων φαίνεται πως θα παραμείνει με αναλογικά όργανα και μια κεντρική έγχρωμη οθόνη.

Τα μηχανικά μέρη παραμένουν προς στιγμήν επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο είναι βέβαιο πως η γκάμα θα περιλαμβάνει αποκλειστικά υβριδικές εκδόσεις, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το απερχόμενο μοντέλο. Το νέο Suzuki Swift δεν αναμένεται στην αγορά πριν τα μέσα του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!