Στις 26 Ιουνίου το νέο Toyota C-HR

To νέο Toyota C-HR θα αποκτήσει καινούργια plug-in υβριδική τεχνολογία για τη δεύτερη γενιά του, που θα αποκαλυφθεί στις 26 Ιουνίου.

Στις 26 Ιουνίου το νέο Toyota C-HR

To νέο Toyota C-HR θα αποκτήσει καινούργια plug-in υβριδική τεχνολογία για τη δεύτερη γενιά του, που θα αποκαλυφθεί στις 26 Ιουνίου.

Η Toyota μας έδωσε το πρώτο επίσημο teaser του νέου C-HR, με το δημοφιλές crossover να διατηρεί τον εντυπωσιακό και γεμάτο γωνίες και σχεδιασμό του αρχικού μοντέλου. Έχουμε ήδη μια καλή ιδέα για το πώς θα μοιάζει η δεύτερη γενιά του C-HR, χάρη σε μια σειρά κατασκοπευτικών φωτογραφιών, αλλά και στο μοντέλο C-HR Prologue που αποκαλύφθηκε στα τέλη του 2022. Η Toyota ανακοίνωσε ότι το C-HR θα αποκαλυφθεί πλήρως στις 26 Ιουνίου 2023.

Σύμφωνα με τα λόγια της Toyota «η εκδήλωση της πρεμιέρας θα αποκαλύψει ένα εξελιγμένο, compact SUV με νευρώδη σχεδιασμό και προηγμένες τεχνολογίες». Αν και η σκιώδης εικόνα δεν αποκαλύπτει πολλά, βλέπουμε ότι το αυτοκίνητο παραγωγής θα αποκτήσει μια νέα μπάρα πίσω φώτων, διαφορετική από αυτή του πρωτότυπου Prologue, που αποτελείται από τρεις μικρότερες, με το «Toyota C-HR» να φωτίζεται στη μέση.

Το νέο αυτοκίνητο έχει επίσης εντοπιστεί να κάνει δοκιμές στο Nürburgring, αποκαλύπτοντας πολλές από τις σχεδιαστικές του λεπτομέρειες. Κάτω από το ελαφρύ καμουφλάζ του πρωτότυπου αυτοκινήτου δοκιμών, μπορούσαμε να δούμε ξεκάθαρα ότι η σχεδίαση δεν έχει απομακρυνθεί πολύ από το πρωτότυπο Prologue, αποκαλύπτοντας τις ίδιες compact αλλά επιθετικές αναλογίες.

Η σχεδίαση του εμπρός τμήματος θα διατηρήσει τα φωτιστικά σώματα LED σε σχήμα C και τη χαμηλά τοποθετημένη μεγάλη γρίλια. Τα μικρά παράθυρα συνδυάζονται με οροφή και πίσω μέρος με χρωματική αντίθεση σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα και αναμένεται να προσφέρεται στα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως είδαμε ήδη στο νέο Aygo X. Το C-HR διαθέτει τώρα αναδυόμενες χειρολαβές και στις πίσω θύρες, καθώς καταργήθηκαν οι ψηλά τοποθετημένες πίσω χειρολαβές του αρχικού μοντέλου.

Η μπάρα των πίσω φώτων θα εκτείνεται στην τρισδιάστατη θύρα του χώρου αποσκευών, ενώ τα λιγότερο επιθετικά διαμορφωμένα πίσω πτερύγια αντικαθιστούν τον προηγούμενο σχεδιασμό, που έμοιαζε με αεροτομή. Αυτό έχει γίνει για να βελτιωθεί η οπισθέλκουσα, η οποία αποφέρει κέρδη στην απόδοση. Όπως και πριν, δεν υπάρχει πίσω υαλοκαθαριστήρας.

Στο εσωτερικό, η καμπίνα θα αναθεωρηθεί πλήρως, αν και θα αποτελεί μια πιο συγκρατημένη εκδοχή της μινιμαλιστικής αισθητικής του πρωτότυπου Prologue. Αναμένεται να υπάρχει έμφαση σε υλικά υψηλότερης ποιότητας και αναβάθμιση της ενσωματωμένης τεχνολογίας. Αυτό θα συνδυαστεί με μια πιο ανοιχτή αίσθηση σε σύγκριση με το κάπως σκοτεινό εσωτερικό του σημερινού μοντέλου.

Η Toyota έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι η δεύτερη γενιά του C-HR θα προσφέρεται για πρώτη φορά και με plug-in υβριδική τεχνολογία, η οποία θα λανσαριστεί παράλληλα με το παραδοσιακό υβριδικό σύστημα της ιαπωνικής μάρκας.

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Toyota στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!