Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισιού 2022: Νέα και φωτογραφίες από την έκθεση

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα, παραγωγής και πρωτότυπα, που παρελαύνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022.

Σαλόνι Αυτοκινήτου Παρισιού 2022: Νέα και φωτογραφίες από την έκθεση

Δείτε όλα τα νέα μοντέλα, παραγωγής και πρωτότυπα, που παρελαύνουν στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022.

Εφέτος το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού 2022 μοιάζει με γαλλική υπόθεση, αφού οι εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες φαίνεται να παίζουν μπάλα μόνες τους, εκμεταλλευόμενες τις αρκετές απουσίες που έχει αυτή τη χρονιά η Έκθεση.

Το Renault Group έχει αρκετά νέα μοντέλα, με τρία εντελώς νέα από τη Renault, ένα πρωτότυπο από την Alpine, τις τελευταίες εξελίξεις από την Dacia και οχήματα μικροκινητικότητας από τη Mobilize.

Σε περίοπτη θέση αναμφίβολα και η Stellantis με την Jeep, που παρουσιάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το Avenger, αλλά και το μεγάλο Grand Cherokee 4xe με την Plug-in υβριδική τεχνολογία.

Για την ιστορία, το Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού ήταν η πρώτη έκθεση αυτοκινήτου στον κόσμο, όταν ξεκίνησε το 1898. Από το 1976 διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και να εναλλάσσεται  με την επίσης σημαντική έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Καθώς η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του επόμενου έτους έχει προγραμματιστεί να γίνει στο Κατάρ, αρκετοί ήταν οι κατασκευαστές που ταξίδεψαν στο Παρίσι για να εκθέσουν τα μοντέλα τους.

Δείτε πιο κάτω όλα τα νεότερα από τα μοντέλα παραγωγής και πρωτότυπα που βρίσκονται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού και επίσης τις φωτογραφίες από την Έκθεση.

Alpine

Μέχρι τώρα η Alpine στη νέα εποχή της, υπό τη Renault είχε ένα μόνο μοντέλο, την A110. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν, αφού είναι στα σκαριά ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο που θα πατάει στο Renault 5 και ένα επίσης ηλεκτρικό, SUV. Εδώ όμως, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού παρουσιάζεται ένα σπορ μοντέλο, πρωτότυπο, με την ονομασία Alpenglow, που σηματοδοτεί τις εξελίξεις στο σπορ κομμάτι της εταιρείας.

Επίσης, το «παρών» στο Παρίσι δίνει η A110 R, η σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου, που είδαμε πρόσφατα στο Grand Prix της Formula 1 στη Suzuki της Ιαπωνίας.

BYD

Η BYD θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή της πορεία με τρία νέα ηλεκτρικά μοντέλα. Το Atto 3, που είναι ένα crossover μοντέλο, το Tang ένα 7θέσιο SUV και το Han ένα κομψό σεντάν. Επίσης το Seal, ένα ελαφρύτερο από το Atto3 μοντέλο, με μπαταρία 82 kWh, αποκαλύφθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Dacia

Η Dacia που βρίσκεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού δεν έχει να παρουσιάσει κάποιο νέο μοντέλο παραγωγής, εστιάζοντας σε ένα ριζοσπαστικό πρωτότυπο, το Manifesto. Αυτό αποτελεί το μέλλον της εταιρείας, αποκαλύπτοντας τη νέα σχεδιαστική της ταυτότητα, ενώ παρουσιάζεται και το νέο σήμα της εταιρείας. Επίσης, παρουσιάζεται το πρώτο εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης που χρησιμοποιείται στο Jogger και θα είναι διαθέσιμο από το νέο έτος.

DS Automobiles

Η DS Automobiles εντός έδρας παρουσιάζει την ανανεωμένη εκδοχή του DS 7 και αυτή του μικρότερου DS 3, που έχασε το επίθεμα crossback. Επιπλέον, σε περίοπτη θέση βρίσκεται το πρωτότυπο E-Tense Performance με απόδοση που ξεπερνάει τους 800 ίππους και έχει προορισμό τις πίστες.

Jeep

Το Avenger είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep. Κάνει πρεμιέρα στο Παρίσι, με υψηλές φιλοδοξίες από τους αμερικανούς να το συνοδεύουν. Βασίζεται στην πλατφόρμα CMP του Ομίλου Stellantis και έχει αυτονομία που ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα. Επιπλέον, μαζί παρουσιάζεται το μεγάλο Grand Cherokee με Plug-in υβριδική τεχνολογία που θα αποτελέσει τη ναυαρχίδα της αμερικανικής φίρμας.

Mobilize

Η Mobilize είναι η μάρκα μικροκινητικότητας της Renault, που θα διαθέτει στη γκάμα της ηλεκτρικά μοντέλα που προορίζονται για αστική χρήση. Πρόκειται για το μικρό Duo και το μεγαλύτερο Mobilize Limo.

Namx

Το NamX HUV είναι ένα ηλεκτρικό μοντέλο με ένα μοναδικό σύστημα αφαιρούμενης κυψέλης καυσίμου. Την επιμέλεια του μοντέλου έχει αναλάβει ο ιταλικό σχεδιαστικός οίκος Pininfarina.

Peugeot

Η Peugeot αποκάλυψε στο Παρίσι το πολυαναμενόμενο 408 Fastback. Ένα μοντέλο με δυναμική αισθητική, κυρτή οροφή στο τελείωμά της και έντονες ακμές. Τη βάση για την κατασκευή του αποτελεί η γνωστή από το 308 της γαλλικής οικογένειας, πλατφόρμα CMP. Έτσι, θα πρέπει να περιμένουμε και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα. Επίσης, το «παρών» δίνει και το ανανεωμένο e-208, με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία.

Renault

Η Renault έχει δυναμική παρουσία στο Παρίσι. Το πρωτότυπο 4 είναι αυτό που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα βλέμματα επάνω του, αφού πρόκειται αν αναβιώσει το εμβληματικό μοντέλο της γαλλικής φίρμας, σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Επίσης, παρουσιάζονται τα Kangoo E-TECH Electric, τα showcars Renault 5 Turbo 3E και το Hippie Caviar Motel, όπως επίσης και το νέο Megane E-TECH Electric, αλλά και το νέο Austral E-TECH Full Hybrid, πλάι στο Arkana E-TECH Full Hybrid και το πρωτότυπο Scenic Vision.

Φωτογραφίες: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!