Το DS E-Tense Performance των 800+ ίππων ενδέχεται να φτάσει στην παραγωγή

Τη σκέψη για μια έκδοση παραγωγής για χρήση πίστας του πρωτότυπου DS E-Tense Performance εξέφρασε η CEO της γαλλικής εταιρείας.

Το DS E-Tense Performance των 800+ ίππων ενδέχεται να φτάσει στην παραγωγή

Τη σκέψη για μια έκδοση παραγωγής για χρήση πίστας του πρωτότυπου DS E-Tense Performance εξέφρασε η CEO της γαλλικής εταιρείας.

Το ενδεχόμενο κατασκευής μιας έκδοσης περιορισμένης παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού coupe E-Tense Performance δεν απέκλεισε το αφεντικό της DS Automobiles. Το άκρως εντυπωσιακού coupe εξελίχθηκε ως μια σπουδή στην τεχνολογία της φίρμας από τη Formula E, με απόδοση 600 kW (816 ίππων). Το σίγουρο είναι ότι μια τέτοια έκδοση, εκτός από περιορισμένης παραγωγής θα είχε και πεδίο δράσης μόνο τις πίστες.

Σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο του ePrix του Λονδίνου η CEO της DS, Beatrice Foucher παραδέχθηκε ότι αν και τα «σπορ αυτοκίνητα» δεν έχουν μεγάλο νόημα για την DS που είναι προσανατολισμένη στην πολυτέλεια, την άνεση και την ποιότητα, ωστόσο, θα ήταν μεγάλη η ικανοποίηση να δει αγωνιστική τεχνολογία να βρίσκει εφαρμογή σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής.

«Δεν έχουμε πρόθεση να κινηθούμε προς τα σπορ αυτοκίνητα, αλλά είναι γεγονός ότι εντυπωσιαστήκαμε όλοι όταν είδαμε αυτό το πρωτότυπο για πρώτη φορά. Παραδεχθήκαμε ότι πολύ ωραίο να φτιάχναμε ένα τέτοιο αυτοκίνητο ή να πουλάμε τέτοιου είδους αυτοκίνητα, άρα όπως καταλαβαίνεται, όλα είναι υπό σκέψη, δεν έχει παρθεί τελική απόφαση» τόνισε η Beatrice Foucher.

Αν προχωρήσει αυτή η περίπτωση, τότε το εντυπωσιακό, αλλά και εκρηκτικό DS E-Tense Performance των 816 ίππων θα είναι ένα αυτοκίνητο για πίστα και φυσικά περιορισμένης παραγωγής, με τεχνολογία κατευθείαν από την Formula E.

Δείτε επίσης τη δοκιμή του νέου DS 4 E-Tense

To DS E-Tense Performance concept είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe, με αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα και κινητήρα από τoυς αγώνες. Διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνολικής απόδοσης 600 kW (816 ίππων) και 8.000 Nm ροπής, με τη μετάδοση να περνάει και στους τέσσερις τροχούς.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!