Το πρωτότυπο DS E-Tense Performance δείχνει το μέλλον της μάρκας

Το πρωτότυπο DS E-Tense Performance έχει κινητήρα από τη Formula E και δίνει μια πρώτη γεύση της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της γαλλικής μάρκας.

Το πρωτότυπο DS E-Tense Performance δείχνει το μέλλον της μάρκας

Το πρωτότυπο DS E-Tense Performance έχει κινητήρα από τη Formula E και δίνει μια πρώτη γεύση της μελλοντικής σχεδιαστικής γλώσσας της γαλλικής μάρκας.

Η DS automobiles συμμετέχει στη Formula E από το 2015 και αυτό το νέο πρωτότυπο μοντέλο είναι ίσως το καλύτερο επιβατικό αυτοκίνητο με αγωνιστική τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων της μάρκας μέχρι σήμερα. Το E-Tense Performance είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα με σύστημα μετάδοσης κίνησης που προέρχεται από τη Formula E και αποτελείται από δυο κινητήρες που παρέχουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Η ισχύς του ανέρχεται στους 816 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή στα 8.000 Nm! Δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερα στοιχεία, αλλά είναι πολύ πιθανό το concept να πλησιάζει τις επιδόσεις ενός δεύτερης γενιάς αυτοκινήτου της Formula E, με 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 2,8 δευτερόλεπτα.

Όμως δεν είναι απλώς ένα μέσω επίδειξης της τεχνολογίας του κινητήρα. Το E-Tense Performance αποκαλύπτει μελλοντικές λύσεις για τη μπαταρία και την ανάκτηση ενέργειας. Μια συμπαγής μπαταρία σε ένα περίβλημα από carbon και αλουμίνιο τοποθετείται χαμηλά και διαθέτει «καινοτόμα» συστατικά και ένα νέο σύστημα διαχείρισης θερμότητας.

Σύμφωνα με τη DS το σύστημα αυτό είναι μια τεχνολογία που θα μπορούσε στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί σε αυτοκίνητα παραγωγής. Άλλωστε όλα τα νέα αυτοκίνητα της DS από το 2024 και μετά θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Το σύστημα αναγέννησης έχει μέγιστη ικανότητα 600 kW, δηλαδή τόσο ισχυρή  που σύμφωνα με την εταιρεία δεν θα απαιτείται η χρήση των φρένων.

Παράλληλα με τις τεχνολογικές καινοτομίες, το E-Tense Performance δίνει μια πρώτη εικόνα της σχεδιαστικής γλώσσας της μάρκας στο μέλλον. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί αν υπάρχουν σχέδια για ένα αυτοκίνητο παραγωγής με βάση το συγκεκριμένο πρωτότυπο, η DS έχει πει ότι το εμπρός μέρος δείχνει τη σχεδιαστική κατεύθυνση που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη γενιά των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΤΟ ΝΕΟ DS 4

Μια νέα επιφάνεια αντικαθιστά τη μάσκα και πλαισιώνεται από εκφραστικά φώτα ημέρας που αποτελούνται από 800 μεμονωμένες μονάδες LED. Υπάρχουν ακόμα πολλές αεροδυναμικές λεπτομέρειες και νέοι τροχοί 21 ιντσών. Ορισμένα στοιχεία παραπέμπουν περισσότερο σε ένα concept car, όπως η αντικατάσταση των προβολέων με κάμερες για τη συλλογή δεδομένων και ο χρωματισμός που είναι περλέ με εφέ σκαθαριού και αλλάζει χρώμα ανάλογα με τη γωνία από την οποία βλέπουμε το αυτοκίνητο. Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο καθίσματα bucket και το τιμόνι των μονοθεσίων της Formula E.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!