Ο Klaus Zellmer θα είναι ο νέος CEO της Skoda από την 1η Ιουλίου 2022

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας μετά τον Thomas Schafer.

Ο Klaus Zellmer θα είναι ο νέος CEO της Skoda από την 1η Ιουλίου 2022

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της εταιρείας μετά τον Thomas Schafer.

Από την 1η Ιουλίου 2022 νέος Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Skoda Auto. θα είναι ο Klaus Zellmer, ο οποίος είναι σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Volkswagen, υπεύθυνος για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και το After Sales. Ταυτόχρονα ο σημερινός CEO της Skoda, Thomas Schafer, θα γίνει Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, θα ανέβει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου και θα βρεθεί Επικεφαλής του «Volume».

Ο Klaus Zellmer, είναι πτυχιούχος στη διοίκηση επιχειρήσεων και άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 1997 ως βοηθός ενός μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche AG. Το 1999, πήγε στην Porsche Γαλλίας για να εργαστεί στην ανάπτυξη του δικτύου πωλήσεων και στη συνέχεια έγινε  Area Manager για τη Βόρεια Αμερική.

Το 2000, ως project manager, επέβλεψε την ανάπτυξη των πωλήσεων και του μάρκετινγκ που σχετίζονται με το νέο εργοστάσιο της Porsche στη Λειψία. Μετά ασχολήθηκε με τη διαχείριση της εξυπηρέτησης πελατών στο εργοστάσιο της Porsche και έγινε Επικεφαλής Μάρκετινγκ της Porsche Γερμανίας το 2007. Το 2010 ανέλαβε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Porsche.

Το 2015, ο Zellmer ανέλαβε τη θέση του Προέδρου και CEO της Porsche Cars North America. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2020 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Passenger Cars ως υπεύθυνος πωλήσεων, μάρκετινγκ και After Sales. Σε όλο αυτό το διάστημα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ευθυγράμμιση της Volkswagen με τις ανάγκες των πελατών της όσον αφορά την οργάνωση, την ψηφιοποίηση και τη βιωσιμότητα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!