Ο Luc Donckerwolke ψηφίζεται «World Car Person» για το 2022

Ο έμπειρος σχεδιαστής εργάζεται στης αυτοκινητοβιομηχανία 30 χρόνια και απασχολείται στην Hyundai από το 2016.

Ο Luc Donckerwolke ψηφίζεται «World Car Person» για το 2022

Ο έμπειρος σχεδιαστής εργάζεται στης αυτοκινητοβιομηχανία 30 χρόνια και απασχολείται στην Hyundai από το 2016.

Ο Executive Vice President του Ομίλου Hyundai για θέματα Σχεδίασης και Chief Creative Officer (CCO), Luc Donckerwolke ανακηρύχθηκε “World Car Person της Χρονιάς 2022” από την κριτική επιτροπή των World Car Awards.

Η διάκριση αυτή απονέμεται σε στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας που είχαν σημαντικό αντίκτυπο το προηγούμενο έτος. Τα 102 μέλη της κριτικής επιτροπής των World Car Awards είναι δημοσιογράφοι από 33 χώρες. Ο Luc Donckerwolke διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη καινοτόμων νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai IONIQ 5 και Genesis GV60 κάτι που συνέβαλε σε αυτή τη διάκρισή του, μαζί με τα resto-mod μοντέλα Pony και Grandeur τα οποία αποτίουν φόρο τιμής στη κληρονομιά της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η κριτική επιτροπή των World Car Awards βράβευσε παράλληλα τις Hyundai και Genesis σε διάφορες κατηγορίες. Το IONIQ 5 μπήκε στην πεντάδα της κατηγορίας World Car Design του 2022 και το GV70 μπήκε στην πεντάδα της κατηγορίας World Luxury Car του 2022. Το IONIQ 5 βρέθηκε επίσης στην πεντάδα της κατηγορίας World EV της χρονιάς 2022. Τα IONIQ 5, Genesis G70 και Hyundai Tucson μπήκαν στο top 10 της κατηγορίας World Car of the Year 2022, εξασφαλίζοντας στον κορεατικό όμιλο την μεγαλύτερη αναγνώριση από όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η 30χρονη καριέρα του Luc Donckerwolke στον τομέα του σχεδιασμού αυτοκινήτων του έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσει τεράστια εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο δουλεύοντας για πολύ γνωστές μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των Bentley, Lamborghini, Skoda, Seat και Audi. Έγινε μέλος του ομίλου Hyundai το 2016 και διαδέχθηκε τον Peter Schreyer ως CCO το 2017.

Το βραβείο “World Car Person of the Year” αποτελεί μέρος των ετήσιων World Car Awards, τα οποία ξεκίνησαν επίσημα τον Ιανουάριο του 2004. Το βραβείο στοχεύει να αναγνωρίσει, να επιβραβεύσει και να εμπνεύσει την αριστεία, την ηγεσία και την καινοτομία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στους προηγούμενους νικητές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Akio Toyoda (2021), Carlos Tavares (2020), Sergio Marchionne (2019) και Håkan Samuelsson (2018).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!