Η Toyota αυξάνει το ρυθμό παραγωγής νέων αυτοκινήτων

Με στόχο να μειώσει το χρόνο παράδοσης των οχημάτων στους πελάτες της

Η Toyota αυξάνει το ρυθμό παραγωγής νέων αυτοκινήτων

Με στόχο να μειώσει το χρόνο παράδοσης των οχημάτων στους πελάτες της

Σε υψηλούς ρυθμούς παραγωγής επιστρέφει η Toyota, μετά τις καθυστερήσεις των προηγούμενων μηνών που παρατηρούνται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών. Όπως ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρεία, το Δεκέμβριο αναμένεται να κατασκευάσει 800.000 οχήματα, αριθμός αυξημένος άνω του 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

Όπως ενημέρωσε, και οι 28 γραμμές παραγωγής στα 14 εργοστάσιά της στην Ιαπωνία, λειτουργούν πλέον κανονικά, ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας με τους προμηθευτές της. Η πρόβλεψη για το οικονομικό έτος που θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου 2022 είναι ότι η παγκόσμια παραγωγή οχημάτων της Toyota θα ανέλθει σε 9 εκατ. μονάδες.

«Με την αύξηση της παραγωγής το Δεκέμβριο, θα μπορέσουμε να περιορίσουμε σημαντικά το χρόνο αναμονής των πελατών μας και να ανταποκριθούμε στην υψηλή ζήτηση, ειδικά για τα δημοφιλή υβριδικά μοντέλα μας», δήλωσε ο André Schmidt, Πρόεδρος της Toyota Γερμανίας. «Η Toyota έμαθε από τις εμπειρίες της, ειδικά από το καταστροφικό τσουνάμι, έχοντας αντιληφθεί πόσο ευάλωτες είναι οι εφοδιαστικές αλυσίδες. Αυτό έχει ως συνέπεια να είμαστε πιο προσεκτικοί στον προγραμματισμό και διατήρηση της σχέσης με τους πολυάριθμους προμηθευτές μας σε όλο τον κόσμο».

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το νέο Toyota Aygo X που έρχεται την άνοιξη 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!