Θα είναι πιο ακριβό το νέο Toyota Aygo Χ από το τωρινό Aygo;

Η έναρξη διάθεσης του μίνι crossover στην αγορά της Γερμανίας, μας δίνει μία πρώτη απάντηση

Θα είναι πιο ακριβό το νέο Toyota Aygo Χ από το τωρινό Aygo;

Η έναρξη διάθεσης του μίνι crossover στην αγορά της Γερμανίας, μας δίνει μία πρώτη απάντηση

Με το Aygo X η Toyota επιχειρεί να αλλάξει τα δεδομένα στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης. Και αυτό διότι αντικαθιστά το Aygo, ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα του A segment, με ένα μίνι crossover. Το Aygo X έχει την όψη ενός οχήματος ελεύθερου χρόνου με όμορφες σχεδιαστικές λεπτομέρειες, απευθυνόμενο στο σύγχρονο τρόπο ζωής μέσα στις πόλεις και στο lifestyle των κατοίκων τους. Καθώς είναι κατά 23,5 εκατ. μακρύτερο από το Aygo, κατά 12,5 εκατ. φαρδύτερο  και με μεταξόνιο αυξημένο κατά 9 εκατ., προσφέρει πλουσιότερους χώρους για τους εμπρός και πίσω επιβάτες, αλλά και για τις αποσκευές τους (ο όγκος ανέρχεται σε 231 λίτρα, +60 λίτρα σε σχέση με το Aygo).

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον αναβαθμισμένο εξοπλισμό (στάνταρ είναι η ομπρέλα των συστημάτων ασφαλείας Toyota Safety Sense), είναι φυσιολογικό να έχουν επίπτωση στην τιμή του. Θέλοντας να απευθυνθεί σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι των νέων οδηγών, η Toyota επέλεξε να εφοδιάσει το Aygo X με τον ατμοσφαιρικό τρικύλινδρο κινητήρα των 72 ίππων, γεγονός που διατηρεί σε λογικά επίπεδα το κόστος αγοράς του. Οι τιμές του για την ελληνική αγορά δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, όμως έγινε γνωστή η βασική τιμή του Aygo X στη Γερμανία.

Αυτή ορίστηκε στα 15.390 ευρώ, που μπορεί να ακούγεται υψηλή, όμως θα πρέπει να συγκριθεί με την αντίστοιχη του απερχόμενου Aygo. Βασική έκδοση στη Γερμανία του τωρινού Aygo είναι η x-business, η οποία κοστίζει 13.290 ευρώ και προσφέρει μόνο τα βασικά: ατσάλινοι τροχοί 14 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και χειροκίνητος κλιματισμός. Η αμέσως πλουσιότερη x-play, κοστίζει 14.590 ευρώ και προσθέτει σύνδεση Bluetooth, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες. Η πλούσια x-final πωλείται στη Γερμανία προς 16.290 ευρώ, περιλαμβάνοντας στον εξοπλισμό ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, αυτόματα φώτα, σύστημα πολυμέσων X-touch με κάμερα οπισθοπορείας και διχρωμία εξωτερικού με την οροφή βαμμένη σε μαύρο χρώμα.

Ο εξοπλισμός της βασικής έκδοσης του Aygo X δεν έχει ανακοινωθεί, όμως αναμένεται να είναι σαφώς πλουσιότερος σε όλους τους τομείς (άνεση, ασφάλεια, συνδεσιμότητα), από αυτόν του Aygo.

Μάθετε περισσότερα για το νέο Toyota Aygo X

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!