«Θύμα» των… chips η Maserati Grecale!

Η πρεμιέρα του μεσαίου πολυτελούς SUV θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

«Θύμα» των… chips η Maserati Grecale!

Η πρεμιέρα του μεσαίου πολυτελούς SUV θα καθυστερήσει αρκετούς μήνες λόγω της έλλειψης ημιαγωγών

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς (τα λεγόμενα chips) οδηγούσε στην ακύρωση εκθέσεων αυτοκινήτου, όπως στην περίπτωση της Γενεύης αλλά και της Αθήνας. Τώρα όμως, προκαλεί την αναβολή της προγραμματισμένης παρουσίασης ενός νέου μοντέλου. Ο λόγος για την Grecale, το μεσαίο SUV της Maserati, το οποίο επρόκειτο να αποκαλυφθεί στις 16 Νοεμβρίου στο Μιλάνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιταλικής μάρκας, η πρεμιέρα της Grecale μετατίθεται για την άνοιξη του 2022, λόγω της έλλειψης ημιαγωγών που δημιουργεί προβλήματα στην παραγωγή. Όπως αναφέρει η Maserati, αν η παρουσίαση της Grecale γινόταν τον Νοέμβριο, δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην εκτιμώμενη ζήτηση για το SUV.

Η Grecale – για την οποία έχουν κυκλοφορήσει μόνο φωτογραφίες με καμουφλάζ – θα τοποθετηθεί στη γκάμα κάτω από την Levante, απευθυνόμενη σε όσους αναζητούν ένα πολυτελές οικογενειακό όχημα ελεύθερου χρόνου. Αναμένεται να έχει ίδιες τεχνολογικές βάσεις με την Alfa Romeo Stelvio, αλλά θα εφοδιάζεται με τον twin turbo V6 κινητήρα των 3 λίτρων, όπως το νέο supercar Maserati MC20. Τα εργοστασιακά στοιχεία των επιδόσεων, όμως, για το SUV δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ακόμη. Παρόλ’ αυτά, ο κινητήρας της Maserati, Nettuno (δηλ. «Νεύτωνας»), είναι ικανός να παράγει ισχύ 630 ίππων και μέγιστη ροπή 730 Nm, αλλά για χρήση στη Grecale θα είναι λιγότερο ισχυρός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχεδίαση της Grecale θα αποτελεί εξέλιξη αυτής που καθιέρωσε η Levante, έστω και με κάποιες λεπτές διαφορές. Η πίσω πλευρά του SUV παραπέμπει σε μια συρρικνωμένη έκδοση της Levante, με παρόμοια πόρτα χώρου αποσκευών, διαμόρφωση της σχεδίασης των πίσω φώτων, διαχύτη και σύστημα εξάτμισης με τέσσερις απολήξεις. Η ιταλική φίρμα αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα λανσάρει 13 νέα αυτοκίνητα, επτά από τα οποία θα παρουσιαστούν πριν από το τέλος του 2022. Η ανανεωμένη γκάμα της Maserati θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέα υβριδικά μοντέλα, καθώς και τον αντικαταστάτη της Gran Turismo.

Δείτε πώς θα είναι η Grecale χωρίς το καμουφλάζ

Η Grecale θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino της Maserati στην Ιταλία, με την εταιρεία να σχεδιάζει μια επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία της γραμμής παραγωγής του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!