Ματαιώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού οδήγησαν τους διοργανωτές στην ακύρωση της έκθεσης που είχε προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο του 2022

Ματαιώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Οι συνέπειες από την πανδημία του κορονοϊού οδήγησαν τους διοργανωτές στην ακύρωση της έκθεσης που είχε προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο του 2022

Τα σύννεφα επέστρεψαν πάνω από την έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), τη μεγαλύτερη που διεξαγόταν σε ετήσια βάση στην Ευρώπη. Μετά την ματαίωση της έκθεσης τόσο το 2020 όσο και το 2021 – λόγω της πανδημίας του κορονοϊού – οι διοργανωτές της υποχρεώθηκαν να λάβουν αντίστοιχη απόφαση και για το σαλόνι αυτοκινήτου του 2022, το οποίο είχε προγραμματιστεί για την περίοδο 19-27 Φεβρουαρίου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι αρχίζει ήδη ο προγραμματισμός για την έκθεση του 2023, χωρίς να γίνεται βέβαια λόγος για ακριβή ημερομηνία.

“Η απόφαση για την ματαίωση της GIMS 2022 ελήφθη με βάση τα συμφέροντα τόσο των αυτοκινητοβιομηχανιών όσο και των φίλων του αυτοκινήτου. Οι άμεσες και οι έμμεσες συνέπειες από την πανδημία του COVID-19 δεν μας άφησαν κάποια εναλλακτική. Οι άμεσες συνέπειες έχουν να κάνουν με τους συνεχιζόμενους περιορισμούς στις μετακινήσεις για τους εκθέτες, τους επισκέπτες και τους δημοσιογράφους. Οι έμμεσες συνέπειες της πανδημίας, όπως η έλλειψη σε chip (ημιαγωγούς), έχουν δημιουργήσει άλλες προτεραιότητες για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Αυτά τα θέματα προκάλεσαν αρκετές ακυρώσεις από μάρκες αυτοκινήτων, που οδήγησαν στην οριστική ματαίωση της έκθεσης”, αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών.

“Δοκιμάσαμε τα πάντα και προσπαθήσαμε πολύ για να ενεργοποιήσουμε και πάλι το σαλόνι αυτοκινήτου του 2022”, δήλωσε ο Maurice Turrettini, Πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής της έκθεσης της Γενεύης. “Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα, ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο και αποτελεί σημαντική απειλή για μεγάλες εκδηλώσεις σε κλειστούς χώρους όπως η GIMS. Πιστεύω πάντως ότι θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ το 2023”.

Η έλλειψη ημιαγωγών έχει ρίξει σημαντικά το ρυθμό παραγωγής νέων αυτοκινήτων παγκοσμίως και έχει αυξήσει τους χρόνους παράδοσης των οχημάτων στους ιδιοκτήτες τους. “Αρκετές μάρκες δεν μπορούσαν να δεσμευτούν για την παρουσία τους στην έκθεση, που θα διεξαγόταν σε περίπου τέσσερις μήνες από τώρα”, σχολίασε ο CEO της έκθεσης, Sandro Mesquita.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η έκθεση IAA που διεξαγόταν κάθε δύο χρόνια στη Φρανκφούρτη, φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στο Μόναχο. Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν κυρίως σε ανοιχτούς χώρους, σε διάφορες πλατείες της πρωτεύουσας της Βαυαρίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!