Η Maserati Grecale προετοιμάζεται για να ανταγωνιστεί την BMW X3

Η αποκλειστική φωτογραφία του SUVαποκαλύπτει το ελκυστικό σχήμα του

Η Maserati Grecale προετοιμάζεται για να ανταγωνιστεί την BMW X3

Η αποκλειστική φωτογραφία του SUVαποκαλύπτει το ελκυστικό σχήμα του

Το νέο μεσαίου μεγέθους crossover, η Grecale, που προορίζεται να κυκλοφορήσει από την Maserati ως ο μικρότερος «αδελφός» της Levante, θα αποκαλυφθεί επίσημα στο τέλος του 2021 και θα είναι το νέο αντίπαλο δέος της BMW X3 facelift, καθώς και της Porsche Macan, που επίσης πρόκειται να ανανεωθεί σύντομα.

Η Grecale δε θα εισαγάγει μια εντελώς νέα σχεδιαστική γλώσσα των SUV της Maserati. Αντίθετα, θα εξελιχθεί από την εμφάνιση, που καθιέρωσε η Levante, έστω και με κάποιες λεπτές διαφορές. Η πίσω πλευρά του SUV παραπέμπει σε μια συρρικνωμένη έκδοση της Levante, με παρόμοια πόρτα χώρου αποσκευών, διαμόρφωση της σχεδίασης των πίσω φώτων, διαχύτη και σύστημα εξάτμισης με τέσσερα τελικά.

Το συνολικό προφίλ του νέου οχήματος είναι κατά πολύ παρόμοιο με αυτό του μεγαλύτερου αδελφού του, παρά τη μείωση του μεγέθους του, π.χ. σε μήκος στα περίπου 4,7 μέτρα. Η γραμμή των παραθύρων και το κομψό πίσω παρμπρίζ σημαίνουν ότι θα πρόκειται για ένα premium SUV μεσαίου μεγέθους, που ενώνει τη γραμμή ανάμεσα στην παραδοσιακή εμφάνιση των αμαξωμάτων δύο όγκων και σε coupé-SUV όπως η BMW X4 και η Mercedes GLC Coupé.

Προηγούμενες εικόνες teaser υποδηλώνουν επίσης ότι το SUV θα υιοθετήσει τα αεριζόμενα φτερά του εμπορικού σήματος της Maserati, ενώ η Grecale θα εφοδιάζεται μπροστά από κάθετα τοποθετημένους προβολείς, και όχι από οριζόντιους όπως η Levante, έτσι για λίγη διαφοροποίηση.

Η τεχνολογία του κινητήρα της Maserati Grecale

Η Grecale αναμένεται να έχει ίδιες τεχνολογικές βάσεις με την Alfa Romeo Stelvio, αλλά θα εφοδιάζεται με τον ίδιο twin turbo V6 κινητήρα των 3 λίτρων, όπως το νέο super car Maserati MC20. Τα εργοστασιακά στοιχεία των επιδόσεων, όμως, για το SUV δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ακόμη. Παρόλ’ αυτά, ο κινητήρας της Maserati, Nettuno (δηλ. «Νεύτωνας»), είναι ικανός να παράγει ισχύ 630 ίππων και μέγιστη ροπή 730 Nm, αλλά για χρήση στη Grecale θα είναι λιγότερο ισχυρός.

Η ιταλική φίρμα αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα λανσάρει 13 νέα αυτοκίνητα, επτά από τα οποία θα παρουσιαστούν πριν από το τέλος του 2022. Η ανανεωμένη γκάμα της Maserati θα περιλαμβάνει επίσης μια σειρά από νέα υβριδικά μοντέλα, καθώς και τον αντικαταστάτη της Gran Turismo.

Η Grecale θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Cassino της Maserati στην Ιταλία, με την εταιρεία να σχεδιάζει μια επένδυση 800 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία της εγκατάστασης παραγωγής του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!