Εννέα νέα μοντέλα από την Audi σε 2 χρόνια

Έπειτα από μερικά ήσυχα χρόνια, η Audi ετοιμάζει τη μεγαλύτερη επίθεση προϊόντων που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Εννέα νέα μοντέλα από την Audi σε 2 χρόνια

Έπειτα από μερικά ήσυχα χρόνια, η Audi ετοιμάζει τη μεγαλύτερη επίθεση προϊόντων που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα.

Ένα ολοκαίνουργιο, βενζινοκίνητο SUV Q5 θα είναι ο επικεφαλής του κατακλυσμού νέων μοντέλων της Audi που αναμένεται να πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του 2025. Με 9 διαφορετικά μοντέλα και ποικιλία αμαξωμάτων, τα τολμηρά σχέδια της γερμανικής εταιρείας φαίνεται να καλύπτουν κάθε γωνιά της αγοράς νέων αυτοκινήτων με μια ολοένα και πιο πλούσια γκάμα.

Το ξεκίνημα αυτής της καταιγίδας νέων αυτοκινήτων Audi είναι το ανανεωμένο hatchback Audi A3 που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, με αναβαθμίσεις τεχνολογίας και υλικών που στοχεύουν να τοποθετήσουν το premium hatchback στην κορυφή της κατηγορίας. Στο λανσάρισμά του θα προστεθεί ένα πιο γρήγορο Audi S3, καθώς και το «καυτό» Audi RS 3 πριν από το τέλος του έτους.

Το άλλο νέο μοντέλο που έχουμε ήδη δει, είναι το ολοκαίνουργιο Audi Q6 e-tron. Αυτό το υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με την Porsche Macan EV, προσφέρει έως και 625 χλμ. αυτονομίας, έχει τρεις οθόνες στο εσωτερικό που τρέχουν ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο σε Android, και μπορεί να φορτίσει από 10-80% σε μόλις 21 λεπτά.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα παρουσιαστούν πολλά νέα μοντέλα, αρχής γενομένης από το Audi Q5 τρίτης γενιάς. Το οικογενειακό SUV δε θα διαφέρει πολύ από το απερχόμενο αυτοκίνητο, αλλά σχεδιάζονται μεγάλες αλλαγές στο εσωτερικό του. Αναμένεται μια σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση και περισσότερα υβριδικά συστήματα κίνησης.

Η ηλεκτρική ναυαρχίδα e-tron GT θα δεχθεί μια μικρή ανανέωση στο πλαίσιο της επερχόμενης αναβάθμισής της, καθώς και αναβαθμισμένη τεχνολογία μπαταριών και κινητήρων. Ένας διπλός κινητήρας με μεγάλη αυτονομία πρόκειται να το ωθήσει στους 1.000 ίππους, δανειζόμενο τεχνολογία από τις εκδόσεις μέγιστης ισχύος του αδελφού αυτοκινήτου Porsche Taycan.

Το A6 e-tron θα είναι ο αντίπαλος που θα παρατάξει η Audi απέναντι στην BMW i5, και θα προσφέρεται και σε έκδοση station wagon με το όνομα Avant. Αναμένονται μεγάλες μπαταρίες και ισχυροί κινητήρες, που θα προσφέρουν τόσο μεγάλη αυτονομία όσο και ισχυρές επιδόσεις. Εντωμεταξύ, το σημερινό A4 θα γίνει το αυριανό Audi A5, καθώς τα βενζινοκίνητα μοντέλα μετακινούνται σε μονούς αριθμούς στην γκάμα της Audi, και η γνωστή εξωτερική σχεδίαση θα συνδυαστεί με μια καμπίνα αιχμής.

Με τόσα πολλά στα σκαριά για το 2024, η παρουσίαση του ολοκαίνουργιου Audi Q3 ενδέχεται να μετατεθεί για τις αρχές του 2025. Το Q3 θα συνεχίσει να προσφέρεται με βενζίνη, diesel και υβριδική ισχύ, αλλά ενδέχεται να δανειστεί κάποια στυλιστικά στοιχεία από το Q6 e-tron αυτή τη φορά. Καθώς δεν έχει προγραμματιστεί αντικατάσταση του Q2, το Q3 (που ανταγωνίζεται τα BMW X1 και Volvo XC40) θα πάρει το ρόλο του μικρότερου SUV της Audi.

Audi Q3 (2024)

Το ολοκαίνουργιο Audi A7 αναμένεται να καταφθάσει την επόμενη χρονιά, αντικαθιστώντας το γερασμένο A6. Αναμένεται να εμφανιστούν μοντέλα fastback όσο και τα Avant (station wagon), που θα διαθέτουν μια σειρά κινητήρων με υβριδική υποβοήθηση. Τέλος, η Audi μόλις έδωσε στο σημερινό Q7 ένα δεύτερο facelift, ελπίζοντας ότι μπορεί να αντέξει μέχρι να εμφανιστεί μια ολοκαίνουργια έκδοση στα τέλη του επόμενου έτους, η οποία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί 6κύλινδρους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το Audi TT ή το R8. Προς το παρόν, δεν υπάρχουν σταθερά σχέδια για την αντικατάσταση αυτών των αυτοκινήτων, αλλά πηγές εντός της Audi επιμένουν ότι η εταιρεία «θα κάνει κάτι σε αυτόν το χώρο». Το πώς θα φαίνεται αυτό μένει να το δούμε, αλλά προς το παρόν είναι «auf wiedersehen» για τα σπορ αυτοκίνητα της Audi.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!