Ανανέωση για το Audi Q7

H Audi ανανέωσε το Q7, τη ναυαρχίδα των οικογενειακών SUV της, τροποποιώντας το σχεδιασμό του και προσφέροντας αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Ανανέωση για το Audi Q7

H Audi ανανέωσε το Q7, τη ναυαρχίδα των οικογενειακών SUV της, τροποποιώντας το σχεδιασμό του και προσφέροντας αναβαθμισμένη τεχνολογία.

Η Audi αναβαθμίζει το Q7, τη ναυαρχίδα των οικογενειακών SUV της, με πιο ελκυστικό σχεδιασμό και εξελιγμένη τεχνολογία. Ο νέος σχεδιασμός αμαξώματος υπογραμμίζει το χαρακτήρα του SUV, το οποίο προσφέρει γενναιόδωρους χώρους για έως και επτά επιβάτες. Για πρώτη φορά στο Q7, οι προβολείς HD Matrix LED, με λέιζερ ως πρόσθετη μεγάλη δέσμη, διαθέτουν ψηφιακά φώτα ημέρας DLR με δυνατότητα επιλογής της φωτεινής υπογραφής, ενώ τα πίσω ψηφιακά OLED φώτα προσφέρουν τέσσερα επιλέξιμα μοτίβα. Νέες ζάντες, χρώματα, διακοσμητικά ένθετα και καθίσματα με ραφές αντίθεσης συμπληρώνουν τη νέα εικόνα του Q7.

Μετά το λανσάρισμα του Audi Q7 της δεύτερης γενιάς το 2015 -με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης– και μια αναβάθμιση το 2019, η στιβαρή και κομψή σχεδίασή του εξελίχθηκε ακόμη περισσότερο κατά την ανανέωσή του το 2023. Στη νέα του αναβάθμιση, το μεγαλύτερο SUV της Audi εναρμονίζεται πλέον με τη σύγχρονη γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια. Η εμβληματική μάσκα Singleframe με τον οκταγωνικό σχεδιασμό εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο με τα κάθετα ένθετα που στη βασική έκδοση μοιάζουν με σταγόνα και στην S line αποκτούν σχήμα L.

Νέα χαρακτηριστικά εξοπλισμού

Με την αναβάθμιση του Q7, η Audi βελτίωσε και την γκάμα εξοπλισμού. Οι ραφές στις επενδύσεις των καθισμάτων, στη βασική έκδοση, είναι πλέον στάνταρ σε γκρι κοντράστ χρώμα. Επιπρόσθετα, η γκάμα τροχών προσφέρει μια επιλογή από πέντε νέα σχέδια από τις 20 έως και τις 22 ίντσες.

Πέρα από τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, έχει αναβαθμιστεί μεταξύ άλλων και το Audi virtual cockpit, στο οποίο απεικονίζεται η λειτουργία προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας, άλλοι χρήστες του δρόμου (φορτηγά, αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες), η προειδοποίηση απόστασης, η υποβοήθηση διασταυρώσεων, οι online πληροφορίες για τους φωτεινούς σηματοδότες κ.α.

Σύστημα κίνησης

Όσον αφορά το σύστημα κίνησης, στην ελληνική αγορά διατίθεται η έκδοση 50 TDI quattro που αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής. Τα 0-100 χλμ./ώρα αυτά καλύπτονται σε 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 241 χλμ./ώρα. Η συνδυασμένη κατανάλωση διαμορφώνεται σε 7,8 – 8,4 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές CO2 είναι 204–220 γρ./χλμ.

O κινητήρας συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic 8 σχέσεων, τη μόνιμη τετρακίνηση quattro και το ήπια υβριδικό σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 0,5 λτ./100 χλμ. Τα βασικά στοιχεία του mild hybrid συστήματος είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου και μια μίζα ιμάντα/ γεννήτριας (BAS). Σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα και όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι, το Q7 μπορεί να κινείται με προσωρινά απενεργοποιημένο τον κινητήρα για έως και 40 δευτερόλεπτα.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αερανάρτηση με σύστημα συνεχώς προσαρμοζόμενης απόσβεσης διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός. Το προηγμένο πακέτο ανάρτησης, με ηλεκτρομηχανικές ενεργητικές αντιστρεπτικές ράβδους και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, διατίθεται επίσης προαιρετικά

Ένα άλλο χαρακτηριστικό υποβοήθησης είναι το remote park assist plus, το οποίο χρησιμοποιεί μια κάμερα σε συνδυασμό με τους αισθητήρες ραντάρ και υπερήχων για να επιτρέπει στο Q7 να ελίσσεται εύκολα σε στενούς χώρους στάθμευσης. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει τους ελιγμούς στάθμευσης χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi στο smartphone του.

Χώροι

Με μήκος πάνω από πέντε μέτρα, μεταξόνιο περίπου τριών μέτρων, δυνατότητα μεταφοράς επτά ατόμων και χώρο αποσκευών που φτάνει τα 2.035 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, το Q7 δίνει προτεραιότητα στους χώρους. Τόσο η πενταθέσια όσο και η επταθέσια έκδοση προσφέρουν ένα ευρύχωρο και άνετο περιβάλλον. Ανάλογα με τη θέση των καθισμάτων, ο χώρος αποσκευών στην πενταθέσια έκδοση προσφέρει από 780 έως 1.908 λίτρα.

Η Audi έχει συστηματικά μειώσει τα πρόσθετα διακοσμητικά στοιχεία προκειμένου να προσδώσει στο αμάξωμα μια πιο καθαρή εμφάνιση. Για να ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά, τόσο στη βασική έκδοση όσο και στην έκδοση με το πακέτο S line, μέρη του εμπρός προφυλακτήρα, των θυρών και του διαχύτη, διατίθενται σε κοντράστ χρώματα που υπογραμμίζουν τη στιβαρή εκτός δρόμου εμφάνιση. Το εξωτερικό πακέτο S line ξεχωρίζει με τις έντονα τονισμένες πλευρικές εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, προσδίδοντας μια σπορ εμφάνιση.

Το λανσάρισμα του Audi Q7 στην ελληνική αγορά έχει προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!