Ανανέωση για το Audi A3 με επιλογές μοτίβων φωτισμού

Το premium hatchback της Audi ανανεώνεται, και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ νέων μοτίβων φωτισμού.

Ανανέωση για το Audi A3 με επιλογές μοτίβων φωτισμού

Το premium hatchback της Audi ανανεώνεται, και προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ νέων μοτίβων φωτισμού.

Το ανανεωμένο Audi A3 θα ηγηθεί μιας ισχυρής επίθεσης νέων αυτοκινήτων για τη γερμανική εταιρεία, που θα περιλαμβάνει εννέα διαφορετικά μοντέλα με πολλαπλά στυλ αμαξώματος, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν πριν από το τέλος του 2025. Μετά από μερικά ήσυχα χρόνια, η Audi ετοιμάζεται για μια σειρά από διαδοχικά λανσαρίσματα και η πρώτη εξ αυτών είναι μια ανανεωμένη έκδοση του επιτυχημένου Audi A3.

Ακολουθώντας τα χνάρια του αδελφικού Volkswagen Golf που ανανεώθηκε πρόσφατα, το A3 αποκτά μια διακριτικά αναθεωρημένη εμφάνιση, πιο πλούσια τεχνολογία και νέες επενδύσεις στο εσωτερικό. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Η Audi αναφέρει ότι το νέο αυτοκίνητο είναι «πιο σπορ από ποτέ», αν και αυτό αναφέρεται αποκλειστικά στην αισθητική, καθώς το Α3 είναι αμετάβλητο κάτω από το αμάξωμα.

Στο εμπρός μέρος, υπάρχει μια πιο επίπεδη σχεδίαση μάσκας και μεγάλες, γωνιώδεις εισαγωγές αέρα, που συμπληρώνοται από το νέο έμβλημα τεσσάρων δακτυλίων που είδαμε για πρώτη φορά στο Audi Q8 e-tron SUV. Στο πίσω μέρος, το A3 αποκτά νέο προφυλακτήρα και διαχύτη, στοιχεία που είναι εμπνευσμένα από τα μοντέλα RS.

Δύο νέα χρώματαDistrict Green και Progressive Red– καθώς και ματ επιλογές θα διατεθούν για πρώτη φορά. Οι οπτικές αλλαγές αφορούν τόσο το πεντάθυρο hatchback Sportback όσο και το τετράθυρο sedan.

Επιπλέον, η Audi θα προσθέσει στη γκάμα του A3 υπογραφές φωτισμού που μπορούν να εξατομικευτούν, και θα επιλέγονται μέσω του συστήματος infotainment του αυτοκινήτου. Οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων ψηφιακών μοτίβων φώτων ημέρας και η εναλλαγή μεταξύ των διαφορετικών επιλογών επηρεάζει επίσης τις ακολουθίες φώτων όταν εκκινεί ή σβήνει το αυτοκίνητο, οι οποίες σχεδιάστηκαν ξεχωριστά για κάθε ρύθμιση.

Στο εσωτερικό, το νέο Α3 έχει μερικές μικρές σχεδιαστικές βελτιώσεις που το διαχωρίζουν από τον προκάτοχό του, αν είναι διακριτικές. Το επιπλέον χρώμιο κάνει τους αεραγωγούς και τα χειριστήρια του του κλιματισμού να φαίνονται πιο λεπτά, ενώ η κεντρική κονσόλα έχει ανανεωθεί με νέα διακοσμητικά στοιχεία. Ένα κεντρικό υποβραχιόνιο είναι πλέον στάνταρ, ενώ τα αυτοκίνητα που είναι εξοπλισμένα με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων S tronic αποκτούν τώρα έναν πιο μικρό και επίπεδο επιλογέα κίνησης.

Audi A3 Sportback

Ο φωτισμός περιβάλλοντος διατρέχει τώρα την κεντρική κονσόλα, καθώς και τις ποτηροθήκες, εκτός από τις πόρτες και τους χώρους των ποδιών όπου υπήρχε και πριν. Χρησιμοποιούνται βιώσιμα υλικά, συμπεριλαμβανομένου ενός υφάσματος από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και μικροϊνών Dinamica με suede αίσθηση για τα καθίσματα και τις επενδύσεις. Επιπλέον, μπορεί να επιλεγεί προαιρετικά ένα νέο ηχοσύστημα Sonos 3D.

Η τεχνολογία κάνει επίσης ένα βήμα προς τα πάνω. Όλα τα Audi A3 διαθέτουν οθόνη αφής 10,1” και το Audi Virtual Cockpit. Υπάρχουν πλέον δύο θύρες φόρτισης USB-C μπροστά, άλλες δύο πίσω και μία πλατφόρμα ασύρματης φόρτισης, και όλα περιλαμβάνονται στο στάνταρ εξοπλισμό. Το σύστημα infotainment MMI μπορεί να προσαρμοστεί με ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένου της Alexa της Amazon. Τα Apple CarPlay και Android Auto είναι επίσης διαθέσιμα.

Το νέο αυτοκίνητο θα προσφέρεται αρχικά σε έκδοση βενζίνης 35 TFSI και 35 TDI diesel, αμφότερες με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, ήπια υβριδική υποστήριξη και απόδοση 150 ίππων. Ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων θα προσφερθεί εν ευθέτω χρόνω, ενώ περαιτέρω επιλογές κινητήρων (συμπεριλαμβανομένου ενός plug-in υβριδικού TFSI e) θα προστεθούν στη γκάμα το δεύτερο τρίμηνο του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!