Toyota Aygo X prologue: Το αυτοκίνητο πόλης αλλιώς

Το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota Ευρώπης μετατρέπει το Aygo σε ένα mini crossover

Toyota Aygo X prologue: Το αυτοκίνητο πόλης αλλιώς

Το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota Ευρώπης μετατρέπει το Aygo σε ένα mini crossover

Λίγα 24ωρα από τη στιγμή που η Toyota επιβεβαίωσε την παρουσία της για αρκετά ακόμη χρόνια στο A segment, την κατηγορία αυτοκινήτων πόλης, ένα πρωτότυπο μοντέλο έρχεται να επισφραγίσει με τον πιο εμφατικό τρόπο την απόφασή της.

Το Aygo X prologue, αποτελεί – όπως μαρτυρά το όνομά του – τον πρόλογο για το επόμενο Aygo. Σχεδιασμένο στην Ευρώπη για την Ευρώπη, απεικονίζει το πώς οραματίζονται στην Toyota τις μετακινήσεις μέσα στις πόλεις τα επόμενα χρόνια. Στο ED2, το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota Ευρώπης με έδρα κοντά στη Νίκαια της Γαλλίας, χρησιμοποίησαν στιλιστικές λεπτομέρειες του Aygo για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς νέο: ένα mini crossover που ταυτίζεται με το νεανικό κοινό και τις ανάγκες τους, τόσο στο αισθητικό όσο και στο πρακτικό κομμάτι.

«Ο ευχάριστος χαρακτήρας ήταν πάνω στο επίκεντρο του Aygo. Τώρα προσθέσαμε στο DNA του και μία δόση… καυτoύ μπαχαρικού», σχολίασε ο Διευθυντής Σχεδίασης του ED2, Lance Scott, για να προσθέσει ο Ken Billes, βοηθός επικεφαλής σχεδίασης: «Με το Aygo X prologue θεωρώ ότι δείχνουμε πως ένα μικρό αυτοκίνητο μπορεί να είναι μεγάλο σε προσωπικότητα».

Τη στιγμή που στο τμήμα ED2 διατήρησαν ορισμένα στοιχεία της σχεδιαστικής ταυτότητας του Aygo, όπως η γυάλινη πόρτα του χώρου αποσκευών, «προίκισαν» το Aygo X prologue με χαρακτηριστικά που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο: μεγάλους τροχούς, φουσκωμένα φτερά, φωτιστικά σώματα LED που ενώνονται μεταξύ τους σε σχήμα «πτέρυγας». Η αυξημένη απόσταση από το έδαφος και οι προστατευτικές ποδιές πιστοποιούν ότι το αυτοκίνητο θα ακολουθεί τον οδηγό του και μακριά από το περιβάλλον της πόλης.

Στην ξεχωριστή εμφάνιση του Aygo X prologue προστίθενται η διχρωμία του αμαξώματος, οι κρυμμένες χειρολαβές στις πόρτες, η σφηνοειδής οροφή, οι εξάγωνοι προβολείς ομίχλης. Στην πίσω ποδιά κρύβεται βάση ποδηλάτου, ενώ στον εξωτερικό καθρέπτη είναι ενσωματωμένη action camera, για να καταγράφει στιγμές μακριά από τη βουή της πόλης.

Σε επόμενο στάδιο περιμένουμε να μάθουμε επιπλέον στοιχεία για το mini crossover της Toyota, όπως το εσωτερικό του αλλά και το κινητήριο σύνολο, στο οποίο λογικά θα εμφανίζεται το υβριδικό σύστημα που αποτελεί «τεχνολογικό πυρήνα» της ιαπωνικής εταιρείας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!