F1: Παραιτήθηκε ο αθλητικός διευθυντής της FIA

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από το διορισμό του ως αθλητικού διευθυντή στο τμήμα μονοθεσίων της FIA, ο αθλητικός διευθυντής o Steve Nielsen παραιτήθηκε.

F1: Παραιτήθηκε ο αθλητικός διευθυντής της FIA

Σε λιγότερο από ένα χρόνο από το διορισμό του ως αθλητικού διευθυντή στο τμήμα μονοθεσίων της FIA, ο αθλητικός διευθυντής o Steve Nielsen παραιτήθηκε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η FIA είχε ανακοινώσει το διορισμό του Steve Nielsen ως αθλητικού διευθυντή στο τμήμα μονοθεσίων, ο οποίος αναφερόταν στο Νικόλα Τομπάζη, διευθυντή του τμήματος. Ο Steve Nielsen, με προϋπηρεσία στη FOM (Formula One Management), έχει εργαστεί στο παρελθόν για τις ομάδες των Lotus, Tyrrell, Benetton, Caterham, Williams και Toro Rosso στη Formula 1 και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη διάσωση του Πρωταθλήματος του 2020 έπειτα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στο ρόλο του αθλητικού διευθυντή του τμήματος μονοθεσίων της FIA, ο Nielsen ήταν υπεύθυνος για όλα τα αγωνιστικά θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης της διεύθυνσης αγώνων της F1 και του απομακρυσμένου κέντρου λειτουργιών (του «VAR» της F1), καθώς και για τις αλλαγές των αγωνιστικών κανονισμών.

Σύμφωνα με πηγές του BBC, o 59χρονος Nielsen δεν ήταν ευχαριστημένος με πολλά πράγματα γύρω από το ρόλο που είχε αναλάβει στη FIA, καθώς ένιωθε ότι η Διεθνής Ομοσπονδία δεν ήταν διατεθειμένη να κάνει τις αλλαγές που πίστευε ότι απαιτούνταν για να κάνει σωστά τη δουλειά της η διεύθυνση αγώνων της Formula 1. Οι ομάδες και οι οδηγοί της Formula 1 είχαν υποστηρίξει το διορισμό του και είναι πιθανό να μην είναι ευχαριστημένοι από την αποχώρησή του, ανησυχώντας για τις πιθανές επιπτώσεις της.

Η αποχώρηση του Nielsen, η οποία ανακοινώθηκε εσωτερικά στη FIA στις 21 Δεκεμβρίου, είναι η δεύτερη παραίτηση υψηλόβαθμου στελέχους της Ομοσπονδίας τις τελευταίες μέρες, καθώς στις 13 Δεκεμβρίου, η Deborah Mayer παραιτήθηκε από τη θέση της επικεφαλής της επιτροπής γυναικών της FIA. Η Ομοσπονδία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα του Nielsen και της Mayer.

Οι παραιτήσεις αυτές ήρθαν στον απόηχο των τελευταίων αντιπαραθέσεων που προκάλεσαν οι κινήσεις του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, με την Ομοσπονδία να ξεκινά έρευνα σύγκρουσης συμφερόντων για το ζεύγος Toto και Susie Wolff (επικεφαλής της ομάδας της Mercedes και διευθύνουσα σύμβουλος του υποστηριζόμενου από τη FOM γυναικείου Πρωταθλήματος μονοθεσίων F1 Academy), η οποία διατάραξε τα νερά της Formula 1, και έληξε έπειτα από μόλις δύο ημέρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!