F1: Ο Lewis Hamilton σκέφτηκε να αποχωρήσει στο τέλος του 2021

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι σκέφτηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, έπειτα από το GP Άμπου Ντάμπι του 2021, όπου έχασε τον τίτλο λόγω των αποφάσεων της διεύθυνσης αγώνων.

F1: Ο Lewis Hamilton σκέφτηκε να αποχωρήσει στο τέλος του 2021

Ο 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, Lewis Hamilton, δήλωσε ότι σκέφτηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, έπειτα από το GP Άμπου Ντάμπι του 2021, όπου έχασε τον τίτλο λόγω των αποφάσεων της διεύθυνσης αγώνων.

Σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Lewis Hamilton, ανέφερε ότι είχε αμφιβολίες για τον εαυτό του στη φετινή σεζόν της Formula 1, τη δεύτερη συνεχόμενη χωρίς νίκη για τον ίδιο, κάτι που δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα 15 χρόνια της καριέρας του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Όταν ο Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής ρωτήθηκε για τη σημασία του γεγονότος ότι δεν έχει πανηγυρίσει νίκη τα τελευταία δύο χρόνια, απάντησε: «Νομίζω ότι είναι μια παρανόηση. Και όταν ήμουν νεότερος είχα άσχημες χρονιές. Το 2009, το μονοθέσιο ήταν φρικτό. Είχαμε μια νίκη μέσα στη χρονιά, επειδή είχαμε μια δεύτερη αναβάθμιση στη σεζόν».

«Στη συνέχεια το 2010-11, επίσης δεν ήταν σπουδαίες χρονιές. Το ένα από την πλευρά μου, από προσωπική άποψη, το άλλο τις περισσότερες φορές το μονοθέσιο δεν ήταν ανταγωνιστικό. Έτσι, είναι ίσως η μεγαλύτερη περίοδος “ξηρασίας” όσον αφορά τις επιτυχίες, αλλά αν αφαιρέσεις αυτές τις νίκες, ήταν παρόμοια με εκείνες τις σεζόν». 

«Νομίζω ότι έμαθα πολλά για την κατάσταση του μυαλού μου και πώς να το διατηρώ σε ένα σταθερό σημείο και να παραμένω θετικός, προσθέτοντας νέα εργαλεία στο οπλοστάσιό μου, ώστε να μπορώ να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Είμαι 38, σχεδόν 39 ετών, και νιώθω υπέροχα στο σώμα μου. Αυτό οφείλεται σε ορισμένα εργαλεία που κατάφερα να συγκεντρώσω κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών. Ο χρόνος που μπόρεσα να διαχειριστώ εκτός των αγώνων, νομίζω ότι κατάφερα να κάνω πολύ καλύτερη δουλειά στη διατήρηση της ενέργειας και της συγκέντρωσης».

Οι σκέψεις μετά το Άμπου Ντάμπι

Στον απόηχο του αμφιλεγόμενου φινάλε της σεζόν 2021 στο GP Άμπου Ντάμπι, όπου ο τίτλος κρίθηκε από τις αποφάσεις του πρώην διευθυντή αγώνων Michael Masi, τις οποίες η FIA χαρακτήρισε περίπου τρεις μήνες αργότερα «ανθρώπινο λάθος», ανακοινώνοντας την απομάκρυνσή του, ο Hamilton εξαφανίστηκε εντελώς από τα φώτα της δημοσιότητας. Ενώ τότε είχε δηλώσει ότι ήταν πάντα αποφασισμένος να επιστρέψει, τώρα παραδέχεται ότι υπήρχαν στιγμές που σκεφτόταν να αποχωρήσει από τη Formula 1.

Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκε την αποχώρηση, ο Hamilton απάντησε: «Σίγουρα, ναι. Πέρασαν τόσα πολλά από το μυαλό μου εκείνη την περίοδο. Αλλά νομίζω ότι ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να παίρνεις αποφάσεις με βάση τα συναισθήματα, γιατί όταν είσαι συναισθηματικά φορτισμένος και εν βρασμώ ψυχής, τις περισσότερες φορές δεν παίρνεις τις καλύτερες αποφάσεις». 

«Τα συναισθήματα ήταν έντονα, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, οπότε έπρεπε απλώς να περιμένω μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα, και να είμαι ξεκάθαρος στη σκέψη μου και να μπορέσω στη συνέχεια να πάρω τις σωστές αποφάσεις. Ήμουν κοντά στην ανιψιά και τον ανιψιό μου και βρισκόμουν σε ένα όμορφο μέρος, στη Χαβάη, με την οικογένειά μου και σε ένα σημείο όπου ένιωθα πραγματικά ικανοποιημένος και ένιωθα ότι ήθελα απλά να σηκωθώ ξανά και να συνεχίσω».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Σάο Πάολο 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!