F1: Ο Lewis Hamilton αμφέβαλε για τον εαυτό του

Ο Lewis Hamilton παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλε για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023 στη Formula 1.

F1: Ο Lewis Hamilton αμφέβαλε για τον εαυτό του

Ο Lewis Hamilton παραδέχθηκε ότι υπήρξαν στιγμές που αμφέβαλε για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2023 στη Formula 1.

Η Mercedes ολοκλήρωσε τη φετινή σεζόν στη Formula 1 χωρίς νίκη για πρώτη φορά από το 2011. Παράλληλα, το 2023 ήταν η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του 7 φορές Πρωταθλητή Lewis Hamilton χωρίς νίκη, κάτι που δεν είχε συμβεί στις προηγούμενες 15 σεζόν που έχει διεξάγει στην καριέρα του. Ο Βρετανός οδηγός παραδέχθηκε ότι αμφέβαλε για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν, που είχε απογοητευτική πορεία, δεδομένων των υψηλών προσωπικών του στόχων, καθώς και της ομάδας της Mercedes.

O Hamilton δήλωσε σε συνέντευξη που δημοσίευσε το BBC: «Τελικά, όταν έχεις δύσκολες σεζόν όπως αυτή, πάντα υπάρχουν στιγμές που σκέφτεσαι: “Φταίω εγώ, ή φταίει το μονοθέσιο; Το έχω ακόμα; Έχει χαθεί;” Επειδή σου λείπει αυτό, ξέρεις… όταν συμβαίνει η μαγεία, όταν όλα συνδυάζονται, το μονοθέσιο και εσύ, και αυτή η σπίθα, είναι εξαιρετικό. Και αυτό είναι που ψάχνεις. Είμαι απλώς άνθρωπος. Αν κάποιος στον κόσμο σας πει ότι δεν έχει αυτά τα πράγματα, βρίσκεται σε άρνηση. Όλοι είμαστε άνθρωποι».

Ο Hamilton υπέγραψε φέτος νέο διετές συμβόλαιο με την ομάδα της Mercedes, το οποίο εξασφαλίζει ότι ο Βρετανός θα συνεχίσει να αγωνίζεται στη Formula 1 και μετά τα 40ά του γενέθλια, κάτι που δεν πίστευε ότι θα κάνει πριν από μόλις 5 χρόνια: «Αυτό που πρέπει να μάθεις είναι ποτέ να μη λες ποτέ. Αλλά σε εκείνο το σημείο, σίγουρα δεν πίστευα ότι θα συνέχιζα. Είναι πολύ μεγάλες σεζόν. Είναι πολύς καιρός μακριά από όλους. Εγώ το κάνω εδώ και 16 χρόνια. Είναι εξαντλητικό».

«Υπάρχει πολλή λάμψη και γοητεία και πολλά θετικά, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολο να παραμένεις στο καλύτερο επίπεδό σου, αφοσιωμένος, να συνεχίζεις την προπόνηση, να συνεχίζεις να αποδίδεις. Είναι μεγάλη η πίεση. Εξετάζεσαι διαρκώς και είμαι σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσω. Αν κερδίσω έναν αγώνα, λένε: “Αυτός είναι 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έχει 103 νίκες” και αν δεν τα πάω καλά, υπάρχει κριτική…»

«Μόνο να χάσω μπορώ σε αυτό το σημείο της ζωής μου. Οπότε σίγουρα υπήρξε μια περίοδος που αναρωτιόμουν αν ήθελα να το περάσω αυτό. Εξακολουθώ να αγαπώ την οδήγηση. Ακόμα μου αρέσει να μπαίνω στο μονοθέσιο. Όταν εκκινούν τον κινητήρα και έχεις όλους αυτούς τους ανθρώπους γύρω σου, όταν πηγαίνεις στο pit lane, ακόμα έχω αυτό το χαμόγελο στο πρόσωπό μου, όπως και την πρώτη μέρα που οδήγησα».

Αξιολογώντας την απόδοσή του στη φετινή σεζόν, ο Hamilton δήλωσε: «Οι περισσότεροι από τους αγώνες μου ήταν πολύ καλοί. Έτσι, είμαι ευχαριστημένος με αυτό, χτίζοντας για να βρεθώ πίσω στο επίπεδο που θα έπρεπε να είμαι. Οι κατατακτήριεςδοκιμές εξακολουθούν να είναι ένας τομέας που πρέπει να βελτιωθεί. Δυσκολευόμαστε ως ομάδα να αντλήσουμε απόδοση από αυτά τα ελαστικά και θα παρατηρήσετε ότι υπήρχε ένα Σαββατοκύριακο όπου ο George (Russell, έτερος οδηγός της Mercedes) ήταν πολύ πίσω και εγώ ήμουν εντάξει, και μετά άλλαξε προς την άλλη κατεύθυνση. Και αυτά οφείλονται σε μικρές λεπτομέρειες με το μονοθέσιο».

Ο Hamilton ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν είχε ανάμειξη στη μετάθεση του Mike Elliot, ο οποίος από τεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος των μονοθεσίων των δύο τελευταίων σεζόν, έγινε επικεφαλής τεχνικό στέλεχος την άνοιξη και πρόσφατα ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ομάδα της Mercedes. Ο Hamilton δήλωσε: «Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο κόσμος ότι δε συμμετείχα στην αποχώρηση του Mike. Τον γνωρίζω από τότε που ήμουν στη McLaren. Είχα μια εξαιρετική σχέση μαζί του. Πάντα τον θαύμαζα, επειδή είναι πολύ έξυπνος και μάθαινα πάρα πολλά από αυτόν».

«Όταν τον ρωτούσα για το μονοθέσιο, δεν υπήρχε τίποτα που θα μπορούσα να τον ρωτήσω και να μην έχει απάντηση. Είναι πάντα δύσκολο για κάποιον στη θέση του. Συχνά πέφτει πάνω τους, αλλά είναι συλλογικό. Δεν είναι μόνο ένα άτομο. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που ίσως κοιτώντας απ’ έξω θα έλεγαν: “Φταίει ένα άτομο”».

Τώρα, στη θέση του τεχνικού διευθυντή έχει επιστρέψει ο James Allison, για τον οποίο ο Hamilton σχολίασε: «Ο James έχει αυτή τη νοοτροπία ηγέτη. Θα ήταν μπροστά με το σπαθί και θα έλεγε: “Πάμε στη φωτιά”. Και νομίζω ότι εμπνέει τεράστια εμπιστοσύνη στους ανθρώπους. Είναι τόσο εύγλωττος. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψε. Ξέρω πού βρισκόταν προηγουμένως, δεν είχε τη διάθεση να συνεχίσει επειδή το έκανε για τόσο καιρό. Οπότε είναι ωραίο που επέστρεψε και έχει κίνητρο και νομίζω ότι η φιλία μας είναι σε καλύτερο σημείο από ποτέ».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Σιγκαπούρης 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!