F1: Τι έμαθε ο Hamilton ακολουθώντας το Verstappen στο GP ΗΠΑ

Ο Lewis Hamilton περιέγραψε τι έμαθε στο GP ΗΠΑ ακολουθώντας τη Red Bull του Max Verstappen στο GP ΗΠΑ της Formula 1 και σημείωσε ότι φαινόταν πιο εύκολη στην οδήγηση από τη δική του Mercedes.

F1: Τι έμαθε ο Hamilton ακολουθώντας το Verstappen στο GP ΗΠΑ

Ο Lewis Hamilton περιέγραψε τι έμαθε στο GP ΗΠΑ ακολουθώντας τη Red Bull του Max Verstappen στο GP ΗΠΑ της Formula 1 και σημείωσε ότι φαινόταν πιο εύκολη στην οδήγηση από τη δική του Mercedes.

O Lewis Hamilton είχε την ευκαιρία να ακολουθήσει τη Red Bull του Max Verstappen στα αρχικά στάδια του σπριντ του GP ΗΠΑ της Formula 1, ενώ στον αγώνα της Κυριακής είδε την καρό σημαία μόλις 2,2 δλ. πίσω από τον Ολλανδό, αν και στη συνέχεια αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα λόγω υπερβολικής φθοράς της σανίδας νομιμότητας στο δάπεδο του μονοθεσίου του.

O Βρετανός 7 φορές Πρωταθλητής είχε δηλώσει στο Austin ότι είχε καταγράψει αυτά που είχε δει στη Red Bull και θα τα μετέφερε στην ομάδα της Mercedes. Στο paddock της πίστας Autodromo Hermanos Rodriguez, όπου θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο το GP Μεξικού, ο Hamilton έγινε πιο συγκεκριμένος για τα ευρήματα από αυτή την εμπειρία πίσω από τη Red Bull.

Ο Hamilton δήλωσε: «Νομίζω ότι τα μόνα σημεία στα οποία βρισκόμαστε στο ίδιο επίπεδο είναι οι αργές στροφές. Το μονοθέσιό μας είναι γενικά καλό στις χαμηλές ταχύτητες τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά όσο ανεβαίνει η ταχύτητα, τόσο περισσότερο κάνουν διαφορά. Για αυτό τους βλέπεις τόσο γρήγορους σε πίστες όπως η Suzuka. Ήταν μια καλή εμπειρία, είναι πάντα μια καλή εμπειρία να βρίσκεσαι πίσω τους. Γιατί μπορείς να δεις από πρώτο χέρι πού είναι πιο δυνατό το μονοθέσιο».

«Μπορούν να βάλουν κάτω την ισχύ νωρίτερα (στην έξοδο των στροφών) από τους περισσότερους. Το μονοθέσιο αποσταθεροποιείται πολύ λιγότερο, η καταπόνηση των πίσω ελαστικών είναι πολύ πιο εύκολο να διαχειριστεί. Έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση στο παρελθόν, όπου είχα ένα πολύ πιο σταθερό πίσω μέρος».

«Είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρείς τις θερμοκρασίες των ελαστικών σε χαμηλότερα επίπεδα και να επεκτείνεις τα stint. Απλά έχουν κάνει καλύτερη δουλειά σε αυτό τον τομέα και έχουν μια πιο σταθερή πλατφόρμα με την οποία είναι πολύ πιο εύκολο να οδηγήσει ο Max. Για αυτό, λοιπόν, όταν τον βλέπεις να βγαίνει από το μονοθέσιο, δεν έχει ιδρώσει καν! Γενικά δεν ιδρώνει».

Για το ενδεχόμενο της πρώτης του νίκης στο GP ΗΠΑ, o Hamilton δήλωσε: «Ήμασταν πολύ κοντά, μπορούσα σχεδόν να τη γευτώ στον τελευταίο αγώνα. Νομίζω ότι αν είχαμε σωστή στρατηγική, θα βρισκόμουν πολύ πιο κοντά στη νίκη. Αλλά δεν έχει σημασία ούτως ή άλλως, γιατί θα μας είχαν αποκλείσει. Δεν μπορώ πραγματικά να θυμηθώ πόσο μου λείπει. Έχουν περάσει δύο χρόνια» (από την τελευταία του νίκη, στο GP Σαουδικής Αραβίας του 2021).

«Απόλαυσα τη διαδικασία και το ταξίδι που έκανα με την ομάδα μου, όσον αφορά την προσπάθεια να επαναφέρουμε το μονοθέσιο εκεί που πρέπει. Φυσικά, στο τέλος της σεζόν θα έρθεις λίγο πιο κοντά, όταν δεν εξελίσσονται εδώ και καιρό. Οπότε είναι αναπόφευκτο να τους πιάσουμε, θα τους πιάναμε κάποια στιγμή. Το κλειδί είναι να προσπαθήσουμε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα είμαστε πάλι 1,5 δευτερόλεπτο πιο αργοί στον πρώτο αγώνα» (του 2024).

Ο Hamilton εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του προς τον team-mate του Verstappen στη Red Bull, Sergio Perez, δηλώνοντας -στην πατρίδα του Μεξικανού- ότι το κλίμα στην ομάδα δεν είναι υπέρ του, αναφερόμενος στα σχόλια του αγωνιστικού συμβούλου της αυστριακής εταιρείας, Helmut Marko: «Νομίζω ότι η ομάδα του δεν τον βοηθά καθόλου. Ξέρω ότι η Red Bull αποτελείται από πολλά μέλη, αλλά υπάρχουν άνθρωποι που τον επηρεάζουν ψυχολογικά και δεν τον υποστηρίζουν».

«Αν άκουγα τέτοια αρνητικά πράγματα για τον εαυτό μου κάθε Σαββατοκύριακο θα ήταν πολύ δύσκολο. Βρίσκεται λοιπόν σε ένα πολύ περίπλοκο για αυτόν περιβάλλον, αλλά νομίζω ότι ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει. Δεν έχω βιώσει ακριβώς κάτι σαν αυτό που περνάει, αλλά ως οδηγός καταλαβαίνω τις ψυχολογικές και πνευματικές πιέσεις. Είναι κάτι πολύ βαρύ που πέφτει πάνω σου και είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσεις με λόγια. Νομίζω ότι έχει μεγάλη υποστήριξη γύρω του, φροντίζει τον εαυτό του πολύ καλά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!