F1: Έως το 2026 στη McLaren ο Oscar Piastri

H McLaren ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Αυστραλού Oscar Piastri έως το τέλος του 2026.

F1: Έως το 2026 στη McLaren ο Oscar Piastri

H McLaren ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Αυστραλού Oscar Piastri έως το τέλος του 2026.

H McLaren ανακοίνωσε ότι ο 22 ετών Oscar Piastri, που φέτος κάνει την πρώτη του σεζόν στη Formula 1, υπέγραψε πολυετή συμφωνία με τη βρετανική ομάδα και θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματά της τουλάχιστον έως το τέλος του 2026. Ο Αυστραλός έχει εντυπωσιάσει τη McLaren με τις επιδόσεις του φέτος, οπότε ήταν λογικό για την ομάδα να θέλει να τον δεσμεύσει.

Ο Piastri διέθετε ήδη πολυετές συμβόλαιο με τη McLaren, αλλά η ομάδα ήθελε να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του για την επόμενη τριετία. Ο team-mate του Αυστραλού, Lando Norris, διατηρεί συμβόλαιο με τη McLaren έως το τέλος του 2025, που σημαίνει ότι τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια η οδηγική σύνθεση της βρετανικής ομάδας θα παραμείνει απαράλλακτη και δεν θα υπάρχει χώρος σε αυτή για πιλότους όπως ο Pato O’Ward.

Ο Oscar Piastri δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επεκτείνω τη συνεργασία μου με τη McLaren για πολλά χρόνια. Θέλω να αγωνίζομαι στην κορυφή του grid με αυτή την ομάδα και είμαι ενθουσιασμένος από το όραμα και τις βάσεις που έχουν ήδη τεθεί για να φτάσουμε εκεί. Το καλωσόρισμα που έχω δεχτεί και οι σχέσεις που έχω χτίσει κάνουν αυτό το μέρος να μοιάζει ήδη με το σπίτι μου».

«Η συνεπής δέσμευση της ομάδας στο πρόσωπό μου με έχει κάνει να αισθάνομαι απίστευτα πολύτιμος και η επιθυμία της ομάδας να είμαι μέρος του μακροπρόθεσμου μέλλοντος της, έκανε αυτή την απόφαση εύκολη. Το να με θέλουν έτσι και το να δείχνει η ομάδα τόση πίστη σε μένα έπειτα από μόλις μισή σεζόν, σημαίνει πολλά».

«Η σταθερότητα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε αυτό το πρώιμο στάδιο της καριέρας μου, και να το έχω αυτό με μια μάρκα τόσο υψηλού κύρους όσο η McLaren μου δίνει την ευκαιρία να συνεχίσω τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Έχουμε απολαύσει μερικές καλές στιγμές μαζί στη πρώτη μου σεζόν, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα δουλέψω μαζί με όλους στο MTC τα επόμενα χρόνια για να δημιουργήσουμε μερικές σπουδαίες στιγμές».

Ο επικεφαλής της ομάδας της McLaren, Andrea Stella, δήλωσε: «Είναι φανταστικό να επιβεβαιώνουμε ότι ο Oscar υπέγραψε πολυετή επέκταση της συνεργασίας του με την ομάδα. Ο Oscar αποτελεί προσόν για τη McLaren και εντυπωσιάζει συνεχώς με την απόδοση, την εργασιακή ηθική και τη συμπεριφορά του, οπότε ήταν εύκολη η απόφαση που πήρε η ομάδα».

«Έχει ήδη αποδειχθεί καθοριστικός για την ομάδα, οπότε είναι υπέροχο να έχουμε την ψήφο εμπιστοσύνης του, καθώς προσπαθούμε να κερδίσουμε ξανά Πρωταθλήματα στο μέλλον. Ανυπομονώ να τον δω να εξελίσσεται μαζί μας, καθώς συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι μαζί».

Ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Oscar μέχρι το τέλος του 2026. Είναι ένα απίστευτο ταλέντο και ένα προσόν για την ομάδα, οπότε είναι φανταστικό να δεσμευόμαστε ο ένας στον άλλον μακροπρόθεσμα».

«Ο Oscar αποδεικνύει ήδη τι μπορεί να κάνει στην πίστα, και έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανατροπή που είχαμε μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ταιριάζει εξαιρετικά στην ομάδα και εκτιμάται πραγματικά από όλη την οικογένεια της McLaren Racing. Είμαι ενθουσιασμένος να δω πώς θα συνεχίσει να εξελίσσεται τόσο εντός όσο και εκτός πίστας».

Πριν από λίγες ημέρες, ο Brown είχε αποκαλύψει ότι η νέα αεροδυναμική σήραγγα της McLaren είναι εν λειτουργία από τα τέλη Αυγούστου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!