F1: Ο Max Verstappen αντεπιτέθηκε στον Toto Wolff

Αφότου ο Toto Wolff προσπάθησε με τις δηλώσεις του να μειώσει την αξία του ρεκόρ 10 συνεχόμενων νικών που πέτυχε στο GP Ιταλίας ο Max Verstappen, o Ολλανδός οδηγός απάντησε με πυρά εναντίον του επικεφαλής της Mercedes.

F1: Ο Max Verstappen αντεπιτέθηκε στον Toto Wolff

Αφότου ο Toto Wolff προσπάθησε με τις δηλώσεις του να μειώσει την αξία του ρεκόρ 10 συνεχόμενων νικών που πέτυχε στο GP Ιταλίας ο Max Verstappen, o Ολλανδός οδηγός απάντησε με πυρά εναντίον του επικεφαλής της Mercedes.

Πριν από δύο εβδομάδες, στο Grand Prix Ιταλίας, o Max Verstappen κατέρριψε το ρεκόρ περισσότερων συνεχόμενων νικών (που κατείχε ο Sebastian Vettel από το 2013), πανηγυρίζοντας τη 10η σερί επιτυχία του. Ωστόσο, ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes, Toto Wolff, δήλωσε ότι «αυτού του είδους τα ρεκόρ είναι για τη Wikipedia και κανείς δεν τη διαβάζει αυτή έτσι κι αλλιώς», αναφέροντας ότι αντανακλούν «ένα σπουδαίο οδηγός σε ένα σπουδαίο μονοθέσιο».

Στη συνέντευξη Τύπου των οδηγών την Πέμπτη πριν από το GP Σιγκαπούρης, ο Verstappen, σε απάντηση σε αυτά τα σχόλια, δήλωσε: «Δεν είμαι απογοητευμένος, διότι είχαν έναν αρκετά χάλια αγώνα, οπότε πιθανότατα ήταν ακόμα τσαντισμένος με την απόδοσή τους. Δεν ξέρω, μερικές φορές ακούγεται σχεδόν σαν να είναι υπάλληλος της ομάδας μας, αλλά ευτυχώς δεν είναι».

«Νομίζω ότι είναι απλά σημαντικό να εστιάζεις στην ομάδα σου. Αυτό κάνουμε κι εμείς. Αυτό κάναμε και στο παρελθόν, όταν ήμασταν πίσω από εκείνους, που κυριαρχούσαν. Νομίζω ότι πρέπει να είσαι σε θέση να εκτιμάς όταν μια ομάδα τα πηγαίνει πολύ καλά, κάτι που νομίζω ότι κάναμε στο παρελθόν, γιατί λειτούργησε και ως ένα είδος έμπνευσης».

«Το γεγονός ότι βλέπαμε κάποιον τόσο κυρίαρχο ήταν πολύ εντυπωσιακό εκείνη τη στιγμή, και ξέραμε ότι έπρεπε απλώς να δουλέψουμε πιο σκληρά, να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι, και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Τώρα που είμαστε εκεί, είμαστε πολύ χαρούμενοι φυσικά και απολαμβάνουμε τη στιγμή».

Ο Verstappen έχει την ευκαιρία να επεκτείνει το ρεκόρ του στο GP Σιγκαπούρης, δήλωσε ωστόσο: «Ποτέ δεν κοίταζα τους αριθμούς 8, 9, 10… Απλά θέλω πάντα να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Έτσι, κάθε Σαββατοκύριακο, είναι βασικά η ίδια πίεση που ασκείς στον εαυτό σου για να προσπαθήσεις να φέρεις το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην πραγματικότητα, τίποτα δεν αλλάζει από αυτή την πλευρά».

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πιστεύει πως η Red Bull θα είναι τόσο ανταγωνιστική στη Σιγκαπούρη: «Νομίζω ότι δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο σε άλλες πίστες. Τα σιρκουί πόλης είναι λίγο πιο δύσκολα για το μονοθέσιό μας. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε καλή δουλειά, αλλά θα είναι πολύ δύσκολα. Συνήθως στα σιρκουί πόλης, όπως η Σιγκαπούρη, υπάρχει πάντα λίγο μεγαλύτερο ρίσκο, λίγο περισσότερο χάος. Αλλά είμαστε εδώ για να κερδίσουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε».

Ο Verstappen δεν πιστεύει ότι η τεχνική υπόδειξη TD018 θα επηρεάσει την απόδοση της Red Bull στη Σιγκαπούρη: «Δε νομίζω ότι θα μας επηρεάσει. Ποτέ δεν είχαμε κάποια εύκαμπτη εμπρός αεροτομή ή οτιδήποτε άλλο, οπότε δεν νομίζω ότι θα μας βλάψει».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), GP Ιταλίας 2023

 

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!