F1: H Ferrari με καινούργια ψυγεία στη Monza

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, η Ferrari αναμένεται να παρουσιάσει καινούργια καλύμματα ψυγείων στο GP Ιταλίας.

F1: H Ferrari με καινούργια ψυγεία στη Monza

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο, η Ferrari αναμένεται να παρουσιάσει καινούργια καλύμματα ψυγείων στο GP Ιταλίας.

Δεδομένου ότι η Red Bull είναι εκτός συναγωνισμού φέτος, στόχος της Ferrari για τη φετινή σεζόν στο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι να ολοκληρώσει τη χρονιά στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.

Ωστόσο, αυτό δεν θα είναι εύκολο έργο για την ιταλική ομάδα, καθώς βρίσκεται 56 βαθμούς πίσω από τη Mercedes, που βρίσκεται στη 2η θέση αυτή τη στιγμή, ενώ και η Aston Martin εξακολουθεί να βρίσκεται (6 βαθμούς) μπροστά από τη Scuderia, έπειτα από το πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν. Επιπλέον, υπάρχει και η απειλή της ανανεωμένης McLaren.

Ένας από τους στόχους της Ferrari είναι να μειώσει τα λειτουργικά λάθη που κάνει πολλές φορές στους αγώνες, με το αγκάθι να παραμένουν πάντα οι επιλογές στρατηγικής. Και οι οδηγοί όμως δεν έχουν αποφύγει τα λάθη με ένα μονοθέσιο που έχει πολύ περιορισμένο πλαίσιο λειτουργίας.

Για να πετύχει το στόχο της, η Ferrari θα συνεχίσει να παρουσιάζει αναβαθμίσεις στην SF-23 έως το GP ΗΠΑ στο Austin, δηλαδή 5 αγώνες πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Ορισμένες αναβαθμίσεις θα πρέπει να δούμε και στο GP Ολλανδίας στο τέλος Αυγούστου.

Στο GP Ιταλίας, στην «έδρα» των tifosi, όπου χρησιμοποιούνται αεροδυναμικά πακέτα ελάχιστης οπισθέλκουσας, ενδέχεται να δούμε σημαντικές αναβαθμίσεις στη Ferrari. Οι φήμες που αναφέρει το ιταλικό Motorsport μιλάνε για πιο ακραίο σχεδιασμό των καλυμμάτων των ψυγείων στα πλαϊνά, παρά τους περιορισμούς του σχεδιασμού της κάτω κατασκευής απορρόφησης συγκρούσεων, την οποία η Red Bull έχει διαμορφώσει με τρόπο που της επιτρέπει να διοχετεύει περισσότερο αέρα στο δάπεδο του μονοθεσίου.

Δεδομένου ότι οι τεχνικοί κανονισμοί δεν θα αλλάξουν το 2024, τα δεδομένα που θα συλλέξει η Ferrari με την παρουσίαση αυτών των αναβαθμίσεων θα χρησιμεύσουν και για το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς.

Συνεχίζοντας την εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου, η Ferrari ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να επωφεληθεί σε σχέση με ομάδες που θα σταματήσουν νωρίτερα στη σεζόν την εξέλιξη του μονοθεσίου τους, και να βελτιώσει το τελικό πρόσημο της φετινής σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!