F1: Μαζική έξοδος από την Alpine

Ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer θα αντικατασταθεί από τον Bruno Famin, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της γαλλικής εταιρείας. Μαζί του θα αποχωρήσει και ο αγωνιστικός διευθυντής Alan Permane, πέραν του τεχνικού επικεφαλής Pat Fry.

F1: Μαζική έξοδος από την Alpine

Ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer θα αντικατασταθεί από τον Bruno Famin, επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της γαλλικής εταιρείας. Μαζί του θα αποχωρήσει και ο αγωνιστικός διευθυντής Alan Permane, πέραν του τεχνικού επικεφαλής Pat Fry.

Έπειτα από την είδηση ότι ο Pat Fry, επικεφαλής τεχνικό στέλεχος της Alpine, θα αποχωρήσει από τη γαλλική ομάδα για να μεταβεί στη Williams αργότερα φέτος, επιβεβαιώθηκε η έξοδος και άλλων πολύ σημαντικών ανθρώπων της γαλλικής ομάδας. Έπειτα από το GP Βελγίου αυτού του Σαββατοκύριακου, ο επικεφαλής της ομάδας της Alpine, Otmar Szafnauer θα δει την πόρτα της εξόδου, μαζί με τον αγωνιστικό διευθυντή της, Alan Permane, ο οποίος βρίσκεται στην ομάδα του Enstone από το 1989.

Επικεφαλής της γαλλικής ομάδας θα αναλάβει μετά το GP Βελγίου ο Γάλλος Bruno Famin, ο οποίος είναι επικεφαλής του τμήματος κινητήρων της Renault, και πρόσφατα διορίστηκε αντιπρόεδρος του αγωνιστικού τμήματος της Alpine από τον πρώην CEO Laurent Rossi, πριν αντικατασταθεί και αυτός από τον Philippe Krief… O επικεφαλής της Ακαδημίας νεαρών οδηγών της Alpine, Julian Rouse θα αναλάβει προσωρινά αγωνιστικός διευθυντής, στη θέση του Permane.

Είναι προφανές ότι ο Luca De Meo, CEO του ομίλου Renault, που κατέχει την πλειονότητα της ομάδας της Alpine, δεν ήταν ευχαριστημένος με την απόδοσή της (βλέποντας ταυτόχρονα τα κατορθώματα ομάδων όπως η Aston Martin και η McLaren, καθώς και την απώλεια των Fernando Alonso και Oscar Piastri) και για αυτό δρομολογήθηκε το… ξήλωμα όλης της ανωτέρας διοίκησης.

Κατά πόσο αυτή είναι μία σωστή κίνηση μένει να διαπιστωθεί, έως ότου ονομαστούν και οι αντικαταστάτες των ανθρώπων που έφυγαν. Ο Szafnauer δεν επέζησε ούτε 18 μήνες στη θέση του επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, την οποία ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2022. Παράλληλα, η Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Pat Fry θα γίνει επικεφαλής τεχνικό στέλεχος του Grove από την 1η Νοεμβρίου 2023, με τη συμφωνία να έχει κλείσει τον Απρίλιο.

O Βρετανός δημοσιογράφος Joe Saward αναφέρει ότι ενδέχεται να δούμε τον πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Mattia Binotto στην Alpine, αφότου λήξη η περίοδος απαγόρευσης εργασίας σε αντίπαλο στρατόπεδο. O Ιταλός ήταν προστατευόμενος του πρώην προέδρου της Ferrari Sergio Marchionne, όπως έχει συμβεί και με τους Luca De Meo και Philippe Krief, τους οποίους γνωρίζει καλά.

O Binotto έκανε την επανεμφάνισή του σε paddock της F1 στο GP Μ. Βρετανίας, χωρίς να αιτιολογήσει την παρουσία του εκεί. Ωστόσο, κάποιοι παρατήρησαν ότι συνέβη 6 μήνες (συνηθισμένος χρόνος απαγόρευσης εργασίας σε αντίπαλη ομάδα) και 1 εβδομάδα έπειτα από την απόλυσή του από τη Ferrari, παρότι τότε ο ιταλικός Τύπος είχε αναφέρει ότι δεν θα μπορούσε να εργαστεί στην F1 για 12 μήνες.

Ο Binotto ίσως αποτελεί λογική λύση δεδομένου ότι πέραν της γνωριμίας του με τους De Meo και Krief, είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους του paddock της F1 που έχει εμπειρία από τη διαχερίση ομάδας, έχει εμπειρία διεύθυνσης τεχνικού τμήματος πλαισίου και τμήματος μονάδων ισχύος, που διαθέτει η Alpine-Renault.

Mattia Binotto

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!