F1: H Alpine άλλαξε διευθύνοντα σύμβουλο

O Laurent Rossi απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Alpine και αντικαταστάθηκε από τον Philippe Krief.

F1: H Alpine άλλαξε διευθύνοντα σύμβουλο

O Laurent Rossi απομακρύνθηκε από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της Alpine και αντικαταστάθηκε από τον Philippe Krief.

O Philippe Krief, πρώην τεχνικός διευθυντής της Alfa Romeo και επικεφαλής μηχανολογίας της Ferrari (στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας), ο οποίος προσχώρησε στην Alpine το Μάρτιο, ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στη γαλλική μάρκα, αντικαθιστώντας τον Laurent Rossi. O 63χρονος Krief θα συνεχίσει να ενεργεί ως αντιπρόεδρος μηχανολογίας και επιδόσεων προϊόντων μέχρι νεωτέρας και θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Renault, Luca de Meo.

Ο Laurent Rossi που ανέλαβε τη θέση του CEΟ στην Alpine τον Ιανουάριο του 2021, θα επικεντρωθεί σε ειδικά εγχειρήματα που συνδέονται με τον μετασχηματισμό του ομίλου. Αυτή η αλλαγή στην κορυφή έρχεται αμέσως μετά την αναδιάρθρωση της ανώτερης διοίκησης του αγωνιστικού τμήματος της Alpine, με τον επικεφαλής των μονάδων ισχύος της F1, Bruno Famin, να προάγεται σε αντιπρόεδρο της Alpine Motorsports.

Ο Γάλλος θα αναφέρεται απευθείας στον Krief, με τον Αμερικανό επικεφαλής της ομάδας της Formula 1, Otmar Szafnauer να αναφέρεται με τη σειρά του στον Famin. Έπειτα από ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν του 2023, o Rossi είχε χαρακτηρίσει τη λειτουργία της ομάδας της Alpine «ερασιτεχνική». Η γαλλική ομάδα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 6η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών της Formula 1 και αναφέρεται ότι κινδυνεύει και η θέση του Szafnauer.

Πρόσφατα, η Alpine πούλησε το 24% της ομάδας της έναντι 200 εκατομμυρίων ευρώ, σε μια ομάδα επενδυτικών εταιρειών που περιλαμβάνει τις Otro Capital, RedBird Capital Partners και Maximum Effort Investments. Επικεφαλής της τελευταίας είναι οι διάσημοι ηθοποιοί Ryan Reynolds και Rob McElhenney.

Ο Luca de Meo, CEO του ομίλου Renault, δήλωσε για την αντικατάσταση του Rossi από τον Krief: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Laurent για την αταλάντευτη δέσμευσή του κατά τη διάρκεια αυτών των δύο ετών στην ηγεσία της Alpine. Ο Laurent χάραξε μια σαφή και φιλόδοξη στρατηγική για τη μάρκα. Έθεσε την Alpine στην καλύτερη δυνατή θέση για την επίτευξη των μακροπρόθεσμων στόχων της».

«Η Alpine είναι τώρα έτοιμη να εισέλθει σε μια νέα φάση της ανάπτυξής της και να γίνει μάρκα του μέλλοντος. Ο Philippe συνδυάζει μια μακρά εμπειρία στον τομέα, μια μεγάλη τεχνική γνώση και τις ηγετικές ικανότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία του σχεδίου μας, με ιδιαίτερη έμφαση στο λανσάρισμα των νέων οχημάτων της μάρκας από το επόμενο έτος. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Philippe και την ομάδα του για να οδηγήσουν την Alpine σε νέα ύψη».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!