F1: Ο Bruno Famin επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Alpine

Η Alpine αναδιοργάνωσε τη διοικητική της δομή ώστε να έχει αφιερωμένη ηγεσία στις αγωνιστικές της δραστηριότητες, καθώς ο ανέλαβε τη διεύθυνση του εν λόγω τμήματος ο Bruno Famin, επικεφαλής του τμήματος μονάδων ισχύος F1 της Renault.

F1: Ο Bruno Famin επικεφαλής του αγωνιστικού τμήματος της Alpine

Η Alpine αναδιοργάνωσε τη διοικητική της δομή ώστε να έχει αφιερωμένη ηγεσία στις αγωνιστικές της δραστηριότητες, καθώς ο ανέλαβε τη διεύθυνση του εν λόγω τμήματος ο Bruno Famin, επικεφαλής του τμήματος μονάδων ισχύος F1 της Renault.

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Alpine, Laurent Rossi, να ξεκινά φιλόδοξα σχέδια για την επέκταση των πωλήσεων του γαλλικού κατασκευαστή σπορ αυτοκινήτων, ο Γάλλος έκρινε ότι οι αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρείας έπρεπε να έχουν μεγαλύτερη προσοχή από αυτήν που είχε τη δυνατότητα να δώσει ο ίδιος.

Συνεπώς, ο Rossi όρισε τον Bruno Famin, επικεφαλής των μονάδων ισχύος της Renault για τη Formula 1, ως αντιπρόεδρο της Alpine Motorsports. Ο Famin θα αναφέρεται απευθείας στον Rossi και θα διαχειρίζεται όλες τις δραστηριότητες μηχανοκίνητου αθλητισμού της εταιρείας. Αυτό περιλαμβάνει τη Formula 1, τους αγώνες αντοχής και τις φιλοδοξίες της μάρκας για τους αγώνες Rally Raid. Η Alpine θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στη Dacia και το πρόγραμμά της για το Ράλλυ Ντακάρ. Θα ηγηθεί επίσης της Alpine Academy, του προγράμματος νεαρών οδηγών της γαλλικής εταιρείας.

Παρότι θα αναλάβει νέες αρμοδιότητες, ο Famin θα εξακολουθεί να είναι επικεφαλής του τμήματος μονάδων ισχύος της F1 και μηχανοκίνητου αθλητισμού του Viry-Chatillon, όπου εργάζεται ως διευθύνων σύμβουλος από την έναρξη της σεζόν του 2022. Η αλλαγή στη δομή σημαίνει ότι ο επικεφαλής της ομάδας F1 της Alpine, Otmar Szafnauer, θα αναφέρεται εφεξής απευθείας στον Famin.

Ο Famin επιλέχθηκε λόγω της μεγάλης εμπειρίας του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας ξεκινήσει την καριέρα του στην Peugeot, όπου εργάστηκε σε διάφορα εγχειρήματα, όπως το περίφημο πρωτότυπο αγώνων αντοχής 905. Έγινε τεχνικός διευθυντής της Peugeot Sport το 2005 και διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της γαλλικής μάρκας το 2012, οδηγώντας την ομάδα της κατακτήσει τη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans με το 908 το 2009, καθώς και τη νίκη στην ανάβαση του Pikes Peak το 2013 με τον Sebastian Loeb.

Βοήθησε επίσης την Peugeot να κατακτήσει τρεις νίκες στο Ράλλυ Ντακάρ μεταξύ 2016 και 2018, καθώς και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross το 2015. Αφού μετέβη στη FIA το 2019, όπου έγινε διευθυντής επιχειρήσεων, υπέγραψε συμβόλαιο με την Alpine το 2022, ώστε να ηγηθεί του τμήματος μονάδων ισχύος της Renault, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού της εταιρείας.

Η αλλαγή ρόλου για τον Famin έρχεται καθώς ο Rossi έχει επιλέξει να αναθέσει σε διάφορους ανθρώπους να επιβλέπουν διαφορετικά τμήματα της Alpine. Έχει ήδη διορίσει τον Philippe Krief ως αντιπρόεδρο μηχανολογίας και απόδοσης προϊόντων και τον Antonino Labate ως αντιπρόεδρο πωλήσεων, μάρκετινγκ και εμπειρίας πελατών.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!