F1: Υπερίσχυσε η Pirelli έναντι της Bridgestone;

Σύμφωνα με τις αναφορές, η Pirelli θα συνεχίσει να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 και για την τριετία 2025-2027, έχοντας κερδίσει το διαγωνισμό στον οποίο είχε αντίπαλο την Bridgestone.

F1: Υπερίσχυσε η Pirelli έναντι της Bridgestone;

Σύμφωνα με τις αναφορές, η Pirelli θα συνεχίσει να αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή ελαστικών της Formula 1 και για την τριετία 2025-2027, έχοντας κερδίσει το διαγωνισμό στον οποίο είχε αντίπαλο την Bridgestone.

H Formula 1 αναμένεται να συνεχίσει τη συνεργασία της με την Pirelli για την τριετία 2025-2027. Αν και δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση, αυτό αναφέρει το Motorsport Magazin, το οποίο αποτελεί την ιστοσελίδα του ομίλου μέσων ενημέρωσης της Red Bull που ασχολείται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανόφωνου ιστότοπου, η Pirelli κέρδισε το διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχε και η ιαπωνική Bridgestone, καθώς και οι κατασκευαστές ελαστικών θέλουν να εκμεταλλευτούν την αύξηση δημοτικότητας που γνωρίζει η Formula 1 τα τελευταία χρόνια.

Αμφότερες οι εταιρείες δέχθηκαν το πράσινο φως από τη FIA όσον αφορά την τεχνική τους ικανότητα να προμηθεύσουν με κατάλληλα ελαστικά το Πρωτάθλημα της Formula 1. Εκτός από τα τεχνικά κριτήρια, η FIA έδωσε επίσης μεγάλη σημασία στη βιωσιμότητα των ελαστικών, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής και των logistics.

Η τελική απόφαση μεταξύ της Bridgestone και της Pirelli ανήκει καθορίστηκε ανήκε τελικά στον κάτοχο των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1, τη Liberty Media. Παρότι όπως αναφέρουν πηγές από τις ΗΠΑ, η Bridgestone φέρεται να είχε κάνει την πιο υψηλή οικονομική προσφορά, η Formula 1 φαίνεται ότι αποφάσισε υπέρ της Pirelli, η οποία είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής του Πρωταθλήματος από το 2011.

Αυτό ίσως λειτούργησε υπέρ της ιταλικής εταιρείας, με τη Formula 1 να προτιμά να ποντάρει σε έναν προμηθευτή με τον οποίο έχει ήδη συνεργαστεί και γνωρίζει καλά, παρότι έχουν υπάρξει κατά καιρούς παράπονα για την ποιότητα των ελαστικών της.

Ωστόσο, ένας νέος προμηθευτής ελαστικών θα χρειαζόταν να ξεκινήσει από το μηδέν την εξέλιξη των προϊόντων του (ακόμα και η Brisgestone που ήταν ο προηγούμενος αποκλειστικός προμηθευτής της F1, έως το 2010) γεγονός που θα απαιτούσε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δοκιμών. Η Pirelli έχει ήδη προγραμματίσει δοκιμές για τα ελαστικά της για την επόμενη χρονιά.

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής της F1 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Spa-Francorchamps, στα πλαίσια του GP Βελγίου, αναμένεται να αποφασιστεί αν το σπορ θα προχωρήσει στην προγραμματισμένη κατάργηση των ηλεκτρικών κουβερτών που προθερμαίνουν τα ελαστικά για το 2024. Η Pirelli έχει σχεδόν έτοιμα ελαστικά που λειτουργούν χωρίς κουβέρτες, αλλά η ιδέα δεν αρέσει πολύ στους πιλότους, οι οποίοι έχουν εκφράσει αντιρρήσεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!