F1: Οι κορυφαίες στιγμές του GP Αυστρίας

Παρακολουθήστες τις καλύτερες στιγμές από το γεμάτο δράση Grand Prix Αυστρίας της Formula 1, στην πίστα του Red Bull Ring, την έδρα της ομάδας του Max Verstappen, ο οποίος κατέκτησε την 5η συνεχόμενη νίκη του.

F1: Οι κορυφαίες στιγμές του GP Αυστρίας

Παρακολουθήστες τις καλύτερες στιγμές από το γεμάτο δράση Grand Prix Αυστρίας της Formula 1, στην πίστα του Red Bull Ring, την έδρα της ομάδας του Max Verstappen, ο οποίος κατέκτησε την 5η συνεχόμενη νίκη του.

Παρά την πικρή γεύση που άφησε αλλαγή αποτελεσμάτων 5 ώρες μετά τον τερματισμό, έπειτα από δειξοδική εξέταση των 130 συνολικά παραβάσεων ορίων πίστας, από τις 1.200 υποπτευόμενες περιπτώσεις, το GP Αυστρίας παρείχε πολλές στιγμές πλούσιας δράσης στην πίστα, με πολλά προσπεράσματα.

Αν και δεν υπηρξε αμφιβολία για τον τελικό νικητή σε κανένα στάδιο του αγώνα, ο Max Verstappen αναγκάστηκε να προσπεράσει στην πίστα και τις δύο Ferrari, λόγω της διαφορετικής στρατηγικής που ακολούθησε η Red Bull, επιλέγοντας να μην τον καλέσει στα pits υπό το καθεστώς VSC.

Με ανώτερο εξοπλισμό στα χέρια του, ο Ολλανδός, δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκτελέσει το σχέδιο στην εντέλεια, αν και αυτό σήμαινε ότι ήρθε στο τέλος του το σερί γύρων που βρισκόταν επικεφαλης. Το… κοντέρ σταμάτησε στους 248 γύρους, το τρίτο μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της Formula 1, πίσω από μόνο από αυτά του Alberto Ascari με τη Ferrari το 1952 (305 γύροι), και του Ayrton Senna με τη McLaren από το 1988 (264 γύροι).

Μάχη Perez – Sainz

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πιο συναρπαστική -και σκληρή- μονομαχία που είδαμε καθ’ όλη τη διάρκεια του GP Αυστρίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ των Carlos Sainz (Ferrari) και Sergio Perez (Red Bull) για την 3η θέση. Η σκληρή άμυνα του Ισπανού -που ισχυρίστηκε ότι ο Perez τον… εκφόβιζε!- εξασφάλισε στoν team-mate του, Charles Leclerc, μία εύκολη 2η θέση.

Εκκίνηση

O Charles Leclerc προσπάθησε να προκαλέσει την πρωτοπορία του Max Verstappen, ο οποίος όμως κάλυψε όλες τις πιθανότητες στις πρώτες στροφές. Ο Lewis Hamilton πέρασε άμεσα τον Lando Norris, στην εσωτερική του οποίου στριμώχτηκε στην 1η στροφή ο Lance Stroll, επιτρέποντας στον team-mate του στην Aston Martin, Fernando Alonso, με τη συνηθισμένη του στρατηγική από την εξωτερική να περάσει μποστά από τον Καναδό.

Μέσα από το cockpit

Η μάχη των πρώτων στροφών για την πρωτοπορία μέσα από το cockpit των Max Verstappen και Charles Leclerc.

Το προσπέρασμα του Norris στον Hamilton

Ο Lando Norris ήταν ο οδηγός του αγώνα στο GP Αυστρίας και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις δυνατότητες της αναβαθμισμένης McLaren σε μία πίστα που ταιριάζει στο οδηγικό του στυλ, καθώς είναι πολύ καλός στις γρήγορες στροφές, από τις οποίες υπάρχει πληθώρα στο Red Bull Ring. Επιπλέον, η Mercedes δεν ήταν όσο ανταγωνιστική θα ήθελε και ο Lewis Hamilton δυσκολεύτηκε με λάθος επιλογή στο αρχικό στήσιμο της W14.

Το προσπέρασμα για την πρωτοπορία

Η οξυδέρκεια του Verstappen φάνηκε στο προσπέρασμα επί του Leclerc έπειτα από το πρώτο pit stop. Αν και δεδομένης της διαφοράς απόδοσης μεταξύ Red Bull και Ferrari, δεν υπήρχε ουσιαστική μάχη, ο Ολλανδός φρόντισε να προσπεράσει μετά το σημείο ανίχνευσης του DRS, για να έχει το πλεονέκτημα μειωμένης οπισθέλκουσας και στην επόμενη ευθεία. Κάτι που δεν έκανε αρχικά ο Perez στη μάχη του με τον Sainz.

H τούμπα του… ιπτάμενου ανθρώπου

Εκτός αγωνιστικής δράσης, η πτώση του ανθρώπου με το jet pack στην πλάτη του στην επίδειξη πριν από την εκκίνηση ήταν αστεία δεδομένου ότι βγήκε σώος και αβλαβής από το περιστατικό, όπως και η αντίδραση του Oscar Piastri.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!