F1: Η Aston Martin διαμαρτυρήθηκε για το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας

Η Aston Martin κατέθεσε διαμαρτυρία για το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας, αναφέροντας ότι πολλοί οδηγοί που σημείωσαν πολυάριθμες παραβάσεις ορίων πίστας και δεν δέχθηκαν ποινή.

F1: Η Aston Martin διαμαρτυρήθηκε για το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας

Η Aston Martin κατέθεσε διαμαρτυρία για το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας, αναφέροντας ότι πολλοί οδηγοί που σημείωσαν πολυάριθμες παραβάσεις ορίων πίστας και δεν δέχθηκαν ποινή.

Η ομάδα της Aston Martin κατέθεσε διαμαρτυρία όσον αφορά το αποτέλεσμα του GP Αυστρίας, ισχυριζόμενη ότι δεν έλαβαν όσοι οδηγοί θα έπρεπε ποινές για παράβαση των ορίων πίστας. Η FIA ανακοίνωσε ότι διαγράφηκαν 100 γύροι κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Red Bull Ring.

Ωστόσο, μόνο 8 οδηγοί τιμωρήθηκαν για παραβάσεις ορίων πίστας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της FIA, οι αγωνοδίκες, έχοντας παρατηρήσει τον αριθμό γύρων που είχαν διαγραφεί, ζήτησαν από τη διεύθυνση αγώνων της Formula 1 να ελέγξει όλους τους γύρους και να επιβάλει τις αντίστοιχες ποινές.

Η ακρόαση για τη διαμαρτυρία της Aston Martin θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 τοπική ώρα Αυστρίας (17:30 Ελλάδας). O Fernando Alonso τερμάτισε τον αγώνα στην 6η θέση, 4 δλ. πίσω από τον Lando Norris. Συνεπώς, αν ο Βρετανός οδηγός της McLaren δεχθεί ποινή, ο Alonso θα ανέβει στην 5η θέση των αποτελεσμάτων του GP Αυστρίας.

O Norris είχε μία έξοδο από την πίστα στους τελευταίους γύρους του αγώνα και ίσως εκεί ποντάρει η Aston Martin, παρότι δεν φαίνεται να υπήρχε προειδοποιητική λευκή/μαύρη σημαία για τον Βρετανό. Η προειδοποιητική λευκή/μαύρη σημαία επιδεικνύεται σε έναν οδηγό όταν έχει υπερβεί τα όρια της πίστας 3 φορές. Στην 4η φορά, ο οδηγός δέχεται ποινή 5 δλ. 

Άλλος στόχος της Aston Martin θα μπορούσε να είναι και ο Lewis Hamilton, ο οποίος σύμφωνα με τον Norris, είχε βγει εκτός πίστας πάρα πολλές φορές στην αρχή του αγώνα, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με το στήσιμο του μονοθεσίου του. Οπότε, ίσως η Aston Martin στοχεύει τον οδηγό της Mercedes, του άμεσου αντιπάλου της στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

H FIA ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια του GP Αυστρίας, η διεύθυνση αγώνων είχε να εξετάσει περισσότερες από 1.200 περιπτώσεις στις οποίες αναφέρθηκε ότι ένα μονοθέσιο ενδεχομένως να υπερέβη τα όρια πίστας. Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα θα ενημερωθούν μόλις ολοκληρωθεί η εξέταση των περιστατικών που δεν ήταν δυνατόν να εξεταστούν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η FIA ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανανεώσει τη σύστασή της προς τους ιθύνοντες της πίστας να τοποθετήσουν αμμοπαγίδα στην έξοδο των στροφών 9 και 10, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια. Ωστόσο, αυτή η λύση δεν είναι σύμφωνη με τις απαιτήσεις του MotoGP για το Red Bull Ring, αλλά η FIA ανέφερε ότι έχει βοηθήσει με αντίστοιχα ζητήματα σε άλλες πίστες στο παρελθόν.

H FIA ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή τη διαμαρτυρία της Aston Martin, καθώς υπήρχαν πολλές παραβάσεις που δικαιολογούσαν ποινές οι οποίες δεν είχαν εφαρμοστεί κατά την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων του αγώνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις πρώτοι δεν κινδυνεύουν να δεχθούν ποινή. Το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα θα ενημερωθεί με την επιβολή όλων των ποινών, που αναμένεται να προκαλέσουν ανακατατάξεις.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!