F1: Ο Lewis Hamilton χάνει την προπονήτριά του

Ο Lewis Hamilton θα σταματήσει να συνεργάζεται με τη Νεοζηλανδή Angela Cullen, η οποία ήταν η προπονήτρια και φυσιοθεραπεύτριά του από το 2016, και δίπλα του ανά πάσα στιγμή στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα της Formula 1 και όχι μόνο.

F1: Ο Lewis Hamilton χάνει την προπονήτριά του

Ο Lewis Hamilton θα σταματήσει να συνεργάζεται με τη Νεοζηλανδή Angela Cullen, η οποία ήταν η προπονήτρια και φυσιοθεραπεύτριά του από το 2016, και δίπλα του ανά πάσα στιγμή στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα της Formula 1 και όχι μόνο.

Ο Lewis Hamilton επιβεβαίωσε ότι δεν θα συνεργάζεται πλέον με την επί χρόνια προπονήτρια και φυσιοθεραπεύτρια Angela Cullen. Ο επτά φορές Πρωταθλητής της Formula 1 και η 48χρονη Νεοζηλανδή συνεργάζονταν από το 2016 και η Cullen βρισκόταν πάντα στο πλευρό του στα αγωνιστικά Σαββατοκύριακα, και όχι μόνο.

Το 2015, η Cullen είχε ενταχθεί στην Hintsa Performance, εταιρεία εξειδικευμένη στην προπόνηση οδηγών αγώνων. Μετά τον θάνατο του Φινλανδού ιδρυτή της και συνεργάτη του Hamilton, Aki Hintsa, η Cullen ανέλαβε να γίνει η προπονήτρια του Βρετανού οδηγού της Mercedes. Στις αναρτήσεις που δημοσίευσαν ο Hamilton και η Cullen στους λογαριασμούς τους στο Instagram, ο χωρισμός φαίνεται να είναι φιλικός.

Ο Hamilton έγραψε: «Τα τελευταία επτά χρόνια η Angela Cullen ήταν στο πλευρό μου, ωθώντας με να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Είμαι πιο δυνατός αθλητής και καλύτερος άνθρωπος εξαιτίας της. Έτσι, σήμερα ελπίζω να την ευχηθείτε μαζί μου τα καλύτερα καθώς κάνει τα επόμενα βήματά της για να κυνηγήσει τα όνειρά της. Σε ευχαριστώ για όλα Ang, ανυπομονώ να δω τι σου επιφυλάσσει το μέλλον».

Στο δικό της μήνυμα, η Cullen έγραψε: «Ακριβώς πριν από 7 χρόνια αυτή τη μέρα στεκόμουν για πρώτη φορά στο paddock της F1 στο GP της Αυστραλίας. Σήμερα είμαι ενθουσιασμένη που μοιράζομαι ότι ξεκινάω την επόμενη περιπέτειά μου. Είμαι τόσο ευγνώμων και ευλογημένη που είχα αυτό το απίστευτο ταξίδι στην F1 και ξέρω ότι η ιστορία μου θα συνεχιστεί. Ευχαριστώ την ομάδα της Mercedes, που ήταν η οικογένειά μου τα τελευταία 7 χρόνια. Lewis, είσαι ο καλύτερος όλων των εποχών. Ήταν μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση να βρίσκομαι δίπλα σου».

«Είμαι τόσο περήφανη για εσένα και όλα όσα έχεις πετύχει. Σε ευχαριστώ που με στήριξες, που πίστεψες σε μένα και που μου έδειξες τις απεριόριστες δυνατότητες που όλοι έχουμε μέσα μας. Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα παρακολουθήσω το επόμενο κεφάλαιο για εσένα. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν μπορείς να κάνεις. Μην σταματάς να πιστεύεις… Το ταξίδι της ζωής είναι ένα μεγάλο κύμα, συνέχισε να ιππεύεις. Κάνε μεγάλα όνειρα καθώς τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Για πάντα στο πλευρό σου. Still we rise».

H Cullen, η οποία έπαιζε χόκεϊ σε διεθνές επίπεδο για τη Νέα Ζηλανδία, έχει εργαστεί και στο English Institute of Sport στο Λονδίνο ως ανώτερη φυσιοθεραπευτής, υποστηρίζοντας τη βρετανική Ολυμπιακή ομάδα (εργαζόμενη με τους σπρίντερ 100 μ., 200 μ. και την ομάδα σκυταλοδρομίας 4 x 100 μ., που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004), την UK Athletics και τη βρετανική ομάδα τρίαθλου.

Το 2006 η Cullen πραγματοποίησε ένα ποδηλατικό γύρο από τη Γη του Πυρός στην Κολομβία, διανύοντας έως και 250 χλμ. την ημέρα. Αργότερα, ήταν ανώτερη σύμβουλος της SPARC High Performance στη Νέα Ζηλανδία. Η Cullen εργάστηκε επίσης με την Ακαδημία Αθλητισμού της Νέας Ζηλανδίας και τον κρατικό οργανισμό Αθλητισμού της πατρίδας της.

Προεπισκόπηση GP Σαουδικής Αραβίας

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!