F1-GP Μπαχρέιν FP3: Ο Fernando Alonso 1ος για 5 χλστ. του δλ.

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερο οδηγός και της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, με διαφορά μόλις 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Max Verstappen.

F1-GP Μπαχρέιν FP3: Ο Fernando Alonso 1ος για 5 χλστ. του δλ.

Ο Fernando Alonso ήταν ο ταχύτερο οδηγός και της τελευταίας περιόδου ελεύθερων δοκιμών του GP Μπαχρέιν, με διαφορά μόλις 5 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Max Verstappen.

O Fernando Alonso, ο οποίος ήταν ταχύτερος και στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων και στο FP3, την τελευταία διαδικασία δοκιμών πριν από την έναρξη των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Ισπανός ήταν μόλις 5 χλστ. του δλ. ταχύτερος από τον Max Verstappen, που έχασε λίγο χρόνο στην τελευταία στροφή, με το πίσω μέρος της Red Bull να είναι νευρικό.

Λίγο αργότερα, ο Sergio Perez, στου οποίου το μονοθέσιο εργάζονταν οι μηχανικοί πριν βγει στην πίστα για τον πιο γρήγορο γύρο του, βρέθηκε 1 δέκατο πίσω από το δίδυμο της κορυφής. Η Red Bull ήταν η μοναδική ομάδα που χρησιμοποίησε τη σκληρή γόμα στο πρώτο μισό της διαδικασίας, με την οποία ο Max Verstappen ανέφερε στον ασύρματο ότι δεν είχε καθόλου πρόσφυση.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Lewis Hamilton με τη Mercedes, 2 δέκατα του δλ. πίσω από τους επικεφαλής. Η γερμανική ομάδα πειραματιζόταν ακόμα, καθώς σύγκρινε δύο διαφορετικές πίσω αεροτομές, με τον Hamilton να χρησιμοποιεί την καινούργια, η οποία παράγει λιγότερη αντίσταση (συνεπώς υψηλότερες ταχύτητες στις ευθείες) και τον George Russell να χρησιμοποιεί την παλιά, που παρέχει περισσότερη πρόσφυση στις στροφές. Ο νεαρός Βρετανός βρέθηκε σχεδόν 2 δέκατα του δλ. πίσω από τον team-mate του, στην 6η θέση.

Ο Hamilton ανέφερε υπερθέρμανση πίσω ελαστικών από το ξεκίνημα του γρήγορου γύρου του, ενώ στο τέλος της διαδικασίας, η Mercedes δεν πρόλαβε -για δεύτερη φορά αυτό το τριήμερο, όπως ανέφερε ο ίδιος- να τον βγάλει στην πίστα πριν ανάψει το κόκκινο φως στο τέλος του pit lane, για μία δοκιμαστική εκκίνηση.

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από το FP3 του GP Μπαχρέιν

Ανάμεσα στις δύο Mercedes βρέθηκε ο Charles Leclerc με τη Ferrari, ο οποίος δήλωσε εχθές ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει την pole position. Στο ξεκίνημα της διαδικασίας, ο Carlos Sainz (8ος) ανέφερε στον ασύρματο ότι είχε ραγίσει το κάθισμά του, όπως συνέβαινε και πέρυσι. Ο Lance Stroll, με την άλλη Aston Martin, βρέθηκε στην 7η θέση, εμπρός από τον Sainz, και σήμερα φάνηκε να αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα στο cockpit με τα τραυματισμένα χέρια του.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Oscar Piastri με τη McLaren και ο Pierre Gasly με την Alpine, ακριβώς μπροστά από τον team-mate του, Esteban Ocon. Οι πρώτοι 13 ήταν εντός 1 δλ., ωστόσο οι συνθήκες στην πίστα δεν είχαν καμία σχέση με αυτές που θα αντιμετωπίσουν οδηγοί και μονοθέσια στις κατατακτήριες δοκιμές.

Δείτε τον οδηγό του MotorOne.gr για τη σεζόν του 2023 στη Formula 1.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!