F1: Οι ώρες εκκίνησης των GP του 2023 και άλλες αποκαλύψεις

Η Formula 1 δημοσίευσε τις ώρες εκκίνησης των Grand Prix του 2023 και το μοναδικό πρόγραμμα τριημέρου του πρώτου GP Λας Βέγκας, ενώ ο επίσημος κατάλογος συμμετοχών παρείχε και άλλες αποκαλύψεις.

F1: Οι ώρες εκκίνησης των GP του 2023 και άλλες αποκαλύψεις

Η Formula 1 δημοσίευσε τις ώρες εκκίνησης των Grand Prix του 2023 και το μοναδικό πρόγραμμα τριημέρου του πρώτου GP Λας Βέγκας, ενώ ο επίσημος κατάλογος συμμετοχών παρείχε και άλλες αποκαλύψεις.

Αυτή τη στιγμή, το πρόγραμμα αγώνων για το Πρωτάθλημα του 2023 στη Formula 1 περιλαμβάνει 23 αγώνες, έπειτα από την ακύρωση του GP Κίνας, το οποίο όμως ενδέχεται να αντικατασταθεί με έναν αγώνα πιθανώς στην Πορτογαλία, ή την Τουρκία. Έξι από αυτούς του αγώνες θα περιλαμβάνουν και σπριντ στο τριήμερό τους: Αζερμπαϊτζάν, Αυστρία, Βέλγιο, Κατάρ, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει στις 5 Μαρτίου με το νυχτερινό GP Μπαχρέιν και θα ακολουθήσει ο επίσης νυχτερινός αγώνας της Σαουδικής Αραβίας με την εκκίνηση να πραγματοποιείται στο Sakhir στις 17:00 ώρα Ελλάδας και στη Jeddah στις 19:00. Όσον αφορά το πρώτο GP Λας Βέγκας, το οποίο θα διεξαχθεί το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου, όντας ο προτελευταίος αγώνας της σεζόν, θα υιοθετηθεί ένα ασυνήθιστο πρόγραμμα, όντας ο πρώτος αγώνας από το 1985 που θα διεξαχθεί σε άλλη ημέρα εκτός από Κυριακή.

Οι ελεύθερες δοκιμές θα πραγματοποιηθούν το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα), οι κατατακτήριες δοκιμές το βράδυ της Παρασκευής και ο αγώνας το βράδυ του Σαββάτου. Ωστόσο, λόγω της διαφοράς ώρας της Ελλάδας με την πρωτεύουσα του τζόγου (που βρίσκεται 10 ώρες πίσω), για εμάς αυτές οι διαδικασίες θα διεξαχθούν τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας, συνεπώς δεν θα φαίνεται και πολύ το διαφορετικό πρόγραμμα στους κατοίκους της Ευρώπης. Θα είναι απλά σαν ένα πολύ πρωινό κυριακάτικο Grand Prix, με την ώρα εκκίνησης να είναι στις 08:00 ώρα Ελλάδας.

Παράλληλα με τις ώρες εκκίνησης των αγώνων του 2023, η Formula 1 εξέδωσε και τον επίσημο κατάλογο συμμετοχών, από τον οποίο αποκαλύπτονται μερικά ενδιαφέρονται πράγματα. Στις μονάδες ισχύος που θα χρησιμοποιούν οι Red Bull και AlphaTauri, θα επιστρέψει το όνομα της Honda, εμπρός από το αυτό της Red Bull Powertrains. Επίσης, από την επίσημη ονομασία της Alpine, απουσιάζει το όνομα της του βασικού σπόνσορα της γαλλικής ομάδας φέτος, της αυστριακής εταιρείας BWT.

Τέλος, επιβεβαιώθηκαν οι αριθμοί που επέλεξαν οι τρεις πρωτοεμφανιζόμενοι οδηγοί της Formula 1. O Αυστραλός Oscar Piastri (McLaren) θα χρησιμοποιήσει το Νο. 81, ο Ολλανδός Nyck de Vries (AlphaTauri) το No. 21 και ο Αμερικανός Logan Sargeant (Williams) το Νο. 2.

Για την επιλογή του Νο. 81, ο Oscar Piastri έχει δηλώσει: «Όταν έκανα τον πρώτο μου αγώνα έπρεπε να διαλέξω έναν αριθμό, και το κατάστημα για καρτ στο οποίο πήγα είχε μόνο τον αριθμό 1 σε απόθεμα και έπρεπε να είναι μονοψήφιος ή διψήφιος. Προφανώς δεν μπορούσα να είμαι το Νο. 1 γιατί, οπότε στην πραγματικότητα ήμουν το Νο. 11 για τους πρώτους δύο αγώνες μου και μετά συμμετείχαμε νομίζω στους πολιτειακούς τίτλους της Βικτώριας και κάποιος είχε ήδη κατοχυρώσει το Νο. 11. Δεν ξέρω τι με ενέπνευσε να διαλέξω το 81, αλλά άλλαξα τον πρώτο αριθμό με το 8 και από τότε μου έμεινε».

O Logan Sargeant σχολίασε για την επιλογή του Νο. 2 (το οποίο είχε χρησιμοποιήσει και ο Stoffel Vandoorne στο παρελθόν): «Αγωνιζόμουν με το Νο. 2 στη Formula Renault και είχα μια πολύ καλή σεζόν εκείνη τη χρονιά. Το Νο. 3 είναι ο αριθμός μου, αλλά αυτό το έχει πάρει ο Daniel Ricciardo, οπότε σκέφτηκα γιατί να μην πάρω ένα νικηφόρο νούμερο από το παρελθόν και να τρέξω με αυτό στην F1;»

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!