F1: Επιβεβαιώθηκαν τα 6 GP του 2023 με σπριντ

H Formula 1 επιβεβαίωσε τους έξι αγώνες της σεζόν του 2023 στη Formula 1 που θα περιλαμβάνουν σπριντ στο αγωνιστικό τους τριήμερο.

F1: Επιβεβαιώθηκαν τα 6 GP του 2023 με σπριντ

H Formula 1 επιβεβαίωσε τους έξι αγώνες της σεζόν του 2023 στη Formula 1 που θα περιλαμβάνουν σπριντ στο αγωνιστικό τους τριήμερο.

H Formula 1 επιβεβαίωσε επίσημα τους έξι αγώνες οι οποίοι θα περιλαμβάνουν σπριντ στο αγωνιστικό τους τριήμερο, και είναι αυτοί που είχαμε αναφέρει στο GP Άμπου Ντάμπι. Ο αριθμός των σπριντ διπλασιάστηκε από τρία που διεξήχθησαν φέτος, σε έξι για την επόμενη σεζόν.

Τα Grand Prix που θα περιλαμβάνουν του χρόνου σπριντ, είναι τα εξής:
GP Αζερμπαϊτζάν – Μπακού (30 Απριλίου, 5ος γύρος της σεζόν)
GP Αυστρίας – Red Bull Ring (2 Ιουλίου, 11ος γύρος)
GP Βελγίου – Spa-Francorchamps (30 Ιουλίου, 14ος γύρος)
GP Κατάρ – Losail (8 Οκτωβρίου, 19ος γύρος)
GP ΗΠΑ – Austin (22 Οκτωβρίου, 20ός γύρος)
GP Βραζιλίας – Interlagos (5 Νοεμβρίου, 22ος γύρος)

Το Μπακού, το Spa, το Losail και το Austin θα φιλοξενήσουν έναν αγώνα σπριντ για πρώτη φορά, από την εισαγωγή αυτής της μορφής αγωνιστικού τριημέρου το 2021. Το Red Bull Ring φιλοξένησε το πρώτο του σπριντ φέτος, ενώ το Interlagos διοργάνωσε ένα από τα πιο επιτυχημένα σπριντ πέρυσι και φέτος.

Η Imola έχει αφαιρεθεί από το πρόγραμμα των σπριντ, αφού φιλοξένησε φέτος τον Απρίλιο το πρώτο της, ενώ το Κατάρ, που θα επιστρέψει το 2023, ξεκινώντας μία δεκαετή συμφωνία με την F1, έπειτα από ένα χρόνο απουσίας φέτος, για να επικεντρωθεί στη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου ποδοσφαίρου της FIFA.

Είναι γνωστό ότι η F1 εξετάζει αλλαγές στη μορφή των αγώνων σπριντ στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής μετάβασης σε αυτόνομους αγώνες που δεν επηρεάζουν την εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής. Αλλά η μορφή θα παραμείνει αμετάβλητη το 2023, απονέμοντας βαθμούς στους οκτώ πρώτους, ενώ το αποτέλεσμα θα καθορίζει τη σειρά εκκίνησης του Grand Prix της Κυριακής.

Ο CEO και πρόεδρος της F1, Stefano Domenicali, δήλωσε: «Είδαμε μια εξαιρετικά θετική αντίδραση στα σπριντ κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών εφαρμογής τους και ανυπομονούμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερη δράση στους οπαδούς με έξι σπριντ του χρόνου, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου μας στις ΗΠΑ, στο Austin».

«Η εισαγωγή του σπριντ δημιούργησε ένα αγωνιστικό Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τρεις ημέρες αγωνιστικής δράσης και προσφέρει περισσότερη ψυχαγωγία στους οπαδούς του αθλήματος, καθώς και πρόσθετη αξία για τους βασικούς ενδιαφερόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των ομάδων, των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, των συνεργατών και των τόπων διεξαγωγής».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!