F1: Ακυρώθηκε το GP Κίνας του 2023

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Formula 1 αναγκάστηκε να ακυρώσει το Grand Prix Κίνας, λόγω των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19 που έχει υιοθετήσει η πολυπληθής ασιατική χώρα.

F1: Ακυρώθηκε το GP Κίνας του 2023

Για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Formula 1 αναγκάστηκε να ακυρώσει το Grand Prix Κίνας, λόγω των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19 που έχει υιοθετήσει η πολυπληθής ασιατική χώρα.

Εδώ και πολλές εβδομάδες θεωρούνταν σχεδόν σίγουρη η ακύρωση του GP Κίνας για 4η συνεχόμενη χρονιά, καθώς η ασιατική χώρα με το μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο εξακολουθεί να υιοθετεί ακραία μέτρα εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19.

Η Formula 1 εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι έπειτα από διάλογο με τους διοργανωτές του αγώνα και τις αρμόδιες αρχές, αναγκάστηκε να ακυρώσει και πάλι το GP Κίνας. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η Formula 1 αξιολογεί εναλλακτικές επιλογές.

Η πίστα που έχει τις περισσότερες πιθανότητες να αντικαταστήσει τον αγώνα που ακυρώθηκε είναι το Portimao της Πορτογαλίας, το οποίο φιλοξένησε αρχικά απρογραμμάτιστους αγώνες το 2020 και το 2021, όταν ακυρώθηκαν πολλά Grand Prix και η Formula 1 αναγκάστηκε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις.

Επίσης, αναφέρεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την Τουρκία, η οποία επίσης φιλοξένησε Grand Prix το 2020 και το 2021, αντικαθιστώντας ακυρωμένους γύρους του Πρωταθλήματος. Το GP Κίνας ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί 16 Απριλίου και θα αποτελούσε τον 4ο γύρο της σεζόν του 2023, μεταξύ των GP Αυστραλίας (2 Απριλίου) και GP Αζερμπαϊτζάν (30 Απριλίου).

Μία από τις ιδέες ότι προτάθηκαν ήταν να μην αντικατασταθεί το GP Κίνας και να μεταφερθεί το GP Αζερμπαϊτζάν μία εβδομάδα νωρίτερα (23 Απριλίου), για να αποφευχθεί η διοργάνωσή του σε διαδοχικό Σαββατοκύριακο με το GP Μαϊάμι, με το μακρινό ταξίδι να δυσκολεύει τις ομάδες. Ωστόσο, αναφέρεται ότι οι διοργανωτές του GP Αζερμπαϊτζάν αντιτίθενται σε αυτό το σχέδιο.

Εάν συμφωνηθεί να αντικατασταθεί το GP Κίνας, δύσκολα θα ανακοινωθεί πριν το καινούργιο ημερολογιακό έτος. Επίσης, έπειτα από την 4η κατά σειρά ακύρωση του GP Κίνας είναι πολύ πιθανό o αγώνας να μην επιστρέψει στο Πρωτάθλημα της Formula 1.

F1 - Πρόγραμμα αγώνων 2023

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!