F1: Ο Max Verstappen πρέπει να χάσει βάρος το χειμώνα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, δήλωσε ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappen, θα πρέπει κατά τη διάρκεια του χειμώνα να χάσει το επιπλέον βάρος που πήρε στους τελευταίους φετινούς αγώνες.

F1: Ο Max Verstappen πρέπει να χάσει βάρος το χειμώνα

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, Christian Horner, δήλωσε ότι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Max Verstappen, θα πρέπει κατά τη διάρκεια του χειμώνα να χάσει το επιπλέον βάρος που πήρε στους τελευταίους φετινούς αγώνες.

Με την εκπληκτική απόδοση που είχε στη φετινή σεζόν της Formula 1 ο Max Verstappen, που κατέκτησε το δεύτερο τίτλο του με ρεκόρ νικών μέσα σε μία χρονιά, είναι λογικό η Red Bull να μην έκανε θέμα το γεγονός ότι ο 25χρονος Ολλανδός πήρε λίγο βάρος στα τελευταία Grand Prix του Πρωταθλήματος.

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner δήλωσε: «Είναι λίγο σαν τους τζόκεϊ, που πρέπει να βρίσκονται κάτω από ένα συγκεκριμένο βάρος. Και είδαμε αυτό το βάρος να αρχίζει να ανεβαίνει λίγο, με τα steakhouse στο Austin και τις taquerias στη Βραζιλία. Είμαι σίγουρος ότι θα έχει επανέλθει στα κιλά του μέχρι να επιστρέψει στο μονοθέσιο τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς».

Παρότι η Red Bull έχει δεχθεί ποινή μείωσης κατά 10% του διαθέσιμου χρόνου για εξέλιξη στην αεροδυναμική σήραγγα και το CFD, ο αγωνιστικός σύμβουλος της ομάδας, Helmut Marko, πιστεύει ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο του 2023, βασιζόμενη στον Verstappen, για τον οποίο δεν παρέλειψε να εκφραστεί με τα πιο κολακευτικά σχόλια.

Ο 79χρονος Αυστριακός δήλωσε: «Η Mercedes πάλεψε και μας πλησίασε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Παρόλο που δεν είναι ακόμα στο ίδιο επίπεδο με εμάς, έχουν περισσότερο χρόνο στην αεροδυναμική σήραγγα για να εξελίξουν το μονοθέσιο. Αλλά δεν ανησυχώ και πολύ. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για το 2023 και με τον Max έχουμε τον καλύτερο οδηγό στο grid».

F1 - Sergio Perez & Max Verstappen (Red Bull), GP Ισπανίας 2022

«Ο Checo (Perez) μπορεί σίγουρα να κερδίσει έναν ή δύο αγώνες, αλλά προς το παρόν δεν βλέπω ότι μπορεί να προκαλέσει τον Max για μια ολόκληρη σεζόν. Γενικά, δεν βλέπω ότι μπορεί κάποιος να το κάνει αυτή τη στιγμή».

Παράλληλα, η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο 19χρονος οδηγός Zane Maloney από τα Μπαρμπάντος, που το 2019 κατέκτησε τον τίτλο στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Formula 4 και φέτος ολοκλήρωσε το Πρωτάθλημα Formula 3 της FIA στη 2η θέση (5 βαθμούς πίσω από τον Πρωταθλητή Victor Martins), προσχώρησε στο δυναμικό του προγράμματος νεαρών οδηγών της αυστριακής εταιρείας.

Το 2023 ο Maloney θα αγωνιστεί στη Formula 2 με την Trident και θα αποτελεί εφεδρικό οδηγό της ομάδας της Red Bull στη Formula 1, όπως και ο 20χρονος Νεοζηλανδός Liam Lawson, o οποίος θα αγωνίζεται στο Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Super Formula, έπειτα από δύο σεζόν στην F2.

Zane Maloney

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!