F1: H Red Bull εγκατέλειψε το σχέδιο Colton Herta

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Red Bull εγκατέλειψε τις προσπάθειες να φέρει στη Formula 1 το 2023 τον Αμερικανό οδηγό του IndyCar, Colton Herta.

F1: H Red Bull εγκατέλειψε το σχέδιο Colton Herta

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Red Bull εγκατέλειψε τις προσπάθειες να φέρει στη Formula 1 το 2023 τον Αμερικανό οδηγό του IndyCar, Colton Herta.

Δεν έχει τέλος η… σαπουνόπερα με το ιδιωτικό τεστ αξιολόγησης οδηγών που διοργανώνει η Alpine στο Hungaroring με περυσινό μονοθέσιο. Με πολλαπλές φήμες να προκύπτουν και να διαψεύδονται, η τελευταία εξέλιξη είναι ότι ο Colton Herta δεν θα λάβει μέρος στο τεστ της Alpine, καθώς η Red Bull εγκατέλειψε την προσπάθεια να τον φέρει στη Formula 1 το 2023, παρότι δεν έχει συγκεντρώσει επαρκείς πόντους για να εξασφαλίσει superlicence.

H Alpine είχε κλείσει την πίστα του Hungaroring για δοκιμές ως μέρος του προγράμματος προετοιμασίας του Oscar Piastri για τη Formula 1. Ωστόσο, με τον Αυστραλό να παίρνει μία επεισοδιακή μεταγραφή στη McLaren, η γαλλική ομάδα θέλει να αξιοποιήσει το τεστ για να αξιολογήσει διάφορους οδηγούς που θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τον Fernando Alonso του χρόνου.

Στο τεστ αυτό αναμένεται να συμμετάσχουν ο 19χρονος Αυστραλός οδηγός της F2 Jack Doohan μέλος του προγράμματος νεαρών οδηγών της Alpine, o 27χρονος Ολλανδός περυσινός Πρωταθλητής της Formula E, Nyck de Vries, που έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο GP Ιταλίας και ο 28χρονος Ιταλός Antonio Giovinazzi, πρώην οδηγός της Alfa Romeo στην F1 (2019-2021).

Η Alpine θα έδινε την ευκαιρία και στον Colton Herta να συμμετάσχει, ως χάρη προς τη Red Bull, ως προετοιμασία για τη συμμετοχή του σε FP1 φετινών αγώνων (που δίνουν επιπλέον πόντους για τη superlicence) αλλά αυτό το σχέδιο φαίνεται ότι ακυρώθηκε, σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα. Η γαλλική ομάδα θα έκανε αυτή την παραχώρηση διότι θέλει να αποσπάσει τον Pierre Gasly, ο οποίος διατηρεί συμβόλαιο με την AlphaTauri για το 2023.

Pierre Gasly

Ωστόσο, η Red Bull δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το Γάλλο εκτός και αν βρει έναν κατάλληλο αντικαταστάτη, για αυτό και κυνηγούσε την υπόθεση Herta. Ωστόσο, αντιμετώπισε την αντίσταση της F1 και της FIA στην προσπάθειά της να επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας και να αποκτήσει τη superlicence χωρίς να έχει συγκεντρώσει τους απαιτούμενους πόντους.

Έχοντας εγκαταλείψει το ενδεχόμενο του Herta, τώρα φημολογείται ότι η Red Bull εξετάζει το ενδεχόμενο ενός καινούργιου υποψήφιου, επίσης εκτός του προγράμματος νεαρών οδηγών που διατηρεί, καθώς ο αγωνιστικός της σύμβουλος, Helmut Marko, δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένος με την απόδοση των οδηγών που διαθέτει στη Formula 2. Παρότι ο διευθυντής της AlphaTauri, Franz Tost, είχε δηλώσει ότι ο Herta είναι ο μοναδικός υποψήφιος. Κάποιοι ισχυρίζονται επίσης ότι η Red Bull έχει χρησιμοποποιήσει την ιστορία του Herta για να απομακρύνει τα βλέμματα από την κατάρρευση της συμφωνίας με την Porsche.

Με την Alpine να έχει αναφέρει ότι ψάχνει έναν έμπειρο οδηγό, το Motorsport Magazin υποστηρίζει ότι οι Nico Hulkenberg και Sebastian Vettel θα παρευρεθούν στο τεστ του Hungaroring αν και δεν θα οδηγήσουν την περυσινή Alpine. Αναφέρεται ότι η γαλλική ομάδα έχει συνομιλήσει με αμφότερους τους Γερμανούς για την πιθανότητα να αγωνιστούν με τα χρώματά της του χρόνου. Ο Hulkenberg βρίσκεται και στο ραντάρ της Haas, ενώ ο Vettel έχει ανακοινώσει την αποχώρησή του από τη Formula 1 στο τέλος της σεζόν.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!