F1: H AlphaTauri διατηρεί τον Yuki Tsunoda και για το 2023

H ομάδα της AlphaTauri ανακοίνωσε ότι ο 22 ετών Ιάπωνας οδηγός της, Yuki Tsunoda, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματά της στη Formula 1 και το 2023.

F1: H AlphaTauri διατηρεί τον Yuki Tsunoda και για το 2023

H ομάδα της AlphaTauri ανακοίνωσε ότι ο 22 ετών Ιάπωνας οδηγός της, Yuki Tsunoda, θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τα χρώματά της στη Formula 1 και το 2023.

Η επόμενη σεζόν θα είναι η 3η του Yuki Tsunoda στη Formula 1 και την AlphaTauri, με τον Ιάπωνα να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2021. Πέρυσι, ολοκλήρωσε τη σεζόν τερματίζοντας στην 4η θέση του GP Άμπου Ντάμπι και φέτος, με λιγότερο ανταγωνιστικό μονοθέσιο, έχει καταφέρει να είναι ταχύτερος του πιο έμπειρου team-mate του, Pierre Gasly, αρκετές φορές στις κατατακτήριες δοκιμές. Εδώ και μερικούς μήνες, ήταν σχεδόν δεδομένο ότι ο 22 ετών Ιάπωνας θα παρέμενε στην AlphaTauri και για την επόμενη χρονιά.

Η Red Bull προήγαγε τον Tsunoda στη Formula 1 εν μέρει ως χάρη προς την Honda. Ο Ιάπωνας ήρθε λίγο απροετοίμαστος στη Formula 1, αλλά είχε εκλάμψεις ταχύτητας. Φέτος έχει περισσότερη συνοχή στα αποτελέσματά του και λιγότερα ατυχήματα. Παρότι η AlphaTauri έχει ανακοινώσει ότι ο Pierre Gasly θα παραμείνει στις τάξεις της και την επόμενη σεζόν, είναι πολύ πιθανό να αποδεσμεύσει το Γάλλο και να τον παραχωρήσει στην Alpine. Φαβορί αυτή τη στιγμή για να πάρει τη θέση του Gasly είναι ο Nyck de Vries.

O Yuki Tsunoda δήλωσε για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στη Red Bull, τη Honda και την AlphaTauri που συνεχίζουν να μου δίνουν την ευκαιρία να οδηγώ στη F1. Έχοντας μετακομίσει πέρυσι στην Ιταλία, για να είμαι πιο κοντά στο εργοστάσιο, αισθάνομαι πραγματικά μέρος της ομάδας και χαίρομαι που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί τους το 2023. Φυσικά, η σεζόν μας το 2022 δεν έχει τελειώσει ακόμα, και εξακολουθούμε να πιέζουμε σκληρά στη μάχη στο μέσο της κατάταξης, οπότε είμαι απόλυτα συγκεντρωμένος στην προσπάθεια να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία, και στη συνέχεια θα προσμένουμε την επόμενη χρονιά».

Ο επικεφαλής της AlphaTauri, Franz Tost, δήλωσε: «Όπως έχουμε δει από τότε που ήρθε σε εμάς πέρυσι, ο Yuki είναι ένας πολύ ταλαντούχος οδηγός και έχει βελτιωθεί πολύ αυτή τη σεζόν. Ο ρυθμός που έδειξε πρόσφατα είναι σαφής απόδειξη μιας απότομης καμπύλης μάθησης, η οποία αποδεικνύει ότι αξίζει μια θέση στην F1, και εξακολουθώ να περιμένω κάποια δυνατά αποτελέσματα από αυτόν στους τελευταίους έξι αγώνες του 2022.

«Όπως λέω πάντα, ένας οδηγός χρειάζεται τουλάχιστον τρία χρόνια για να εξοικειωθεί πλήρως με τη Formula 1, οπότε χαίρομαι που του δόθηκε ο χρόνος για να δείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Επιπλέον, αποτελεί επιβεβαίωση του προγράμματος οδηγών του Helmut Marko, ότι είμαστε σε θέση να φέρνουμε αυτά τα νεαρά ταλέντα από τις μικρότερες κατηγορίες και να τα αναπτύσσουμε. Θα ήθελα μαζί με τον Yuki, να ευχαριστήσω τη Red Bull, την AlphaTauri, καθώς και τη Honda, για τη συνεχή υποστήριξή τους και για την άδεια που του έδωσαν να παραμείνει μαζί μας για άλλη μια χρονιά».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!