F1 – Alonso: Απαράδεκτη η αξιοπιστία της Alpine

O Fernando Alonso χαρακτήρισε απαράδεκτη την αξιοπιστία της Alpine, με τη διπλή εγκατάλειψη τη γαλλικής ομάδας στο GP Σιγκαπούρης να της κοστίζει την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών από τη McLaren.

F1 – Alonso: Απαράδεκτη η αξιοπιστία της Alpine

O Fernando Alonso χαρακτήρισε απαράδεκτη την αξιοπιστία της Alpine, με τη διπλή εγκατάλειψη τη γαλλικής ομάδας στο GP Σιγκαπούρης να της κοστίζει την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών από τη McLaren.

Πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα μερικές φορές. Έπειτα από το GP Ολλανδίας, η Alpine βρισκόταν 24 βαθμούς μπροστά από τη McLaren (125-101) στη μάχη για την 4η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Το GP Σιγκαπούρης όμως αποτέλεσε τον δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στον οποίο η γαλλική ομάδα δεν κατάφερε να σημειώσει βαθμούς, καθώς οι οδηγοί Alpine δεν έφτασαν ούτε έως το μέσο του αγώνα, πριν εγκαταλείψουν αμφότεροι με παρόμοιο πρόβλημα στη μονάδα ισχύος.

H McLaren κατάφερε να προσπέρασει τη γαλλική ομάδα στη βαθμολογία, καθώς ευνοήθηκε από το αυτοκίνητο ασφαλείας που προκάλεσε ο Yuki Tsunoda στο μέσο του αγώνα. Οι περισσότεροι αντίπαλοι της βρετανικής ομάδας είχαν πραγματοποιήσει ήδη το pit stop τους σε αγωνιστικές συνθήκες.

Η McLaren, παίζοντας το παιχνίδι της υπομονής, έφερε στα pits τους οδηγούς της υπό το καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, κερδίζοντας 12-13 δλ. Αυτό έφερε τον Daniel Ricciardo στις εμπρός θέσεις και του επέτρεψε να τερματίσει για πρώτη φορά από το GP Σαουδικής Αραβίας του 2021 εντός της πρώτης πεντάδας (από τη 16η θέση εκκίνησης), πίσω από τον Lando Norris.

Αμφότεροι οι οδηγοί της McLaren επωφελήθηκαν από τα λάθη των Lewis Hamilton και Max Verstappen καθώς και την εγκατάλειψη του Fernando Alonso και με συνολική συγκομιδή 22 βαθμών, η βρετανική ομάδα πέρασε μπροστά από την Alpine στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών με διαφορά 4 βαθμών (129-125).

Ο Alonso δεν είχε την καλύτερη εκκίνηση, όπως σχεδόν όλοι στη μονή πλευρά της σειράς εκκίνησης (πιθανότατα λόγω στάσιμου νερού σε εκείνη την πλευρά της πίστας) και έχασε μία θέση από τον Norris. Ωστόσο, ο Ισπανός είχε τη δυνατότητα να διατηρήσει πίσω του τον Verstappen, έως ότου η μονάδα ισχύος της Renault παρέδωσε το πνεύμα στον 22o γύρο.

Ο Alonso δεν ήταν καθόλου με τη δεύτερη συνεχόμενη εγκατάλειψή του: «Με πληγώνει να σκέφτομαι ότι σε μια από τις καλύτερες χρονιές μου, χάσαμε πάνω από 60 βαθμούς λόγω αξιοπιστίας. Για άλλη μία άλλη φορά που χάσαμε 8-10 βαθμούς. Το να χάνεις 60 βαθμούς σε ένα πρωτάθλημα είναι απλά απαράδεκτο και πραγματικά με στενοχωρεί. Νομίζω ότι από την πλευρά μου είχα καλή απόδοση όλο το Σαββατοκύριακο και για άλλη μια φορά όλα τελείωσαν πρόωρα λόγω μηχανικής βλάβης».

«Φέτος, αυτό άλλαξε τα πάντα για μένα. Αν προσθέσετε 60 βαθμούς σε μένα και τους αφαιρέσετε από τους άλλους, επειδή αυτοί είναι βαθμοί που δεν θα είχαν πάρει, η σεζόν μου θα φαινόταν συγκρίσιμη με τη Mercedes. Αλλά το θετικό και το πιο σημαντικό πράγμα αυτής της σεζόν ήταν η επιστροφή μου στο κορυφαίο επίπεδο, οπότε θα έρθουν όμορφα πράγματα».

Όσον αφορά την εγκατάλειψη του team-mate του στην Alpine, Esteban Ocon, o Alonso δήλωσε: «Αλλά δεν ήταν στους βαθμούς. Δεν ήταν τόσο άσχημα όσο για μένα που ήμουν στους βαθμούς».

Σύνολο γύρων κάθε οδηγού στη φετινή σεζόν της F1

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!