F1 – Hamilton: «Δεν θα τιμωρήσω τον εαυτό μου για ένα λάθος»

Το GP Σιγκαπούρης δεν ήταν καλός αγώνας για τον Lewis Hamilton, o οποίος ίσως θα μπορούσε να έχει ανέβει στο βάθρο, αν δεν είχε κολλήσει πίσω από τον Carlos Sainz.

F1 – Hamilton: «Δεν θα τιμωρήσω τον εαυτό μου για ένα λάθος»

Το GP Σιγκαπούρης δεν ήταν καλός αγώνας για τον Lewis Hamilton, o οποίος ίσως θα μπορούσε να έχει ανέβει στο βάθρο, αν δεν είχε κολλήσει πίσω από τον Carlos Sainz.

Το GP Σιγκαπούρης δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας του Lewis Hamilton, o οποίος ίσως θα μπορούσε να έχει ανέβει στο βάθρο αν είχε εκτυλιχθεί διαφορετικά η εκκίνηση και δεν είχε κολλήσει πίσω από τον Carlos Sainz. Ο Βρετανός είχε καλή αρχική αντίδραση, αλλά έχασε έδαφος στη δεύτερη φάση της εκκίνησης, ακριβώς όπως ο Charles Leclerc ακριβώς μπροστά του. Ίσως στη γραμμή των θέσεων εκκίνησης μονού αριθμού να ήταν λίγο πιο βρεγμένη. Αυτή η καθυστέρηση του Hamilton επέτρεψε στον  Sainz να του αποσπάσει την 3η θέση, με ένα σκληρό «τζαρτζάρισμα» στην πρώτη στροφή.

Ο Hamilton ανέφερε στον ασύρματο ότι ο Sainz τον ώθησε εκτός πίστας, αλλά αποσαφήνισε ότι δεν θεώρησε την κίνηση του Ισπανού υπερβολικά επιθετική: «Ήταν εντάξει. Έτσι είναι οι αγώνες. Ο μόνος λόγος που το ανέφερα είναι επειδή δεν ήθελα να νομίζει κανείς ότι απλά βγήκα εκτός πίστας. Υπάρχει ένας στύλος στην άκρη δεξιά (μετά από το οποίο πρέπει να επιστρέψουν οι οδηγοί στην πίστα αν βρεθούν εκτός), αλλά στην πραγματικότητα με ώθησαν εκτός πίστας, οπότε αυτός ήταν ο μόνος λόγος».

Αν δεν είχε συμβεί αυτό, ο Βρετανός ίσως είχε καταφέρει να ανέβει στο βάθρο. Ωστόσο, εγκλωβίστηκε αρκετά πίσω από τον Sainz, ο οποίος δεν είχε καλό ρυθμό στο πρώτο κομμάτι του αγώνα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ο Hamilton δήλωσε: «Ναι, αυτό το δύσκολο ξεκίνημα, και στη συνέχεια, προφανώς που κόλλησα πίσω από τον Carlos. Δεν ξέρω γιατί ήταν τόσο αργός. Αλλά προφανώς δεν ήμουν αρκετά γρήγορος για να τον περάσω σε αυτές τις συνθήκες, και στη συνέχεια απλά καθόμουν πίσω του».

«Νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω παρόμοιους χρόνους με τους προπορευόμενους, αλλά επειδή είχα κολλήσει πίσω του, δεν μπορούσα. Νομίζω ότι αν ήμουν 3ος, θα μπορούσα να κρατηθώ με τα παιδιά μπροστά». Ο Hamilton εξήγησε επίσης ότι ήθελε να εκκινήσει με μεταχειρισμένα ελαστικά και όχι με καινούργιο σετ ενδιάμεσων: «Έκανα γύρους πριν παραταχθούμε στην εκκίνηση με τα μεταχειρισμένα. Όταν έβαλα τα καινούργια ήταν φρικτά».

F1 - GP Σιγκαπούρης 2022, Εκκίνηση

«Χρειάστηκαν αρκετοί γύροι για να ανέβουν οι θερμοκρασίες. Για κάποιο λόγο δεν μπορούμε να αναπτύξουμε θερμοκρασία στα ελαστικά μας τόσο γρήγορα όσο οι άλλοι. Τόσο στα ελαστικά που χρησιμοποιούνται στο βρεγμένο όσο και στα σλικ. Δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά το γιατί. Αλλά ίσως να συμβαίνει κάτι όσον αφορά τις θερμοκρασίες, γιατί στη συνέχεια, σε μεγάλη ακολουθία γύρων στο στεγνό, έχουμε καλή μακροζωία».

Καθώς προσπαθούσε να πιέσει τον Sainz, ο Hamilton πήγε ευθεία στην 7η στροφή του 33ου γύρου και προσέκρουσε στον τοίχο με το εμπρός μέρος της Mercedes. Έκανε όπισθεν και συνέχισε για να βρεθεί μεταξύ των Lando Norris και Max Verstappen με τραυματισμένη εμπρός αεροτομή, την οποία αναγκάστηκε να εισέλθει στα pits για να αντικαταστήσει, γεγονός που τον έριξε στην 9η θέση, πίσω από τις δύο Aston Martin.

Ο Hamilton δήλωσε για το λάθος στη μάχη με τον Sainz: «Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει το undercut. Αλλά ήταν μια μάχη όχι για το undercut, αλλά για το ποιος θα περνούσε πρώτος στα σλικ και θα ήταν μια σκληρή μάχη. Οπότε ήλπιζα σε αυτό και για αυτό δούλευα, αλλά μετά όλα πήγαν περίπατο όταν μπλόκαρα τα φρένα μου. Για αυτό ζητώ συγγνώμη από την ομάδα».

«Ήξερα ότι όλα είχαν τελειώσει από τότε. Αλλά αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Θέλω να πω, δεν πρόκειται να τιμωρήσω τον εαυτό μου για ένα λάθος. Νομίζω ότι ήταν πολύ δύσκολες συνθήκες για όλους, και νομίζω ότι το μονοθέσιό μας, όποια και αν είναι τα προβλήματα που έχουμε με αυτό, μεγεθύνονται όταν είναι βρεγμένο. Είναι ένα πολύ δύσκολο μονοθέσιο να οδηγήσεις στη βροχή».

F1 - Lewis Hamilton (Mercedes), GP Σιγκαπούρης 2022

«Το μονοθέσιο ακουμπούσε πολύ στο έδαφος και προφανώς μπλόκαρε τα φρένα. Δεν ξέρω από τι προκλήθηκε το μπλοκάρισμα». επικεφαλής μηχανολογίας πίστας της Mercedes, Andrew Shovlin, δήλωσε: «Τα εμπρός ελαστικά δυσκολευόταν πίσω από άλλο μονοθέσιο, γεγονός που συνέβαλε στο μπλοκάρισμα του Lewis». Ο Hamilton πίστευε αρχικά ότι είχε ξεφύγει χωρίς ζημιά: «Για τις πρώτες στροφές αισθανόταν φυσιολογικά, και τελικά άρχισαν να εμφανίζονται σπίθες και νομίζω ότι τότε απλά αστόχησε».

Ο Shovlin εξήγησε: «Ο συγχρονισμός της ζημιάς στην εμπρός αεροοτμή ήταν ατυχής, καθώς χάσαμε χρόνο με την αλλαγή και στη συνέχεια χάσαμε κι άλλες θέσεις, καθώς το αυτοκίνητο ασφαλείας επέτρεψε σε ορισμένους οδηγούς να εισέλθουν στα pits χωρίς να χάσουν πολύ χρόνο».

Στους τελευταίους γύρους, ο Verstappen πλησίασε τον Hamilton ξανά, καθώς ένα λάθος του Ολλανδού τον είχε ρίξει στην τελευταία θέση. Ο Hamilton προσπάθησε να επιτεθεί στον Sebastian Vettel, πάτησε στο βρεγμένο, πήγε ευθεία και έχασε τη θέση του από τον Verstappen, για να τερματίσει 9ος. Η Mercedes φρόντισε να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο με τον George Russell (παρότι ο Βρετανός βρισκόταν εκτός δεκάδας και δεν θα καρπωνόταν τον επιπλέον βαθμό που χαρίζει), για να μην επιτρέψει στη Ferrari να πάρει αυτό το βαθμό.

Ωστόσο, όπως ο δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff: «H μάχη μας για της 2η θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών έγινε σημαντικά πιο δύσκολη με αυτό το αποτέλεσμα». Ο Andrew Shovlin προσέθεσε: «Ήταν ένας από εκείνους τους αγώνες που φαινόταν σαν τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο σε περισσότερες από μία περιπτώσεις. Συνολικά, ένας αγώνας που θέλουμε να ξεχάσουμε».

F1 - Lewis Hamilton, GP Σιγκαπούρης 2022

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!