F1: H Red Bull ανακοίνωσε ημερομηνία παρουσίασης

Με μία ανάρτηση στο Instagram, η ομάδα της Red Bull άφησε να εννοηθεί ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν του 2025 στη Formula 1 στην ενιαία παρουσίαση των ομάδων στην Ο2 Arena του Λονδίνου, ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δούμε τη νέα RB21 εκεί.

F1: H Red Bull ανακοίνωσε ημερομηνία παρουσίασης

Με μία ανάρτηση στο Instagram, η ομάδα της Red Bull άφησε να εννοηθεί ότι θα παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο για τη σεζόν του 2025 στη Formula 1 στην ενιαία παρουσίαση των ομάδων στην Ο2 Arena του Λονδίνου, ωστόσο δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα δούμε τη νέα RB21 εκεί.

Η Red Bull Racing, σε ανάρτηση στο Instagram, υποδηλώνει ότι θα παρουσιάσει την RB21, το μονοθέσιό της για τη σεζόν του 2025 στη Formula 1 στις 18 Φεβρουαρίου, στην O2 Arena του Λονδίνου, στα πλαίσια της ενιαίας παρουσίασης όλων των ομάδων του grid για τον εορτασμό των 75 χρόνων του Πρωταθλήματος.

Ωστόσο, η Red Bull είναι γνωστή για το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν αποκαλύπτει το καινούργιο της μονοθέσιο στις εκδηλώσεις παρουσίασης που διοργανώνει πριν από την έναρξη των σεζόν της Formula 1. Αντιθέτως, η αυστριακή ομάδα προτιμά να διατηρεί μυστικό τον καινούργιο σχεδιασμό της έως την τελευταία δυνατή στιγμή, δηλαδή όταν το μονοθέσιο αποχωρεί από τα pits για τους πρώτους γύρους στο τεστ δοκιμών προετοιμασίας πριν από την έναρξη κάθε σεζόν.

Φέτος, το μοναδικό τριήμερο τεστ προετοιμασίας θα διεξαχθεί μεταξύ 26-28 Φεβρουαρίου στην πίστα του Sakhir στο Μπαχρέιν. Εκεί, το μονοθέσιο της ομάδας θα οδηγήσουν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Max Verstappen και ο νέος του team-mate, Liam Lawson. Η Red Bull αναγκάστηκε να αποζημιώσει τον Sergio Perez αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να μην εκπληρώσει το συμβόλαιο που είχε υπογράψει μαζί του τον περασμένο Ιούνιο.

Σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν, το πιο πιθανό είναι ότι η νέα RB21 θα αποτελεί εξέλιξη του περυσινού μονοθεσίου, αν και η Red Bull φαίνεται ότι πιέζει σκληρά για να αναπτύξει μερικές επαναστατικές λύσεις σε βασικούς τομείς. Το δάπεδο και ο διαχύτης θα αποτελέσουν σημαντικούς τομείς εστίασης για την ομάδα φέτος. Ο στόχος του τεχνικού τμήματος είναι νέο το μονοθέσιο να έχει ευρύτερο φάσμα λειτουργίας σε διαφορετικές συνθήκες και πίστες.

Λογικά, η ομάδα θα έχει επικεντρωθεί και στην εξέλιξη μίας πιο εύκαμπτης εμπρός αεροτομής (όπως έκαναν οι περισσότεροι αντίπαλοί της πέρυσι) που θα κάνει καλύτερη και πιο ομοιογενή την ισορροπία πρόσφυσης μεταξύ των δύο αξόνων σε αργές και γρήγορες στροφές. Αναφέρεται επίσης ότι ίσως το τεχνικό τμήμα να επικεντρωθεί και στο σχεδιασμό της πίσω ανάρτησης, για να «ξεκλειδώσει» υψηλότερες επιδόσεις και βελτιωμένη σταθερότητα.

O επικεφαλής της ομάδας της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε για τους στόχους της ομάδας: «Καταλαβαίνουμε καλά πού δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα το 2024. Θα έλεγα ότι στην Imola παρουσιάσαμε μια αναβάθμιση που έκανε τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου πιο δύσκολα και καταλήξαμε με πολύ στενό πλαίσιο λειτουργίας». Αυτό αποδίδεται σε προβλήματα συσχετισμού των δεδομένων της αεροδυναμικής σήραγγας και της πραγματικότητας στην πίστα.

Ο Horner συνέχισε λέγοντας: «Νομίζω ότι το σχήμα της καμπύλης επιδόσεων έγινε πολύ απότομο και αυτό έκανε αναπόφευκτα το μονοθέσιο πολύ πιο δύσκολο στην οδήγηση. Όταν βρισκόμασταν στο ιδανικό πλαίσιο, όπως οι τέσσερις γύροι στην Αυστρία που ήταν αρκετά καλοί για την pole, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Αλλά αν έκανες βήμα ένα χιλιοστό εκατέρωθεν, γινόταν ένα προβληματικό μονοθέσιο στην οδήγηση. Ο Max ήταν σε θέση να το καλύψει και να το παρακάμψει, και εκεί είναι που ο Checo δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα».

F1 Grand Prix of Abu Dhabi Practice

«Οι μηχανολόγοι έχουν επικεντρωθεί πολύ στην προσπάθεια να διευρύνουν αυτό το πλαίσιο, όχι όμως απαραίτητα προσθέτοντας απόλυτη απόδοση. Το ζητούμενο είναι να είμαστε καλύτεροι σε όλες τις διαφορετικές προκλήσεις».

H Ferrari είναι η μοναδική άλλη ομάδα της F1 που έχει ανακοινώσει ημερομηνία παρουσίασης του νέου της μονοθεσίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Φεβρουαρίου στο Maranello. To ιταλικό μονοθέσιο έχει ήδη περάσει τα υποχρεωτικά crash test της FIA.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!