F1: H Red Bull συνομιλεί με τον Carlos Sainz για το 2025

Η Red Bull αποκάλυψε ότι συνομιλεί με τον Carlos Sainz για μια πιθανή συνεργασία το 2025, καθώς ο Ισπανός οδηγός της Formula 1 δηλώνει ότι οι καλύτερες επιλογές του παραμένουν ανοιχτές.

F1: H Red Bull συνομιλεί με τον Carlos Sainz για το 2025

Η Red Bull αποκάλυψε ότι συνομιλεί με τον Carlos Sainz για μια πιθανή συνεργασία το 2025, καθώς ο Ισπανός οδηγός της Formula 1 δηλώνει ότι οι καλύτερες επιλογές του παραμένουν ανοιχτές.

Ο Carlos Sainz είναι ο μοναδικός οδηγός της Formula 1, πέραν αυτών της Red Bull, που έχει κερδίσει Grand Prix από το 2022. Φέτος διανύει την τελευταία του σεζόν στη Ferrari, καθώς τη θέση του θα πάρει o Lewis Hamilton του χρόνου. Παράλληλα, ο Ισπανός δεν έχει βρει ακόμα σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται το 2025.

Η ανακοίνωση της παραμονής του συμπατριώτη του, Fernando Alonso, στην ομάδα της Aston Martin για άλλα δύο χρόνια, αφαίρεσε μία από τις επιλογές του Sainz, o οποίος αναζητά πολυετή συμφωνία. Παρά τις φήμες περί συμφωνίας του Sainz με τη Mercedes, φαίνεται ότι η γερμανική ομάδα είναι διστακτική να του προσφέρει κάτι τέτοιο, καθώς θέλει να διατηρήσει το πεδίο ελεύθερο για το νεαρό Ιταλό Andrea Kimi Antonelli, ο οποίος μόλις ολοκλήρωσε το πρώτο του τεστ με μονοθέσιο Formula 1.

Είναι πολύ πιθανό το ίδιο να συμβαίνει για τον Sainz και με την περίπτωση της Red Bull. Παράλληλα, ο Ισπανός φαίνεται ότι έχει προσφορά και από την Audi με πολύ υψηλές απολαβές. Η γερμανική εταιρεία θα εισέλθει στην F1 το 2026 με δική της μονάδα ισχύος και εργοστασιακή ομάδα τη Sauber, και φημολογείται ότι αναζητεί απάντηση από το Sainz έως το τέλος του μήνα.

Ο αγωνιστικός σύμβουλος της Red Bull, Helmut Marko, δήλωσε για το Sainz: «Μιλάμε μαζί του, διανύει την ισχυρότερη σεζόν του στη Formula 1. Αλλά έχει μια πολύ προσοδοφόρα προσφορά από την Audi, την οποία δεν μπορούμε να φτάσουμε ή να ξεπεράσουμε. Αλλά τον ξέρουμε ακόμα και από τις μέρες της Toro Rosso, τότε οδηγούσε με τον Max. Αλλά τον πλήγωσε πολύ τότε, όταν στη Red Bull βασιστήκαμε στον Verstappen και όχι σε αυτόν».

O Sainz δε φαίνεται να ανησυχεί ότι θα αναγκαστεί να δεσμευθεί σε μία ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες: «Οι καλύτερες επιλογές μου είναι ακόμη ανοιχτές, πράγμα που θεωρώ θετικό και είναι κάτι που προφανώς απαιτεί λίγο χρόνο, δεδομένης της κατάστασης της αγοράς. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να αποφασίσει ο καθένας, αλλά οι καλές επιλογές είναι ακόμα ανοιχτές».

«Δεν υπήρξε καμία πρόοδος τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οπότε δεν υπάρχει κάτι για να σας ενημερώσω. Προφανώς, όσο πιο γρήγορα εξελιχθούν όλα, τόσο το καλύτερο. Όλα εξαρτώνται από τους συμβιβασμούς και τι προσφέρει ο καθένας. Υπάρχουν πολύ καλές επιλογές εκεί έξω, γεγονός που με κάνει να χαμογελάω ακόμα και να είμαι θετικός για το μέλλον».

«Ταυτόχρονα, ξέρω ότι κάποιες από αυτές τις επιλογές δεν εξαρτώνται πλήρως από εμένα, εξαρτώνται από κάποιους ανθρώπους που παίρνουν αποφάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να περιμένω και να συνεχίσω να κάνω αυτό που κάνω. Τα πράγματα ελπίζω ότι θα σχεδιαστούν νωρίτερα παρά αργότερα. Αλλά ακόμα και αργότερα να είναι, θα είμαι ευτυχής να περιμένω».

Προοπτικές για το 2026

Ο Sainz έβαλε στην εξίσωση και τον παράγοντα των νέων τεχνικών κανονισμών που θα τεθούν σε ισχύ το 2026, με τη νέα γενιά υβριδικών μονάδων ισχύος και τη χρήση 100% βιώσιμων καυσίμων: «Το 2026 μοιάζει λίγο κορώνα-γράμματα. Είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ποιος θα το πετύχει το 2026. Έτσι, ακόμη και όταν πάρω την απόφαση για το πότε θα είμαι εκεί που θα είμαι το 2026/2027, δεν έχει σημασία πόσο μιλάς με τις ομάδες, πόσο σου πουλάνε πόσο καλά τα πάνε με τον κινητήρα. Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς δεν ξέρει».

«Αν κάποιος κερδίσει το 2026, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι λόγω έξυπνων αποφάσεων, αλλά επειδή απλά βρίσκεται στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Όσον αφορά το 2025, σίγουρα η γνώμη μου είναι ότι, με το επίπεδο που δείχνω και οδηγώ τώρα, προφανώς το να βρίσκομαι σε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο θα ήταν πολύ ελκυστικό για μένα. Αλλά, και πάλι, δεν εξαρτάται από εμένα και πρέπει να συνεχίσω να περιμένω».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!