F1: Μέχρι το 2028 στη Red Bull ο Max Verstappen

Ο Max Verstappen υπέγραψε καινούριο πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της Red Bull, που τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της Formula 1.

F1: Μέχρι το 2028 στη Red Bull ο Max Verstappen

Ο Max Verstappen υπέγραψε καινούριο πενταετές συμβόλαιο με την ομάδα της Red Bull, που τον κάνει έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους οδηγούς της Formula 1.

Ο Πρωταθλητής της Formula 1 του 2021, Max Verstappen, είχε δηλώσει ότι θέλει να παραμείνει στη Red Bull για πολλά χρόνια ακόμα και σήμερα ανακοινώθηκε ότι το έπραξε. Η προηγούμενη συμφωνία που είχε υπογράψει με την ομάδα τον Ιανουάριο του 2020, πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, είχε διάρκεια μέχρι το τέλος του 2023. O Verstappen υπέγραψε καινούργιο πενταετές συμβόλαιο, το οποίο τον δεσμεύει στη Red Bull έως το 2028.

Η καινούργια συμφωνία του Ολλανδού με τη Red Bull έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια συμβολαίου οδηγού στην ιστορία της ομάδας. Σύμφωνα με την ολλανδική εφημερίδα De Telegraaf, το καινούργιο συμβόλαιο του Verstappen ενδέχεται να του αποφέρει έως και 50 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο ποσό φαίνεται λίγο υπερβολικό, εκτός και αν περιλαμβάνει τα μπόνους επιδόσεων ή και προσωπικές συμφωνίες με σπόνσορες. Η ίδια εφημερίδα, πριν από μία εβδομάδα, ανέφερε ότι το καινούργιο συμβόλαιο του Verstappen θα αύξανε τις απολαβές του από τα 22 στα 26,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, αλλά με μεγαλύτερα μπόνους επιδόσεων.

Όποιο και αν είναι το ακριβές ποσό, ο Verstappen αυτή τη σττιγμή είναι -λογικά- ο δεύτερος πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός της Formula 1 έπειτα από τον Lewis Hamilton, αν δεν κατάφερε ήδη να τον… ισοφαρίσει. Η υπογραφή ενός τόσο μεγάλου συμβολαίου δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της Red Bull να διατηρήσει τον Verstappen στις τάξεις της για τα επόμενα χρόνια.

Μάλιστα, η συμφωνία του Ολλανδού ξεπερνάει σε διάρκεια αυτό του διευθυντή της ομάδας (από το 2005), Christian Horner, το οποίο λήγει στο τέλος του 2026. Δεδομένου ότι οι απολαβές των οδηγών δε συμπεριλαμβάνονται -προς το παρόν- στο όριο εξόδων των ομάδων, οι πιο εύρωστες οικονομικά μπορούν να προσφέρουν στους υπεραστέρες όσα χρήματα επιθυμούν, χωρίς το φόβο ότι αυτή η δαπάνη θα αφαιρέσει πόρους από την εξέλιξη του μονοθεσίου. Για τον Verstappen, είναι έξυπνη κίνηση να υπογράψει τώρα ένα μακροπρόθεσμο συμβόλαιο, πριν συμπεριληφθούν στο όριο εξόδων και οι απολαβές των οδηγών.

Max Verstappen, Red Bull

Επιπλέον, η οικονομική κατάσταση της Red Bull φαντάζει φέτος καλύτερη από ποτέ, καθώς εξασφάλισε πενταετές συμβόλαιο με την Oracle αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων. Το Associated Press την είχε εκτιμήσει αρχικά στα 100 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, ωστόσο το Reuters ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι πιο κοντά στα 60 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, το οποίο μοιάζει πιο λογικό.

Επίσης, η Red Bull έκλεισε τριετή συμφωνία χορηγίας φέτος και με την εταιρεία κρυπτονομίσματος Bybit, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 50 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο, αν και κάποιοι αναφέρουν ότι δεν ξεπερνάει τα 35 εκατομμύρια.

Ο Max Verstappen δήλωσε: «Μου αρέσει πραγματικά να είμαι μέλος της Red Bull, οπότε η επιλογή να παραμείνω μέχρι τη σεζόν 2028 ήταν μια εύκολη απόφαση. Αγαπώ αυτή την ομάδα και η περυσινή χρονιά ήταν απλά απίστευτη, ο στόχος μας από τότε που ξεκινήσαμε μαζί το 2016, ήταν να κατακτήσουμε το Πρωτάθλημα και τα καταφέραμε, οπότε τώρα το θέμα είναι να διατηρήσουμε το νούμερο ένα στο μονοθέσιο μακροπρόθεσμα».

Ο διευθυντής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε: «Το γεγονός ότι ο Max υπέγραψε με τη Red Bull μέχρι το τέλος του 2028 είναι μια πραγματική δήλωση προθέσεων. Η άμεση εστίασή μας είναι η διατήρηση του παγκόσμιου τίτλου του Max, αλλά αυτή η συμφωνία δείχνει επίσης ότι αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της ομάδας».

«Με το τμήμα Red Bull Powertrains να εργάζεται για τους νέους κανονισμούς κινητήρων για το 2026, θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι έχουμε εξασφαλίσει τον καλύτερο οδηγό στο grid για το συγκεκριμένο μονοθέσιο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!