F1: Πρώτη επιλογή της Mercedes ο Max Verstappen

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, δήλωσε ότι η πρώτη επιλογή του για να αντικαταστήσει το Lewis Hamilton είναι ο Max Verstappen.

F1: Πρώτη επιλογή της Mercedes ο Max Verstappen

Ο επικεφαλής της ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Toto Wolff, δήλωσε ότι η πρώτη επιλογή του για να αντικαταστήσει το Lewis Hamilton είναι ο Max Verstappen.

H ομάδα της Mercedes αιφνιδιάστηκε αρχικά από την απόφαση του Lewis Hamilton να αναχωρήσει για τη Ferrari το Πρωτάθλημα του 2025 στη Formula 1, αλλά τώρα βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης του οδηγού που θα τον αντικαταστήσει. Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, δήλωσε ότι ο Max Verstappen είναι η πρώτη επιλογή του.

Ωστόσο, ο Ολλανδός Πρωταθλητής δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θέλει να παραμείνει στη Red Bull τουλάχιστον έως το τέλος του συμβολαίου του, το 2028, παρά τις διαμάχες στο εσωτερικό της ομάδας. Αυτές φαίνεται ότι ενίσχυσαν τη θέση του Christian Horner στην ομάδα και ενδεχομένως και στην ευρύτερη εταιρεία ενεργειακών ποτών.

Ο Horner έχει την υποστήριξη του Ταϊλανδού Chalerm Yoovidhya, που εκπροσωπεί την οικογένεια που κατέχει το 51% της εταιρείας. Ο Verstappen έχει εκφράσει την υποστήριξή του προς το αυστριακό στρατόπεδο στο παρελθόν και κάποιοι εικάζουν ότι αν ο Horner παραμείνει, ο Ολλανδός ενδέχεται να αποχωρήσει.

Αν υπάρχει μία τέτοια πιθανότητα, τότε η μεταγραφική αγορά εξαρτάται κατά πολύ από τις επιλογές του Verstappen, τις υπηρεσίες του οποίου κυνηγά από όσο αναφέρεται όχι μόνο η Mercedes, αλλά και η Aston Martin, που θα συνεργάζεται το 2026 με τη Honda, τον κατασκευαστή μονάδων ισχύος με τον οποίο έχει κατακτήσει τους τίτλους του ο Ολλανδός. Όπως έχει αναφέρει ο Wolff, αν ο Verstappen σκέφτεται να αλλάξει ομάδα θα επιλέξει το ταχύτερο μονοθέσιο και αυτή τη στιγμή, η Red Bull είναι αυτή που διαθέτει κάτι τέτοιο.

Από την πλευρά του, ο Wolff παραδέχθηκε ότι ο Verstappen αποτελεί την πρώτη του επιλογή και θα ήταν «ποιητικό» να κάνει η σχέση του με τη Mercedes «πλήρη κύκλο» έπειτα από τις επαφές που είχαν το 2014, αλλά η γερμανική ομάδα δεν είχε μονοθέσιο να του προσφέρει, σε αντίθεση με τη Red Bull. Ο Wolff δήλωσε: «Είναι μία συνεργασία που πρέπει να συμβεί σε ένα ορισμένο στάδιο, αλλά δεν ξέρουμε πότε. Αλλά δε θα ήθελα να αποκλείσω και τις άλλους οδηγούς».

«Έχουμε μια θέση ελεύθερη, τη μοναδική στις κορυφαίες ομάδες, εκτός αν ο Max αποφασίσει να φύγει, τότε η θέση σε εμάς δε θα είναι πια ελεύθερη. Υπάρχουν μερικές επιλογές που είναι πραγματικά ενδιαφέρουσες για εμάς, από τα πολύ νεαρά σούπερ ταλέντα μέχρι κάποιους μεγαλύτερους που είναι πολύ έμπειροι. Νομίζω ότι εξαρτάται από το τι θα κάνει ο Max».

Επίσης, στο πρόγραμμα νεαρών οδηγών της Mercedes βρίσκεται και ο Ιταλός Andrea Kimi Antonelli, o οποίος κάνει την πρώτη του σεζόν φέτος στο Πρωτάθλημα Formula 2, για τον οποίο ο Wolff δήλωσε: «Έχουμε ένα νεαρό παιδί που είναι πολλά υποσχόμενο. Δε θέλω να τον πιέσω περισσότερο, αλλά φαίνεται ότι μπορεί να γίνει ένας από τους μεγάλους».

«Αλλά δε θέλουμε να τον κάψουμε, κάνοντας πολύ νωρίς τη μετάβαση σε ένα μονοθέσιο της F1, είναι μόλις 17 ετών. Υπάρχουν μερικές επιλογές που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε μαζί του (όπως μία διετία σε μία μικρότερη ομάδα σαν τη Williams). Προφανώς υπάρχει ο Fernando (Alonso), ο οποίος είναι πολύ συναρπαστικός, ο Carlos (Sainz), που είναι πολύ καλός, οπότε υπάρχουν μερικοί οδηγοί».

Ο Wolff δήλωσε ότι θα πάρει τις αποφάσεις του «προς το καλοκαίρι. Δεν πρόκειται να συμβεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Θέλω να συνεχίσω να παρακολουθώ την αγορά».

F1 - Max Verstappen (Red Bull), GP Αυστραλίας 2024

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!