DTM: Επιβλητική στέψη του Preining στο Hockenheim

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον τελευταίο γύρο της φετινής σεζόν του DTM στο Hockenheim, όπου ο Αυστριακός Thomas Preining, με Posrche 911 GT3, στέφθηκε Πρωταθλητής, επικρατώντας και στους δύο αγώνες.

Το φετινό Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (με αυτοκίνητα της κατηγορίας GT3), το DTM, έκλεισε στο Hockenheim με τη στέψη του 25χρονου Αυστριακού Thomas Preining, o οποίος πίσω από το τιμόνι της Porsche 911 GT3 της ομάδας Manthey EMA κατάφερε να επικρατήσει και στους δύο αγώνες του Σαββατοκύριακου.

Ο Preining βρισκόταν σε καλό δρόμο να στεφθεί Πρωταθλητής ήδη από τον πρώτο αγώνα. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας είχε ένα επιβλητικό προβάδισμα, ενώ ο πιο κοντινός του αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, ο Ιταλός Mirko Bortolotti βρισκόταν στην 7η θέση με την Lamborghini Huracan GT3 Evo2.

Αυτό θα ήταν αρκετό για τον Αυστριακό για να κερδίσει τον τίτλο με έναν αγώνα να απομένει. Ωστόσο, ο Bortolotti πάλεψε σκληρά για να ανελκυστεί στην 5η θέση και έδωσε μία μικρή παράταση στις –μαθηματικέςελπίδες του για τον τίτλο.

Ο Preining πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή σεζόν, και η ομάδα της Manthey EMA το πρώτο της «1-2», καθώς ο έτερος οδηγός της, ο Ολλανδός Dennis Olsen, τερμάτισε στη 2η θέση.

Με αυτό τον τρόπο, η ομάδα από το Meuspath κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ομάδων και η Porsche τον τίτλο Κατασκευαστών για πρώτη φορά στην ιστορία του DTM. Ο Γερμανός Christian Engelhart συμπλήρωσε το βάθρο με τη Lamborghini Huracan της GRT Grasser-Racing-Team.

Ο Preining έπρεπε να περιμένει έως τις κατατακτήριες δοκιμές του δεύτερου αγώνα την Κυριακή για να στεφθεί Πρωταθλητής, με τους τρεις βαθμούς που σημείωσε με την κατάκτηση της δεύτερης pole position του μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο Αυστριακός κυριάρχησε και στο δεύτερο αγώνα την Κυριακή, όντας επικεφαλής από την εκκίνηση έως τον τερματισμό, με τον Bortolotti να τον ακολουθεί καθ’ όλη τη διάρκεια των 36 γύρων, ενώ ο Rene Rast με την BMW M4 GT3 της Schubert Motorsport συμπλήρωσε το βάθρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!