DTM-Oschersleben: Πρεμιέρα με παρθενικές νίκες

Παρακολουθήστε τα καλύτερα στιγμιότυπα από τον εναρκτήριο γύρο του φετινού Πρωταθλήματος DTM, στο Oschersleben, όπου η Lamborghini κατέκτησε την παρθενική της νίκη στο θεσμό στον πρώτο αγώνα και η Porsche επικράτησε στο δεύτερο, με τον Christian Engelhart να σημειώνει την πρώτη νίκη.

H φετινή σεζόν 8 διπλών αγώνων του Deutsche Tourenwagen Masters, που πραγματοποιείται με αυτοκίνητα GT3, ξεκίνησε στο Oschersleben της Γερμανίας. Στον πρώτο αγώνα, ο 38χρονος Γάλλος poleman Franck Perrera με τη Lamborghini Huracan της SSR Performance χάρισε στην ιταλική μάρκα την πρώτη της νίκη στο DTM, στη δεύτερη μόλις προσωπική του συμμετοχή στο θεσμό, χωρίς να έχει απειληθεί ουσιαστικά.

Αυτό σηματοδότησε ένα νικηφόρο ξεκίνημα στη συνεργασία της SSR Performance με τη Lamborghini μετά την αλλαγή της γερμανικής ομάδας από την Porsche το χειμώνα και σημαίνει ότι και οι 6 κατασκευαστές που συμμετέχουν στο DTM έχουν πλέον πετύχει μια νίκη στο θεσμό, με το προηγούμενο καλύτερο πλασάρισμα της Lamborghini να είναι μια 2η στο Norisring πέρυσι με τον Mirko Bortolotti.

Ο δύο φορές πρωταθλητής του προπαρασκευαστικού Πρωταθλήματος DTM Trophy, Tim Heinemann, εντυπωσίασε στο ντεμπούτο του στο DTM, με μια εντυπωσιακή ανάκαμψη από την 7η στη 2η θέση, με την Porsche 911 της Toksport WRT, ενώ ο Jack Aitken με τη Ferrari 296 της Emil Frey Racing ανέκαμψε από ένα κακό πρώτο stint για να πάρει την τελευταία θέση στο βάθρο.

Στο δεύτερο αγώνα, ο 36χρονος Γερμανός Christian Engelhart (Toksport WRT) κατέκτησε την πρώτη του νίκη στο DTM, σε έναν αγώνα που η Porsche κυριάρχησε, καταλαμβάνοντας τις τέσσερις πρώτες θέσεις στον τερματισμό. Ο 24χρονος Αυστριακός Thomas Preining, με την Porsche 911 της Manthey EMA, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Ο Preining είχε ξεπεράσει δύο επανεκκινήσεις έπειτα από παρεμβάσεις του αυτοκινήτου ασφαλείας. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του pit stop του ένας από τους μηχανικούς της Manthey EMA, για να ανεβάσει το φερμουάρ της πυρίμαχης φόρμας του, ακούμπησε ένα από τα ελαστικά του στο έδαφος του pit lane, κάτι που απαγορεύεται για λόγους ασφάλειας. Συνεπώς ο Preining δέχθηκε ποινή και έπρεπε να κάνει ένα γύρο μεγάλου μήκους με τον περιοριστή στα 50 χλμ./ώρα, γεγονός που τον έριξε στην 3η θέση.

Ο Christian Engelhart, που ήταν μόλις 6ος στο τέλος του πρώτου γύρου, ήταν ο τελευταίος από τους πρωτοπόρους που εισήλθε στα pits, γεγονός που τον προώθησε στη 2η θέση, και του χάρισε τη νίκη όταν ο Preining εξέτισε την ποινή του. Ο 25χρονος Tim Heinemann τερμάτισε και σε αυτό τον αγώνα στη 2η θέση, για να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Οδηγών, έπειτα από την πρώτη του συμμετοχή στο DTM.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!