F1: O Michael Masi αποχώρησε από τη FIA

O πρώην διευθυντής αγώνων της Formula 1, Michael Masi, αποχώρησε από τη FIA, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία.

F1: O Michael Masi αποχώρησε από τη FIA

O πρώην διευθυντής αγώνων της Formula 1, Michael Masi, αποχώρησε από τη FIA, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία.

Ο πρώην διευθυντής αγώνων της Formula 1, Michael Masi, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής, αφότου οι αποφάσεις του στο περυσινό GP Άμπου Ντάμπι έκριναν την έκβαση της μάχη για τον τίτλο μεταξύ Max Verstappen και Lewis Hamilton, αποχώρησε από τη FIA.

O Αυστραλός είχε απομακρυνθεί από τη θέση του διευθυντή αγώνων της F1 το Φεβρουάριο, αφότου η FIA παραδέχθηκε ότι διέπραξε «ανθρώπινο λάθος» σχετικά με τις αποφάσεις που έλαβε στο GP Άμπου Ντάμπι του 2021. Αντικαταστάθηκε από τους Niels Wittich και Eduardo Freitas.

H FIA είχε ανακοινώσει τότε ότι είχε προταθεί στον Masi μία καινούργια θέση εντός της FIA και εξακολουθούσε να εκτελεί ορισμένα από τα προηγούμενα καθήκοντά του μακριά από τις πίστες. Επέστρεψε στην Αυστραλία τον Απρίλιο και έκτοτε, υπήρχαν ενδείξεις ότι θα αποχωρούσε από τη FIA μόλις είχε βρεθεί το κατάλληλο σχέδιο εξόδου του.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η FIA, αναφέρεται ότι ο Michael Masi αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Διεθνή Ομοσπονδία για να μετακομίσει στην Αυστραλία ώστε να βρίσκεται κοντά την οικογένειά του και να αναλάβει νέες προκλήσεις.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Charlie Whiting το 2019, επέβλεψε μια τριετή περίοδο ως διευθυντής αγώνων και έφορος ασφάλειας της Formula 1, εκτελώντας τα πολυάριθμα καθήκοντα που του ανατέθηκαν με επαγγελματικό και αφοσιωμένο τρόπο. Η FIA τον ευχαριστεί για τη δέσμευσή του και του εύχεται τα καλύτερα για το μέλλον».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!