Ο Dani Sordo προβλέπει επιστροφή του στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Dani Sordo αποκάλυψε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβριο θα σηματοδοτήσει πιθανότατα την επιστροφή του στο WRC πίσω από το τιμόνι ενός Hyundai.

Ο Dani Sordo προβλέπει επιστροφή του στο Ράλλυ Ακρόπολις

Ο Dani Sordo αποκάλυψε ότι το Ράλλυ Ακρόπολις τον Σεπτέμβριο θα σηματοδοτήσει πιθανότατα την επιστροφή του στο WRC πίσω από το τιμόνι ενός Hyundai.

Ο Dani Sordo είχε αναφέρει νωρίτερα μέσα στη χρονιά ότι θα πραγματοποιήσει ένα πρόγραμμα τεσσάρων ράλλυ φέτος, ενώ ο Oliver Solberg, η νέα μεταγραφή της Hyundai, αναμένεται να συμμετάσχει στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν των 13 γύρων του WRC με το τρίτο i20 N.

Ο Sordo έχει αποδειχθεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο για την ομάδα, αφού γρήγορα εναρμονίστηκε με το γρήγορο αλλά εύθραυστο i20 N της Hyundai και σημείωσε δύο συνεχόμενες τρίτες θέσεις στα δύο ράλλυ που συμμετείχε στην Πορτογαλία και τη Σαρδηνία.

Η Hyundai έχει επιβεβαιώσει ότι ο Solberg θα επιστρέψει για το Ράλλυ Σαφάρι του επόμενου Σαββατοκύριακου και αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει τη θέση του για τον επόμενο γύρο στην Εσθονία, μεταξύ 14 και 17 Ιουλίου.

Φαίνεται ότι ο Solberg θα μπορούσε να παραμείνει στο τιμόνι για τους αγώνες στη Φινλανδία (4-7 Αυγούστου) και το Βέλγιο (18-21 Αυγούστου), με τον Sordo να αποκαλύπτει ότι η επόμενη συμμετοχή του θα είναι πιθανότατα στον αγώνα της χώρας μας, το Ράλλυ Ακρόπολις, μεταξύ 8 και 11 Σεπτεμβρίου.

Όταν ρωτήθηκε για την επιστροφή του στο αγωνιστικό μπάκετ, ο έμπειρος Ισπανός δήλωσε: «Μετά το καλοκαίρι, έχω διακοπές τώρα. Μετά από δύο ράλλυ, πρέπει να ξεκουραστώ» αστειεύτηκε. «Είμαι 40 χρονών, ξέρετε. Το επόμενο είναι το Ακρόπολις, στην Ελλάδα. Περιμένω μέχρι τότε».

Στην Toyota, ο Esapekka Lappi θα επιστρέψει στο τρίτο GR Yaris στην Εσθονία μετά την επιστροφή του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Sebastien Ogier στην Κένυα την επόμενη εβδομάδα.

Η Toyota δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το πρόγραμμα του Ogier για τους υπόλοιπους γύρους της σεζόν, αλλά ο Γάλλος αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα ότι ενδέχεται να μην αγωνιστεί στους υπόλοιπους αγώνες του WEC, έπειτα από την 9η θέση που κατέκτησε στην κατηγορία LMP2 στο ντεμπούτο του στον αγώνα 24 Ωρών του Le Mans το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Εάν το Le Mans είναι ο τελευταίος γύρος του Ogier στο WEC για τη φετινή σεζόν, ο 38χρονος θα μπορούσε να είναι διαθέσιμος για να συμμετάσχει στο Ράλλυ Ακρόπολις και στην Ιαπωνία για το τέλος της σεζόν τον Νοέμβριο, καθώς αυτοί αγώνες συμπίπτουν με το πρόγραμμα του WEC.

Στην Κένυα αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιστρέφει και ο Sebastien Loeb πίσω από το τιμόνι ενός εκ των πέντε Ford Puma της M-Sport μαζί με τους Craig Breen, Adrien Fourmaux, Gus Greensmith και μια ιδιωτική συμμετοχή για τον Jourdan Serderidis.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!