Μέχρι το 2036 στην F1 το GP Μπαχρέιν

Η Formula 1 και οι διοργανωτές του GP Μπαχρέιν υπέγραψαν καινούργιο συμβόλαιο, που εξασφαλίζει την παραμονή του αγώνα στο Πρωτάθλημα μέχρι το 2036.

Μέχρι το 2036 στην F1 το GP Μπαχρέιν

Η Formula 1 και οι διοργανωτές του GP Μπαχρέιν υπέγραψαν καινούργιο συμβόλαιο, που εξασφαλίζει την παραμονή του αγώνα στο Πρωτάθλημα μέχρι το 2036.

To Μπαχρέιν ήταν η πρώτη χώρα της Μέσης Ανατολής που φιλοξένησε Grand Prix της Formula 1, το 2004. Έκτοτε, ο αγώνας στην πίστα του Sakhir έχει λείψει από το Πρωτάθλημα της F1 μόνο το 2011, λόγω της Αραβικής Άνοιξης.

Το 2010 το GP Μπαχρέιν είχε πραγματοποιηθεί στη χάραξη αγώνων αντοχής, χωρίς μεγάλη επιτυχία, ενώ το 2014 έγινε νυχτερινός αγώνας και παραμένει έτσι έκτοτε. Το 2020, η πίστα φιλοξένησε δύο αγώνες, με το GP Σακχίρ να πραγματοποιείται στην περιμετρική -και πολύ μικρότερη- χάραξη.

Φέτος, η πίστα του Sakhir φιλοξενεί το δεύτερο τεστ χειμερινών δοκιμών εξέλιξης (10-12 Μαρτίου) και τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν μεταξύ 18 και 20 Μαρτίου. Η νέα συμφωνία που υπέγραψε το GP Μπαχρέιν αποτελεί τη μεγαλύτερη τη διάρκεια στην ιστορία της Formula 1.

Πρόσφατα ανανέωσαν τα συμβόλαιά τους και άλλοι αγώνες, όπως του Άμπου Ντάμπι (έως το 2030) της Σιγκαπούρης (μέχρι το 2028) και της Κίνας (έως το 2025). Επίσης, το Κατάρ έχει υπογράψει δεκαετή συμφωνία η οποία ξεκινάει το 2023.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διοργανωτές του GP Μπαχρέιν καταβάλλουν στην F1, το ποσό των 45 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, για να έχουν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν τον αγώνα.

Οι διοργανωτές του GP Μπαχρέιν δεσμεύθηκαν ότι όλη η ενέργεια που θα καταναλώνεται από το φετινό αγώνα και έπειτα θα προέρχεται από βιώσιμες πηγές, για να ευθυγραμμιστούν με το πλάνο της F1 να έχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα μέχρι το 2030.

GP Μπαχρέιν

Ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιζόμαστε στην πίστα του Μπαχρέιν μέχρι το 2036, όπου θα έχουμε ακόμα περισσότερους απίστευτους αγώνες και συγκινήσεις για να συναρπάσουμε τους οπαδούς μας».

«Από το 2004 έχουμε κάνει μερικούς φανταστικούς αγώνες στο Sakhir και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε εκεί για την έναρξη του Πρωταθλήματος του 2022, καθώς ξεκινάμε μια νέα εποχή για το σπορ».

«Το Μπαχρέιν ήταν η πρώτη χώρα στη Μέση Ανατολή που καλωσόρισε τη Formula 1 και έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στο σπορ μας. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Πρίγκιπα Salman και την ομάδα του για την αφοσίωση και τη σκληρή δουλειά τους καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας και ανυπομονώ για τα πολλά χρόνια αγώνων που έχουμε μπροστά μας».

Ο Σεΐχης Salman bin Isa Al Khalifa, διευθύνων σύμβουλος της πίστας του Μπαχρέιν, δήλωσε: «Μετά από 18 χρόνια αγώνων F1, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε παίξει ρόλο στην πλούσια ιστορία της F1 και τώρα ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να χτίζουμε πάνω σε αυτή την κληρονομιά και στο μέλλον».

«Η ανάπτυξη και το ενδιαφέρον για το μηχανοκίνητο αθλητισμό στο Μπαχρέιν και τη Μέση Ανατολή έχει σημαντική δυναμική, με μια νέα γενιά οπαδών να αγκαλιάζει το σπουδαίο μας σπορ και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή την πρόοδο».

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!