Ράλλυ Φινλανδίας: 155 χλμ/ώρα τη νύχτα σε χωματόδρομο! (video)

Εντυπωσιάζουν τα on board πλάνα, με τους κορυφαίους οδηγούς του WRC πίσω από το τιμόνι

Ράλλυ Φινλανδίας: 155 χλμ/ώρα τη νύχτα σε χωματόδρομο! (video)

Εντυπωσιάζουν τα on board πλάνα, με τους κορυφαίους οδηγούς του WRC πίσω από το τιμόνι

Το Ράλλυ Φινλανδίας επιβεβαιώνει το χαρακτήρα του και φέτος, αποτελώντας έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και σίγουρα τον πιο γρήγορο. Στο κανάλι του WRC στο youtube ανέβηκε video με on board πλάνα από τη νυχτερινή ειδική διαδρομή της Παρασκευής. Σε αυτά βλέπουμε τους κορυφαίους οδηγούς να αναπτύσσουν ταχύτητες άνω των 150 χλμ/ώρα μέσα στο δάσος, δίπλα στα δέντρα!

Σε ένα άλλο video με τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στην ιστορία του αγώνα βλέπουμε πλάνα από τις δύο νίκες του Hannu Mikkola με το Audi Quattro και το τεράστιο άλμα του Sebabien Ogier to 2019 στην power Stage, που λίγο έλειψε να γίνει καταστροφικό. Άξιο αναφοράς είναι το… παράδοξο ρεκόρ του Colin McRae που κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα , το 1992, να τουμπάρει τρείς διαφορετικές φορές, αλλά τελικά έφτασε στον τερματισμό, με το Subaru να μην μοιάζει πολύ με το αρχικό του σχήμα. Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που ξεπέρασαν τα όρια τους και είχαν τρομακτικές εξόδους με πολλά χιλιόμετρα στα δάση της Φινλανδίας. Μερικές από αυτές υπάρχουν μέσα στο video, αποδεικνύοντας την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το 1967 ο Timo Makinen κέρδισε την θρυλική ειδική διαδρομή της Ouninpohja παρότι είχε ανοίξει το καπό του Mini που οδηγούσε, περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα του στο δρόμο. Τα πλάνα του από αυτό το περιστατικό είναι μοναδικά.

Στο video βλέπουμε επίσης τον Petter Solberg με το Subaru Impreza να σπάει το ρεκόρ στην Ouninpohja το 2004, καθώς και εντυπωσιακά περάσματα του Tommi Makinen που κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του πέντε συνεχόμενες φορές από το 1994 έως το 1998, οδηγώντας Ford Escort και Mitsubishi Lancer. Μετά τη νίκη του νεαρού Kalle Rovanpera στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, καθώς ο αγώνας γίνεται με κέντρο την ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Javaskyla.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!