Ράλλυ Φινλανδίας: Ο πιο γρήγορος αγώνας του WRC (video)

Αξέχαστες στιγμές από τον αγώνα που συχνά αναφέρεται ως “το Ράλλυ των 1.000 λιμνών”

Ράλλυ Φινλανδίας: Ο πιο γρήγορος αγώνας του WRC (video)

Αξέχαστες στιγμές από τον αγώνα που συχνά αναφέρεται ως “το Ράλλυ των 1.000 λιμνών”

Λίγο πριν την εκκίνηση του 65ου Ράλλυ Φινλανδίας, που διεξάγεται 1-3 Οκτωβρίου,  ένα video με τις πιο εντυπωσιακές στιγμές στην ιστορία του αγώνα ανέβηκε στο κανάλι του WRC στο youtube. Σε αυτό βλέπουμε πλάνα από τις δύο νίκες του Hannu Mikkola με το Audi Quattro και το τεράστιο άλμα του Sebabien Ogier to 2019 στην power Stage, που λίγο έλειψε να γίνει καταστροφικό. Άξιο αναφοράς είναι το… παράδοξο ρεκόρ του Colin McRae που κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στον αγώνα , το 1992, να τουμπάρει τρείς διαφορετικές φορές, αλλά τελικά έφτασε στον τερματισμό, με το Subaru να μην μοιάζει πολύ με το αρχικό του σχήμα.

Δεν είναι λίγοι οι οδηγοί που ξεπέρασαν τα όρια τους και είχαν τρομακτικές εξόδους με πολλά χιλιόμετρα στα δάση της Φινλανδίας. Μερικές από αυτές υπάρχουν μέσα στο video, αποδεικνύοντας την παθητική ασφάλεια που προσφέρουν τα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Το 1967 ο Timo Makinen κέρδισε την θρυλική ειδική διαδρομή της Ouninpohja παρότι είχε ανοίξει το καπό του Mini που οδηγούσε, περιορίζοντας σημαντικά την ορατότητα του στο δρόμο. Τα πλάνα του από αυτό το περιστατικό είναι μοναδικά.

Στο video βλέπουμε επίσης τον Petter Solberg με το Subaru Impreza να σπάει το ρεκόρ στην Ouninpohja το 2004, καθώς και εντυπωσιακά περάσματα του Tommi Makinen που κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα της πατρίδας του πέντε συνεχόμενες φορές από το 1994 έως το 1998, οδηγώντας Ford Escort και Mitsubishi Lancer. Μετά τη νίκη του νεαρού Kalle Rovanpera στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις, τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω του, καθώς ο αγώνας γίνεται με κέντρο την ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Javaskyla.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!